Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S čim naj kombiniram kefir, da bi ga laže jedla?

S čim naj kombiniram kefir, da bi ga laže jedla?

Mleka samega sploh ne maram, prav gnusi se mi. Baje pa naj bi bil kefir in sploh fermentirani izdelki, zelo zdrav. Naredila sem ga doma. Lepo prosim za čim več idej, kako naj ga zapakiram z nečim drugim, da bo bolj okusen. Samo brez dodatka sladkorja. Kaka ideja? Hvala.

Jaz ga zmiksan z zamrznjenimi gozdnimi sadeži in pomarančo. Njami 🙂

Pa zakaj pri streli ga moraš potem pit?

Jaz ga pijem ker mi je všeč – obožujem ga. In si ne predstavljam da bi morala piti nekaj kar mi ne ugaja – zakaj že????

Mi velikokrat jogurt, kefir, kislo mleko, razredčimo z vodo, nekako pol-pol, dodamo začimbe in pijemo predvsem po jedi (določene začimbe pomagajo pri prebavi)

Resničnim genijem najbolj zagrizeno nasprotujejo povprečneži (Albert Einstein)

mogoče ga spiješ preden se čisto spremeni v kefir, ima bolj “mehak” okus in ni toliko kisel.

ali pa preliv za solato, npr.

Ne jej ničesar, kar ti je zanič!

Je pa dovolj, da ga na tešče spiješ 1 dl, tisto boš pa že preživela, če se že “afnaš”.

Ta, za nas prekomerna uporaba začimb izvira iz navad, na “vašem” koncu imajo ljudje probleme s hitro pokvarljivim mesom, odtod tudi prekomerno uživanje začimb, ki pospešijo prebavo in dajo (velikokrat smrdljivemu mesu) neko spodobno aromo in okus. Indija, države Bližnjega vzhoda… začimbe, začimbe. Njim drisko povzročajo “naša” jabolka, nam pa “njihove” začimbe.

Ta, za nas prekomerna uporaba začimb izvira iz navad, na “vašem” koncu imajo ljudje probleme s hitro pokvarljivim mesom, odtod tudi prekomerno uživanje začimb, ki pospešijo prebavo in dajo (velikokrat smrdljivemu mesu) neko spodobno aromo in okus. Indija, države Bližnjega vzhoda… začimbe, začimbe. Njim drisko povzročajo “naša” jabolka, nam pa “njihove” začimbe.[/quote]
kumina je pa tudi “vaša” začimba, ali kimel po domače. Recept slovenke 🙂

Aja, pa ne mi rečt, da nimaš cimeta v kuhinji? Za štrudl, npr.? Pa veš njegovo poreklo? :)))

Ta, za nas prekomerna uporaba začimb izvira iz navad, na “vašem” koncu imajo ljudje probleme s hitro pokvarljivim mesom, odtod tudi prekomerno uživanje začimb, ki pospešijo prebavo in dajo (velikokrat smrdljivemu mesu) neko spodobno aromo in okus. Indija, države Bližnjega vzhoda… začimbe, začimbe. Njim drisko povzročajo “naša” jabolka, nam pa “njihove” začimbe.[/quote]
kumina je pa tudi “vaša” začimba, ali kimel po domače. Recept slovenke :)[/quote]

Ejejej…. Čudno, da ne poznaš razlike med kumino in kuminom. Počasi bom začela dvomiti o poreklu, s katerim se izdajaš tule gor…..

Torej hočeš reči, da doma prakticirate cimet v kefirju/jogurtu po jedi v veri, da boste zaradi tega zvarka imeli lažjo prebavo? LOL

Razkuževanje želodčne sluznice pri nas pač ni potrebno 😉 Itak pa na poln želodec ne boste naredili NIČ. 😉

niti enega stavka niste nekateri sposobni prebrati takega,kot je. nevem, kje vidiš, da piše, da dam cimet v kefir. Nepismenost, mogoče? Lepo piše, da gre za kumino.

New Report

Close