Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute s 600€ ne dobiš kredita

s 600€ ne dobiš kredita

Pri kateri banki jih ponujajo?

He he, kaj pa nej js rečem k dobim v Mercatorju za kr odgovorno delo, “dostava” vsak dan na cesti, tovornjak, celih 370 eu neto! koliko je to pod pod povprečjem, se sploh ne upam jit na banko povprašat za kakšen kredit!!

He he, kaj pa nej js rečem k dobim v Mercatorju za kr odgovorno delo, “dostava” vsak dan na cesti, tovornjak, celih 370 eu neto! koliko je to pod pod povprečjem, se sploh ne upam jit na banko povprašat za kakšen kredit!![/quote]

Če bi bilo to res, da dobiš za polni delovni čas manj od minimuma, potem bi lahko šel na inšpeklcijo in na televizijo ter kar dobro zaslužil, tako pe je tvoje pisanja sama nakladancija.

He he, kaj pa nej js rečem k dobim v Mercatorju za kr odgovorno delo, “dostava” vsak dan na cesti, tovornjak, celih 370 eu neto! koliko je to pod pod povprečjem, se sploh ne upam jit na banko povprašat za kakšen kredit!![/quote]

Če bi bilo to res, da dobiš za polni delovni čas manj od minimuma, potem bi lahko šel na inšpeklcijo in na televizijo ter kar dobro zaslužil, tako pe je tvoje pisanja sama nakladancija.[/quote]

Zakaj neki bi lagal, z vsemi dodatki dobim nekje malo čez 900, vožnjo in malico 120, sama osnova, to je neto, pa ne presežem niti 400, ostalo so pa neke postavke ki jih je za cel list, ampak za kredit je važna mneto plača, 200 mi fali, da bi se sploh kaj pogovarjali, mi pravi znanka, ki dela na banki!

Čaki malo. Ne veš, kaj so dodatki in kaj je neto, zato kar nekaj nakladaš.
Na plačilni listi ti točno piše, koliko je bruto (pusti tisto, kaj vse spada v bruto, n.pr. boniteta, stimulacija, dodatek na delovno dobo, dodatek do minimalne plače… itd.) – bruto je bruto. Pod le-tem ti piše, koliko je neto (= bruto – prispevki – akontacija dohodnine). Posebej pa ti še piše, koliko je povračilo za prehrano med delom in koliko je povračilo za prevoz na delo in z dela.
Na banki gledajo izključno in samo neto, ne glede, kaj ta neto zajema (bonitete, stimulacije, dodatek na delovno dobo, dodatek do minimalne plače… itd.). Zakonsko ni dovoljeno izplačevanje nižje plače za polni delovni čas od minimalne, ki je bruto 763,06 oz. neto najmanj 542,36 eur. Povračila morajo biti posebej nakazana in jih banka ne upošteva pri kreditu.

Če bi bilo res tako, kot praviš (da dobiš 900 eur in od tega je neto manj kot 400 eur), bi vsa podjetja tako delala, da bi izplačevala nizke plače, ki so obdavčene, ter visoka povračila ali nadomestila, ki niso obdavčena. Vendar naša Slovenija tega ne dovoli, zato ne bluzi.

Če bi bilo to res, da dobiš za polni delovni čas manj od minimuma, potem bi lahko šel na inšpeklcijo in na televizijo ter kar dobro zaslužil, tako pe je tvoje pisanja sama nakladancija.[/quote]

Zakaj neki bi lagal, z vsemi dodatki dobim nekje malo čez 900, vožnjo in malico 120, sama osnova, to je neto, pa ne presežem niti 400, ostalo so pa neke postavke ki jih je za cel list, ampak za kredit je važna mneto plača, 200 mi fali, da bi se sploh kaj pogovarjali, mi pravi znanka, ki dela na banki![/quote]

Odloči se koliko dobiš….laži ti ne bodo pomagale, ša najmanj na banki

Za kredit moraš imeti vsaj 625 eur neto plače. Kajti po odtegljaju obroka ti mora ostati vsaj 584 eur (minimalna plača), poleg tega pa obrok kredita ne sme biti nižji od 40 eur – vsaj na Abanki je tako. Drugih prilivov (potnih stroškov, malice… itd.) ne upoštevajo.

Se mi zdi pa neumno to, da ta omejitev z minimalno plačo velja tako za samske, ki preživljajo le sami sebe, kot za tiste z otroci, ki preživljajo več oseb. Kot da so potrebe družin za preživetje nominalno enake in neodvisne od števila družinskih članov.

600 EUR je dejansko minimum, da preživi samska oseba en mesec. Na takšno plačo nimaš kaj jemati kreditov. Za stanovanjski kredit potrebuješ vsaj cca. 1000 EUR neto plače, za avto pa se da manjši kredit dobiti tudi z okoli 700 EUR neto plače.

Nabolsi krediti so pri raiffeisen bank

http://www.raiffeisen.si/krediti/

Pozdravljeni,

Ne vem kaj jadujete tuki nad bankami……zakona o minimalni plači pri nas ne sprejemajo banke ampak idioti, ki ste jih vi obkrožval na volitvah in ki kredita nikol ne bodo rabili (razen za vikend v Avstriji)…..pejte štrajkat pred parlament, ne pa blatit počez bank da nočjo dati kreditov……..

Pa še neki je….od nedavnega mora banka pravilno oceniti kreditno sposobnost potrošnika….če je ne, je kreditna pogodba nična……spet zakon spisan od tistih “zgoraj”

V zakonu o minimalni plači piše, da banka ne sme dati kredita?

Ja, piše da je pogodba nična, če banka pravilno ne oceni kreditne sposobnsoti potrošnika….navodil o tem kako PRAVILNO izračunati kreditno sposobnost pa ni…..se pravi da če banka poseže v min plačo, je kršila zakon….to je to

Kateri zakon?

Vse imaš tukaj, treba je pa seveda tole dvoje skupi dat, pol pa ven pride moje zgornje pisanje:

http://www.uradni-list.si/1/content?id=96327

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=201059&stevilka=3270

Imam občutek da bi rad nekaj drugega povedal……napiši in ne ovinkari 🙂

LP

Zdravo !

Mene pa samo zanima koliko je dejanska minimalna NETO plača določena z zakonom? Se opravičujem če je off-topic, vendar me resno zanima ali je to sedaj 542,36€ ali je to 584€ ??

Delam kot varnostnik in mi na plačilni listi piše da je moj neto skupaj z dodatki za praznično,nedeljsko in nočno delo 542,36. Ko pa pogledam po internetu v uradni list pa piše 584€.

S tem, da bruto mi pa piše v plačilni listi prav, tako kot je po zakonu se pravi 763,06€.

najlepša hvala za odgovore

584 neto je s priznano olajšavo, 542 brez oz. je fora v dohodnini. kajti če dobivaš minimalno plačo in dobiš pol še regres si takoj čez dohodninsko mejo.

To ni ravno čisto res, ker je v sloveniji bistvena razlika med minimalno plačo in ZAJAMČENO plačo, ki je manjša od 400€. Preveri

Imam 580 eur pokojnine in bi imel kredit za 120 eur.
Je kje možno.

Tukaj ni možno, lahko pa vprašate v bankah.

Bom še jaz dodal svoj komentar.

Če znate privarčevat v naprej razmišljajte kako in kaj. Če je možno da date od minimalnih dohodkov 100 EUR na stran, jih dajte. 100 EUR krat recimo 60 Mesecev, je to 6000 EUR 🙂 res je da bi na ta način za stanovanje varčeval predolgo, ampak da se… je pa res en stvar… pri varčevanju je potrebno bit discipliniran. Ko imaš kredit si praktično suženj banke. Zato kredit zame no way 🙂 Malce spremenič način življenja. Se ne voziš toliko z avtom… kupiš samo tisto kar potrebuješ. Varčuješ z električno energijo in ostalimi energenti itd… da se… je pa to težje, kot se malce potrudit in varčevat, kot pa da razmišlja človek o kredit ker se mu za to ni potrebno potrudit.

100EUR na mesec x 600 mesecev = 60.000EUR
600 mesecev / 12 = 50 let. hahaha
60.000 EUR pa stane ena LUKNA(ali pa parcela), KI JE PRECENJENA S STRANI ZLATARJEV OSEBNO!
3/4 nas bo samo nemo gledalo in DELALI bomo za TISTE(to so sami reveži), ki kupujejo nepremičnine. Sprijaznite se, nič ne bo. Če maš manj ko 1000(pogojno, če si sam v kolikor HOČEŠ DRUŽINO, NITI SLUČAJNO- pač se stiskaš/4 članska družina v garsonjeri-25m2) Poso – kuća; kuća – poso, vmes ga pa sekaš pa mal kadiš, da se ti ne spelje. hahaha

imam eno vprašanje in sicer potreboval bi kredit vendar zaradi izvršve (ki je sicer že poplačana) ni mogoč:
Odgovor na banki je bil, da moram počakati 6 mesecev??

New Report

Close