Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S čim je vaš kužek zaščiten proti klopom?

S čim je vaš kužek zaščiten proti klopom?

Ne se jeziti, ampak tale forum je veliko obiskan in ker vem, da ima veliko tudi kužke, se obračam še tule na vas.

Naš je imel Frontline in sedaj od veterinarja izvem, da to ni več vredu zaščita, ker so klopi postali imuni nanj, ne pomaga več. In naj pridem po neke nove ampule, ime sem pozabila in ne ni Stronghold.

S čim so vaši kužki zaščiteni proti klopom in če to res pomaga? Predvsem me zanimajo vaše izkušnje, zato sprašujem še tule in ne samo na živalskem forumu.Hvala!

Mogoče Advantix? Še nismo poskusili pri našem psu, vendar menda kar pomaga. Še nasvet: naj ti ga naročijo v kakšni privat lekarni, ker zna biti dosti ceneje (nekateri veterinarji še celo zaračunajo za recept).

LP.

Jaz sem kupla cyzek plus ( v trgovini za male živali v cityparku) in ga na 3 tedne pošpricam in je ok. Sedaj sem pa ob cepljenju še ene ampule dobila, tko da bo upam zadostovalo.

Tako je, sem klicala kar nekaj veterinarjev, ker mi ni dalo miru in dobila potrjeno, da je Advantix ta hip najboljši, ker vsebuje še repelent in odganja mrčeš in klope, tako, da se naj ne bi sploh prisesali.
Baje pa se ga dobi le pri veterinarjih, v lekarnah ne, bom pa kljub vsemu klicala tudi tja.Hvala!
4 ampule stanejo okoli 5-6.ooo,oo SIT.

Meni so ga prejšnji teden naročili v lekarni v Murglah (LJ). Cena je odvisna tudi od kliaže psa.

LP.

mi imamo frontline in nimamo niti klopov niti bolh. pri nas še drži 🙂

priporočam Expot.

SEm klicala v našo lekarno in ga bodo naročili, tako, da verjetno to res ni problem in sigurno bo ceneje kot pri veterinarju.Hvala;))!

pri nas tudi še deluje frontline, ko ne bo več, bomo nabavili advantix (pa upam, da ne bo kmalu, ker smo ravno založeni za čez poletje).
t.

Jaz imam nek sprey, pa sem pozabila kaj gor piše, ker nisem doma, hočem povedat samo to pazite svoje kužke proti klopom, naš je lansko leto dobil Erlihijo- komaj smo ga poštimali. Imel je noro veliko cekov, ker je svetel pes(zlati prinašalec).

A katera ve, katero je tisto eterično olje, ki se baje tudi za te zadeve uporablja (odganjanje bolh in klopov) ? Nekaj mi en evkaliptus hodi po glavi, samo ne vem če je to to. Pa če katera ve, kako se to potem sploh uporablja. Pri nas tudi frontline ne pomaga, klopov pa polno, ker smo tik ob gozdu.

LP

Tinkara, kako veš, da deluje?Kaj to pomeni, da ni klopov na tojem kužku? Potem že, če pa so prisesani kljub vsemu, tudi to ne bi bil problem, če bi Frontline deloval, tako pa so baje klopi postali imuni nanj in ne deluje več. Svetujejo porabiti to kar imaš, dajaj mu na tri tedne in nato na drugo stvar.

Sivka-lavanda, 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}eterično olje,dobiš v lekarnah, malo nakapljas na rutko in mu to das okoli vratu, samo nas pes znori, ker mu ta vonj ne odgovarja in to ne pride v poštev-žal. taka nakapana rutka pomaga kaksn teden dni, nato nakapaj znova.Eni pravijo, da to resnično pomaga, sploh če imaš ampule in še to zraven.

Jaz uporavljam e. olje sivke in čajevca…kakšnega drugega učinka, kot to, da psa dišita na žalost nisem opazila.
Sicer ne uporabljamo rutk…ampak olje dam na roke in s tem grem psu po dlaki. Ampak meni se zdi, da že čez kakšno uro ali 2 ni več vonja!?
Klopi pa se še kar primejo:((

Tako, da sem zopet naročila frontline, pa bomo videli če bo kaj boljše…upam!!

Lp, Maja

Marjetka in Maychi, hvala. Bom poskusila še s tem, ker pri nas frontline ne pomaga več oz. nikoli sploh nisem imela občutka, da bi pomagal.Saj drugače fajn prečešem kužka in mačkone, ko pridemo noter, vendar se mi je že dostikrat zgodilo, da je kakšen klop ušel pred glavnikom. 🙂

LP

Zdaj sem dobila svoj odgovor – zakaj je nas pes poln klopov, kjub temu, da sem mu pred 14 dnevi dala Frontline! Torej res ne deluje! Se mi je zdelo čudno, ker lani ni bilo problemov.

New Report

Close