Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek s cim namocit biskvit

s cim namocit biskvit

https://okusno.je/recept/ajdova-torta-z-orehi-marmelado-in-smetano

Naredila bi tole torto, me pa skrbi, da bo biskvit bolj suh.

Je kdo ze delal tole, je biskvit suh?

S cim bi ga lahko namocila, da pase z okusom ajde, orehov in slivove marmelade?

Z vodo od slivovega komposta iz suhih sliv?

V nekaterih receptih sem videla, da zmešaš malo marmelade in tople vode. Tako da če je slivova marmelada že v receptu, lahko mogoče poskusiš s tem. Ali pa z jabolčnim sokom.

Probaj z melkom bi znalo pasat zraven ampak ne pretiravaj.

Rum paše v vsako torto 🙂

Če dam v torto sadje iz kompota, biskvit namočim s sokom od sadja in rumom. Če je torta z rumom zmešam kar vodo in s tem namočim. Najbolj ne maram tort ali bisvitov, ki so namočeni z mlekom.

Aja, pa če vem, da bodo torto jedli tudi otroci, potem seveda dam rumovo aromo.

Odgovor na objavo uporabnika
tortasta, 08.11.2021 ob 21:13

Rum paše v vsako torto 🙂

Če dam v torto sadje iz kompota, biskvit namočim s sokom od sadja in rumom. Če je torta z rumom zmešam kar vodo in s tem namočim. Najbolj ne maram tort ali bisvitov, ki so namočeni z mlekom.

Rum paše v vsako torto 🙂

Če dam v torto sadje iz kompota, biskvit namočim s sokom od sadja in rumom. Če je torta čokoladna, rum zmešam kar vodo in s tem namočim. Najbolj ne maram tort ali biskvitov, ki so namočeni z mlekom.

V lonček dam vodo, noter narežem par rezin limone, malo sladkorja in dobro prevrem. Ko se malo ohladi, s tem namočim biskvit. Meni je to zelo osvežilnega okusa.

Jaz skoraj nikoli ne namakam biskvite, kjer gre samo spodnja plast, ker tako ali tako popije od nadeva dosti. Glede na to da bojo tukaj verjetno 2 pa zmesaj malo ruma in vode in polij.

Hvala za super recept. Ko tole berem – to ne more biti suh biskvit, po sestavinah sodeč, če je not še med, olje, orehi, pa soda in še pecilni. Se bo z neko tekočino kvečjemu pokvaril, ta “biskvit” deluje zelo kompakten. pazi samo, da ga ne pečeš predolgo in ne zažgeš/izsušiš. Recept je za poskusit, mora biti sočno gosto testo, po moje ga boš s sokom samo pokvarila.

Pri nas sicer v “navadne” biskvite najraje damo jagodni sok (direkt iz tetrapaka). Pride še najboljše. Niti voda od kompota, še manj pa jabolčni sok, ne naredita tako dobro…

Odgovor na objavo uporabnika
Šopingiralibi, 08.11.2021 ob 21:28

Hvala za super recept. Ko tole berem – to ne more biti suh biskvit, po sestavinah sodeč, če je not še med, olje, orehi, pa soda in še pecilni. Se bo z neko tekočino kvečjemu pokvaril, ta “biskvit” deluje zelo kompakten. pazi samo, da ga ne pečeš predolgo in ne zažgeš/izsušiš. Recept je za poskusit, mora biti sočno gosto testo, po moje ga boš s sokom samo pokvarila.

Pri nas sicer v “navadne” biskvite najraje damo jagodni sok (direkt iz tetrapaka). Pride še najboljše. Niti voda od kompota, še manj pa jabolčni sok, ne naredita tako dobro…

Bom videla, kaksen je biskvit, ko ga bom spekla, koliko je suh ali ne.

Navadne biskvite vedno namocim, odvisno od file, izberem okus, ki se sklada in seveda kolicina tekocine odvisna od socnosti file.

Pri tej torti biskvit ne sme biti pocast in ne sme biti suh, mora biti malce socen. Ce bo prevec suh, bom verjetno skuhala kar kompot iz suhih sliv in dodala silce ruma 😁, pa bom s tem malo namocila.

Sploh mi ni padel na pamet slivov kompot! Hvala eni zgornji komentatorki za idejo!

New Report

Close