Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek s čim zalepiti kamenčke na škarpo

s čim zalepiti kamenčke na škarpo

Živjo! Naša hiška raste kot gobica in ker je nekoliko “vkopana” v hrib, bomo na zadnji strani, kjer bo pohodna terasa, imeli betonsko škarpo. Ker me sine nenehno zalaga z različnimi kamenčki “za srečo” in ker se je tega kamenja nabralo za manjši kamnolom in ker so za srečo jih pač ne morem metati stran, a ne, sem dobila zamisel, da bi jih potem, ko bo škarpa postavljena in posušena, nalepila nanjo. Zdaj pa – kako? Obstaja kako lepilo za ploščice, ki bi to držalo ali bo treba kar z betonom ali morda poznate kakšno drugo zvijačo?

Hvala za ideje
Tina

Pozdravcek,

hm – ce se vam je tega kamenja za srečo nabralo za “srečen kamnolom”vam predlagam “cementiranje po etapah” ali pa z lepilom za ploščice in nato fugiraš…

v prvi varianti bi sama manjšo količino cementa zmešala in najprej kakšen m2 polepila s kamenčki in tako po etapah lepo dalje…

lp
M.

Obstaja lepilo za kamen.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Mamii, škarpo bodo delali delavci – midva z možem sva nerodna ko strela in se v take pomembne reči ne vtikava :)))) – zato bo očitno treba naknadno – lepilo za ploščice bo prej delovalo – je verjetno tako za zunaj, a ne?

Lola, tenks, dobi se verjetno v vsaki boljši štacuni z gradbenim materialom, a ne?

T.

Preizkušeno je kvalitetno lepljeno kamenje z Nivedurjem, ki je za zunanje ploščice (mislim, da Nivedur E). Tudi po več zimah kamenčki niso odpadli.

Tukaj povprašaj……

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Punce so svetovale,kako nalepiš kamenčke,meni je pa všeč tudi tale kombinacija… če sine poleg kamnov za srečo,še kaj drugega nosi na kup 🙂

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Predlog, lepljenje s maso za lepljenje ploščic……če kamnov ni dovolj za celo škarpo, prelog, da se lotiš v valovih ali v kakšnem drugem vzorcu, to pol v podobnem ritmu nadaljuješ naprej, ko bo kupček ponovno zbran, morda na morju naberete veliko školj za srečo, pa jih date kot mejno črto med eno in drugo dobo………pa še da kamne razvrstite po barvah……in potem po skupinah nanašate gor…….malo se poigraš s mislimi

Punce, hvala. ja, sva s sinom že včeraj sklenila dogovor – škarpa bo šele konec poletja, da mu nabavim en zabojček, v katerega bomo dajali kamenčke, shranili školjke itd. POtem pa se lotim, tista stena, ki jo je predlagala Hali, je čudovita.

Pa še kakšno slikico bi gor zalepila, a če dam podlogo z lepilom leseno, gor pa z ala servietno tehniko ilustracijo, bi šlo?

Tinkara, če ni skrivnost, kdo vam bo delal škarpo, koliko m2 jo potrebujete in še, najpomembnejše, kakšna je cena.
Sprašujem, ker jo moramo tudi mi narediti, vendar so cene menda ubitačne,midva z možem pa anti za kakšno tovrstno akcijo.

Je pa krasna ideja, tista s kamenčki. Unikatna.

čarna, delala jo bo ekipa, ki nam tudi sicer zida hiško, koliko jo bo treba narediti in kako visoko in koliko bo stalo, pa ne vem natančno, ker tako daleč še nismo – zdaj delamo mansardo. Bo pa nujna, ker se nam bo sicer usuvalo na teraso. Ja, cene pa niso ravno nizke, ker je treba narediti ogrodje od tal do konca …

Na str. 45 priloge Nedeljskega Moj dom imaš zanimivo in izvirno idejo za škarpo…

Lola, v današnjem?

Ja, današnji prilogi Moj dom.

hvala :))))

Ravnokar sem na skrinjici idej našla tale link:

HUUUUUDOOOOO, tejle gospe je pa treba zaploskati!

New Report

Close