Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ržen kruh

ržen kruh

Kakšen je ržen kruh? Ga imajo v vseh trgovinah, merkator tudi? Moram ga jesti, pa sploh ne vem kje naj ga kupim?

Zakaj ga moraš jesti? Meni je ržen kruh najboljši. Imajo ga povsod.

Zdravnica mi ga je priporočila. Kakšen pa je, to ni črn kruh?

Ma daj a se zajebavaš? To je kruh iz ržene moke in še kakšne zrave. V nekatere dajo še kumino in druge začimbe in ima zelo specifičen okus. Je tudi malo kiselkast, zbit in zelo dolgo zdrži. Jaz obožuje ržen kruh.

Prodajajo ga povsod. Mi ga kupujemo v Lidlu.

Je kmečki kruh drugo ime za rženi kruh?

Brez zamere, četudi še nikoli nisi jedla rženega kruha, verjetno nisi tako neumna, da ne bi znala uporabit Googla. Črn kruh je črn kruh, bel je bel, ržen je pač ržen, ja in kmečki je kmečki. V trgovini ga prodajajo pod “ržen kruh, da ti bo lažje, ko boš kupovala. Poskušam razumet, pa vseeno ne morem – najdete MON, ne znate pa vpisat “ržen kruh” v brskalnik.

koroški….jaz ga kupim v Mercatorju…velik hleb 3,5 eura…

je razlika, ali hočeš navaden rženi kruh, ali rženi kruh iz kislega testa (koroški oz. bavarski način peke)

ni kisel

tradicionalni koroški rženi kruh se peče iz kislega testa (saj sem napisala koroški način peke). če ga pa kaka ljubljanska pekarna ne zna tako spečt… pa ga vseeno poimenuje tako… hja, nismo mi krivi.

ko drek…kupujem Mercatorjev rženi kruh iz Koroških pekarn, ki ni kisel…a ti je zdaj bolj jasno…
pa beri vse poste, ali pa ne dajaj butastih komentarjev..

jao bože ženska zmešana, ki ne znaš brat

saj pa sem napisala, da obstaja navaden rženi kruh in pa kisli rženi kruh po tradicionalnem načinu peke na koroškem, pa se odloči, kakega hočeš.
a ti znaš brat, al ne??????
koroške pekarne pa pečejo obojnega. pa belega tudi, če te že zanima.

če kupuješ rženi kruh od koroških pekarn, še ne pomeni, da je to tudi kisli rženi kruh. tisti ima pri koroških pekarnah komercialno ime menda kmečki rženi kruh.

http://www.rr-vel.si/turista/owa/katalog_detail_T?it=889&jez=1&kz=1
zdaj pa že enkrat nehaj težit, ker nikjer nisem napisala, da ne obstaja nekisli rženi kruh. matrbabatečna

Meni je najboljši prav ržen kruh. Kupujem ga v Mercatorju.

Živi in pusti živeti

pisala si pod moj post, ki je bil pred tvojim….moj post je bil o Mercatorjevem nekislem iz Koroških pekarn, jaz pa potem nisem brala kaj ti drekaš tam spodaj pod mano….a bo vredu

par žaljivk nazaj, budala blesava, drekaš po forumu, zraven pa pojma nimaš… samo zaradi filinga.
a bo tud zate uredu?

New Report

Close