Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S čim nadomestiti moko?

S čim nadomestiti moko?

želim spečti torto ledeni veter.
Ta recept je krasen,ker ne vsebuje dosti moke,nekaj pa je le potrebno dodati.

Zanima me, s čim bi lahko nadomestila 4 žlice ostre moke,ki je potrebna za kremo?

Pekla bi za osebo občutljivo na gluten…Torej kakšen nasvet?
Dodam še povezavo do recepta:
http://www.kulinarika.net/recepti/2535/sladice/ledeni-veter/

hvala.

S koruzno moko?

Pa ne uporabljat sladkorja v prahu (verjetno tudi vanilijevega ne), ker ima dodano moko, da ostane lepo sipek. Tega veliko ljudi ne ve.

Moka je v tem receptu kot gostilo, potrebuješ jo, da se krema zgosti. V tem primeru jo lahko nadomestiš s koruznim ali krompirjevim škrobom (gustin), lahko tudi vaniljevim pudingom.

Mogoče bi šlo tudi s koruzno moko.

Pa upate uporablajti surova jajca?

hvala!
Prav res tega nisem vedela, sladkor bi naj bil sladkor,ne?

Vidim,da se moram še ogromno naučiti.
Bom pa sladkor doma zmlela na mlinček za kavo in mislim,da ga v bodoče res ne bom več kupovala,saj je kar drag!

hvala, sama sem tudi že imela v mislih vanilijev puding,bom pa poskusila z gustinom.

Pri pudingu poglej, kaj ima kot gostilo.

Pa po mojem je treba škroba dat manj kot moke?

hvala!

Bom pa sladkor doma zmlela na mlinček za kavo in mislim,da ga v bodoče res ne bom več kupovala,saj je kar drag![/quote]

Treba je prebrat deklaracijo, imaš tudi sladkor v prahu, ki je samo sladkor v prahu. Enako za vaniljev sladkor in puding.

Pa še riževa moka oz. kosmiči.

sem šla preverit,puding Royal ima kot gostilo koruzni škrob,torej bi ga lahko uporabila. Za Gustin pa nimam pojma v kašnem razmerju je glede moke,to moram še malo raziskati.
hvala vam

hvala!

Bom pa sladkor doma zmlela na mlinček za kavo in mislim,da ga v bodoče res ne bom več kupovala,saj je kar drag![/quote]

Treba je prebrat deklaracijo, imaš tudi sladkor v prahu, ki je samo sladkor v prahu. Enako za vaniljev sladkor in puding.[/quote]

No, sladkor v prahu je ena od teh pasti, na katere nisi pozoren pri glutenaših.
Enako velja za sladoled (povem za vsak slučaj, če ga avtorica misli kupit). Pri sladoledu je res dobro vprašat človeka, katerega konkretno lahko uživa brez škode.

punce, super ste!
🙂

proizvajalec pravi, da gustin nima glutena

Gustin fini jedilni škrob

Dr. Oetker Gustin fini jedilni škorb je prvovrsten dodatek pri kuhanju in pečenju peciva. Gustin je fini koruzni škob ki se vsestransko uporablja za različne jedi – za pripravo kremnih juh in različnih omak ali pa za še bolj fino testo kolačev, piškotov in tort. Gustin je proizvod ki ne vsebije glutena. Dr. Oetker Gustin fini jedilni škrob se uporablja v testu, tako da del moke nadomestite z Gustinom tako pa boste dobili bolj sočno testo. Gustin XXL je idealna izbira za praznične dni saj ga uporabljamo bolj pogosto – s pakiranjem 400g vam ponujamo dvakrat več vsebine kot pri klasičnem pakiranju Gustina.

Tudi sladkor v prahu od dr. Oetkerja je ok, je brez glutena.

grem delat tortico,kako bo uspela sporočim tekom dneva,punce hvala vsaki posebej, lep dan želim!

Škrob je škrob. V obliki moke ali gustina ali pudinga, ki je btw gustin z okusom. Je razlog morda v glutenu? Ker jedilni škrob ga nima.

Se opravičujem, sem šlampasto prebrala. Vidim, da gre za osebo občutljivo na gluten, torej lahko gustin.

Ja ni čist tko. Načeloma , če gre za res čist prečiščen škrob, drugače je pa za alergike še kako važno iz katerega vira prihaja škrob.

Kaj pa č bi zgostila s chia semeni? Bi se dalo? Ali pa s tapiokino moko.

New Report

Close