Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S čim naj odstranim…

S čim naj odstranim…

…maščobo s kuhinjskih ploščic. Ne pomaga noben razmaščevalec ali kaj podobnega? Slišala sem, da nekateri to odstranjujejo z alkoholnim kisom?

Aha, še nekaj…so zavese res bolj bele, če jih namesto s praškom opereš s sodo bikarbono?

http://www.ivec.si/includes/showImage.php?pid={04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}7B49FC36DB-29A8-4EE8-9666-2B9B294B58A4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}7D
Ta meni odstrani vse in včasih še kaj preveč 🙂

jaz ponavadi kar sproti z navadnim čistilom za posodo. ko pa kuha moj fant, ki pa to malo pozabi in se posuši pa z megliem. se kupi v vsaki trgovini. v šprici čistilo meglio, rumene barve.
aja pa ajax za štedilnike je tudi fino. gre tudi po ploščicah vse stran.

Poskusi s Coca-Colo 😉

Preberi si še par grozljivih o Coca-Coli:

1. V mnogih državah ZDA cestne patrulje vozijo v avtomobilu dve galoni Coca-Cole za odstranitev madežev krvi na cestah po prometnih nesrečah.

2. V skledo, napolnjeno s Coca-Colo, položite surov zrezek in poglejte čez dva dni – ga ni več!!!!
(tega še nisem poskusila, če pa je že kdo, naj poroča, kako je)

3. Za čiščenje WC školjke: pločevinko Coca-Cole zlijte v školjko, pustite eno uro in izperite z vodo. Citronska kislina v Coca-Coli bo očistila madeže vodnega kamna.

4. Za odstranjevanje rjastih madežev z avtomobila: zmečkano alu-folijo namočite v Coca-Colo in madež zdrgnite.

5. Korozivni madeži na avtomobilskem akumulatorju: Pločevinko Coca-Cole zlijte preko akumulatorskih baterij in korozija bo izginila.

6. Vse rjaste madeže boste očistili s krpo, namočeno v Coca-Colo, ki jo za nekaj minut položite na madež.

7. Kako speči sočno pečenko: V pekač zlijete pločevinko Coca Cole, pečenko zavijete v alu folijo in pečete. 30 minut pred koncem peke odstranite folijo, pečenko prelijete s “sokom” in zlato rjavo zapečete.

8. Odstranjevanje mastnih madežev: s Coca-Colo namočite oblačila, dodate detergent in operete v stroju. Coca Cola bo pomagala odstraniti mastne madeže.

9. Če se v avtu rosijo stekla, jih premažete s Coca Colo.
(tega tudi še nisem poskusila…..)

Pa srečno! 😉

tudi jaz prisegam na meglio. Drugače pa imajo cenejšo varianto v Euro spinu.

ne razumem , da imaš lahko tako svinjsko !! če čistiš sproti , pomaga vse ! res huuuuuuudoooooooo !

Tudi jaz

vileda miraclean

Podpišem.

Tudi jaz[/quote]

Tudi jaz – rumeni iz Eurospina.

No, da ne bo kdo mislil, da sem jaz takšna packa. Ampak s fantom se čez vikend seliva v najemniško stanovanje, kjer so bile ploščice nazadnje očiščene verjetno takrat, ko so jih položili (torej nekje pred 10 leti).

Poskusi alkoholni kis in sodo bikarbono zmešaj in zdrgni, za fuge pa od Lidla W5 v modri plastenki, narisane ploščice, je pa klor dodan ampak so fuge potem bele , tudi za kopalnice, saj se razdiši.

New Report

Close