Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S čim bi greli

S čim bi greli

Doma se dogovarjamo, da ne bi več greli na drva ampak na elektriko. stanovanje je veliko 60m2. Zanima me kaj je najbolj racionalno? Mogoče klima, el. radiatorji, marmorne plošče, …?

Plin

Ne, ne. Zanimajo nas samo električne variante. Plin je v našem kraju predrag.

MI se grejemo z klimo, stanovanje je veliko malo manj kot 45m2. Elektrike plačujemo na mesec po 12.000sit. Seveda zraven pa še peremo, imamo en večji bojler,manjši v kuhinji, računalnik, TV, luči.
Sosedje imajo marmorne plošče in so tudi zadovoljni.

Predno smo se mi odločili za gretje z klimo, smo pregledali par možnosti. Za nas je ta varijanta najceneje- prišparamo 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na porabi elektrike.

LP,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Mi se grejemo na termalne plošče, ki jih imamo na stropu, THERMA RAY, toplotno sevanje. Zrak ni nikoli izsušen, radiatorjev ne potrebuješ in s tem dodatno pridobiš na prostoru. V vsakem prostoru imamo termostat, tako imaš lahko v vsakem prostoru drugačno temperaturo… Stene imamo visoke 3m, tako da bi z ogrevanjem na olje ali plin veliko porabili. Tu pa je razlika na vsake 4m višine le eno stopinjo. Poglej na internet. Firma, ki nama je prišla znižat strope, ki so bili še višji in vgradit te termalne plošče je na Ptuju. Imava 85 m2 in v hladnih mesecih pokuriva okoli 40000SIT elektrike (imava vse gospodinjske aparate na elektriko, sušilca, skrinjo, štedilnik, pralni, pomivalni, računalnik, ….. in ogrevanje). Če imate dvotarifni števec se da še več privarčevati, medtem, ko v poletnih mesecih zadevo preprosto izklopiš in plačuješ manj.
Lep pozdrav, P.

Tu je še link:
http://www.gvozdic-elektronik.si

Naj povem, da je firma na Ptuju, da so za vseh 85m2 za montažo potrebovali 3dni, delo so opravili kvalitetno.
Lep pozdrav, P.

Mi imamo centralno peč na nafto, po vseh izračunih nas to pride najceneje, 100 kvadratnih metrov površine, enkrat na leto damo 130 tisoč za nafto in smo preskrbljeni.
Lp

40.000 sit na mesec ali na sezono? Ker meni se zdi to ogrooomno. Se pa te plošče slišijo zelo zanimivo.

Tejčulja, grelna sezona je recimo 5 mesecev. 130000 sit deljeno s pet mesecev je 26000 sit toliko dodatne elektrike pa verjetno ne porabiš. Ali pa?
Ne vem, meni se zdi, da je gretje z elektriko najcenejše, če imaš ustrezna varčna grelna telesa.
To je moje mnenje, sem laik zato bi rad čim več mnenj.

Kristi* koliko plačate elektrike, ko klime ne uporabljate?

Če so drva doma in jih ni treba kupovati, je to najcenejša varianta. LP

Zanima me samo s katerim el. grelnim telesom največ privarčujemo. Verjetno vas je veliko, ki imate s tem izkušnje.

Če imaš doma domačo elektrarno je najcenejša elektrika in če imaš naftni vrelec je najcenejša nafta.

Pa brez zamere!

Mi imamo stanovanje veliko cca.50 m2, podstrešno, ogrevamo izključno z električnimi radiatorji, firme GLAMOX, štirje radiatorji, LETNA poraba elektrike za ogrevanje je cca. 100.000,00 do 120.000,00 sit! So pa ti radiatorji izredno varčni in se dogrevajo prostor samo po potrebi! Toplo priporočamo!
Če še imaš kakšno vprašanje, samo vprašaj ali piši na mail:
furja@email.si

Oprosti samo sem na hitro napisala, pa sploh nisem razmišljala kaj pišem.
Nisem mislila da imamo za 1 leto( pet mesecev ko se rabi) ampak tako da nabavimo( nafto), potem pa ko jo zmanjka pa naročimo novo, ampak to je več kot ena kurilna sezona( ponavadi skoraj 2)

Na mesec (npr. dec, jan, febr,marec-potem pa manj, ker je zunaj bolj toplo) s tem, da nimava nobenih stroškov z vzdrževanjem, nakupom kurilnega olja ali plina, čiščenjem dimnikov, menjavo gorilcev… Izračun celoletne porabe električne energije zaradi ogrevanja prostora je 130.000 SIT, če v je poraba večja kot jo je izvajalec izračunal, on krije razliko. Je pa res, da če se cena elektrike poveča, se zviša tudi izračun. Prej sva imela ogrevanje na kurilno olje in sva na leto samo za olje dala od 150 000-200 000 SIT.
Glede na to, da imava zelo visoke strope, v tem stanovanju pokurila veliko več. Imela sva tudi možnost, da se priključiva na toplovod- 70.000SIT/mesec za kurjavo (bi bankrotirala).
Lep pozdrav, P.

Mi plačujemo celo leto približno isti znesek (12.000 sit), obračunavajo nam pavšalni znesek od lanskega leta. Tako smo imeli poračuna 10.000sit.
Kurimo pa ne glede na tarifo.
Imamo pa še vse gospodinjske aparate , računalnik skozi užgan, Tv ,Luči.

LP,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Hojla!

Zelo me zanima vaš način gretja. Vse kaže, da je fantastik.

Koliko časa imate termalne ploščice in koliko ste plačali za napeljavo? Rada bi čimveč vaših prebrala vaših osebnih izkušenj.

Hvala!

Lep pozdrav,
Illa

Mi imamo električo centralno. Za stanovanje 70m2 plačamo cca 17.000 elektrike na mesec čez celo leto. Je pa tudi začetna investicija za peč in radiatorje kar ugodna. Nas je stalo približno 200.000

Kaj pa talno gretje ima Kdo kašne izkušnje?

Zanima me tudi kakšne vrste radiatorjev (razen Glamox) še obstajajo?

New Report

Close