Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek s čim čistite odtoke?

s čim čistite odtoke?

Soda bikarbona +citrokska kislina? Res pomaga?

Pridem na poziv. Očistim vse odtoke pri hisi. Tudi najbolj zamasene. Placilo na 6 obrokov.

Sproti kar z vrelo vodo, recimo enkrat tedensko v vsak odtok en lonec.
Enkrat ali max dvakrat letno uporabim razmaščevalec odtokov. V 30 letih je pa vsega enkrat bilo potrebno mehansko čiščenje, ker so po prezidavi v odtokih ostali drobci gradbenega materiala.

1-2x letno s cevosanom. Vesela bi bila kakšnega domačega,naravnega recepta.

Vsak dan z vroco vodo, tudi veckrat na dan, odvisno koliko se pere.

Ko vidim, da je malce manj pretocno, ker se zgodi, da me ni doma, moji pa ne znajo pomivat posode z res vroco vodo ali vsaj potem sprat odtok z vroco vodo in zacne bolj pocasi odtekat, dam par zlic sode in kozarec kisa, pocakam 10 minut in zalijem z vrelo vodo.

Vsake toliko pa uporabim cistilo za odtoke.

Vrela voda res pomaga, 10 let sem samo jaz skrbela za posodo in nikdar ni bil odtok niti malo zamasen.

Če se le da, fizično odstranim umazanijo. Pogosto pa s kisom in sodo bikarbono. V izrednih primerih pa uporabim posebno tekočino za čiščenje odtokov. Ravno včeraj sem jo kupila v Evrospinu in mi je odlično očistilo odtok od umivalnika v kopalnici.

Odgovor na objavo uporabnika
redko preventivno, 10.11.2024 ob 08:24

1-2x letno s cevosanom. Vesela bi bila kakšnega domačega,naravnega recepta.

Pa kaj pa delaš? Še nikoli se mi ni zamašil noben odtok nikjer v hiši. Pa ne vlivam nobenih cevosanov…..eeeh

Soda bikarbona in kis

Gor vlijem vrelo vodo

Pa kaj pa delaš? Še nikoli se mi ni zamašil noben odtok nikjer v hiši. Pa ne vlivam nobenih cevosanov…..eeeh

Lase ma, ti si pa plešast. Bo držalo?

lase ma, 10.11.2024 ob 09:08

Lase ma, ti si pa plešast. Bo držalo?

Ne, ne bo držalo. Za lase daš mrežico na odtok, ne pa vlivaš cevosan v odtoke. Pa tudi v kuhinji najbrž nima las, ha?

modrivrag, 10.11.2024 ob 09:11

Ne, ne bo držalo. Za lase daš mrežico na odtok, ne pa vlivaš cevosan v odtoke. Pa tudi v kuhinji najbrž nima las, ha?

Tudi jaz dam za lase mrežico. Vsake toliko časa grem not z žico in, ne boš verjel, las je še  pa še. Mrežica malo pomaga, malo.

Kupim granule za odtoke v Müllerju  (njihovo znamko), je poceni in lepo očisti odtoke. Ne priporočam pa tekočin za odtoke ker samo stečejo v odtok in nič ne očistijo. Granule pa zelo priporočam

Anonimno261, 10.11.2024 ob 09:32

Kupim granule za odtoke v Müllerju  (njihovo znamko), je poceni in lepo očisti odtoke. Ne priporočam pa tekočin za odtoke ker samo stečejo v odtok in nič ne očistijo. Granule pa zelo priporočam

Iz česa so? No, meni Mr Muscolo pomaga. Ne steče kar skozi. Sem pa enkrat poskusila s citronsko kislino+bikarbona. Je bilo o.k. Ni bil pa odtok prej zamašen, le malo slabše je odtekalo.

Za modri vrag

Ce si dosledn, ne rabis agresivne kemikalije not zlivat, ker ti unici cevi. Tam, ko se da imam dvojno mrezico. Res pa je, da v odtok, pride marsi kaj, saj uporabljamo mila, gele, razna sredstva za ciscenje, iz PS, pralni orasek, ki se premalo razgradi in pocasi zamasi odtok. Filter PS redno cistim, niti ene smetke ali laseka. Pa sem zenska.

Vsako toliki, odvijemo in mehansko scistim, prav noben cevosan tega ne precisti. V bani pac ne, za tja uporabim gumo, oa se talni sifon scistim. V WC skoljko se ne zlivlje nobenih ostankov hrane, kavne vsedline in ostalega, kar tja ne sodi. Ni se se zgodl, da bilo kaj zamaseno.

Solna kislina. Za snežno belo wc školjko.

Ne čistimo. Na 40 let zamenjamo komplet kanazlizacijo v hiši. Tako je bilo do zdaj. Do zdaj smo to naredili 1x. Smo dobri še za ca 35let, če ne več, ker so cevi bolj gladke in večjega premera kot nekoč, ko so ble svinčene in iz litega železa. Čaka me le še menjava kuhinjske šrange, to bo pa ob obnovi kuhinje.

New Report

Close