S čim nadomestiti moko?
želim spečti torto ledeni veter.
Ta recept je krasen,ker ne vsebuje dosti moke,nekaj pa je le potrebno dodati.
Zanima me, s čim bi lahko nadomestila 4 žlice ostre moke,ki je potrebna za kremo?
Pekla bi za osebo občutljivo na gluten…Torej kakšen nasvet?
Dodam še povezavo do recepta:
http://www.kulinarika.net/recepti/2535/sladice/ledeni-veter/
hvala.
hvala!
Prav res tega nisem vedela, sladkor bi naj bil sladkor,ne?
Vidim,da se moram še ogromno naučiti.
Bom pa sladkor doma zmlela na mlinček za kavo in mislim,da ga v bodoče res ne bom več kupovala,saj je kar drag![/quote]
Treba je prebrat deklaracijo, imaš tudi sladkor v prahu, ki je samo sladkor v prahu. Enako za vaniljev sladkor in puding.
hvala!
Prav res tega nisem vedela, sladkor bi naj bil sladkor,ne?
Vidim,da se moram še ogromno naučiti.
Bom pa sladkor doma zmlela na mlinček za kavo in mislim,da ga v bodoče res ne bom več kupovala,saj je kar drag![/quote]
Treba je prebrat deklaracijo, imaš tudi sladkor v prahu, ki je samo sladkor v prahu. Enako za vaniljev sladkor in puding.[/quote]
No, sladkor v prahu je ena od teh pasti, na katere nisi pozoren pri glutenaših.
Enako velja za sladoled (povem za vsak slučaj, če ga avtorica misli kupit). Pri sladoledu je res dobro vprašat človeka, katerega konkretno lahko uživa brez škode.
proizvajalec pravi, da gustin nima glutena
Gustin fini jedilni škrob
Dr. Oetker Gustin fini jedilni škorb je prvovrsten dodatek pri kuhanju in pečenju peciva. Gustin je fini koruzni škob ki se vsestransko uporablja za različne jedi – za pripravo kremnih juh in različnih omak ali pa za še bolj fino testo kolačev, piškotov in tort. Gustin je proizvod ki ne vsebije glutena. Dr. Oetker Gustin fini jedilni škrob se uporablja v testu, tako da del moke nadomestite z Gustinom tako pa boste dobili bolj sočno testo. Gustin XXL je idealna izbira za praznične dni saj ga uporabljamo bolj pogosto – s pakiranjem 400g vam ponujamo dvakrat več vsebine kot pri klasičnem pakiranju Gustina.