Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S katerim slovenskim modrecem ali politikom se lahko primerja Žižek?

S katerim slovenskim modrecem ali politikom se lahko primerja Žižek?

Ali se sploh ne more? Oziroma kdo se lahko z njim primerja? Lahko je tudi gospodarstvenik ali samouk. Mislim po pameti in IQ. Razmišljam …. Gal ni.

Žižek ni noben modrec. Tip je nakladač prve klase! Pove vam že slišano in napisano, samo zavije drugače, vi pa mu iz rok jeste!

On je filozof, ki skuša prikazati določena vprašanja in poglede, da jih potem z argumenti podkrepi, da javnost prepriča o svojih stališčih. Problem je, da je politika preveč fokusirana v svoj prav in ne prisluhne drugim, drugače mislečim. Drugače misleči ljudje, politiki predstavljajo grožnjo. Ampak kot filozof lahko v imenu svoje stroke in svobode govora, s primernimi argumenti izpodbijaš vse, tudi politiko, ki ti ni naklonjena, to je tvoj pogled in kot filozofu ti je to dovoljeno in marsikoga prepriča, nekateri tako razmišljajo že od prej, tisti, ki se ne strinjajo pa morajo razumeti, da si filozof in je to, da zagovarjaš svojo tezo, del tvojega poklica.

Dober je žižo, edini od teh “nakladačev”, k ise uspešno prodaja v tujini. Saj tudi doktorat ima iz tujine. Tako da sposoben dec, unikaten, smisel za humor ma, pravi lik.

on je unikaten in enkraten…..

skratka Car..

Unikaten po obnašanju. Jaz ga težko gledam in poslušam. Dela me živčno.

Ah, Žižek nima primerjave. In dobro je povedal v Frankurtu.

Žižek je odslužil svoje.

Odgovor na objavo uporabnika
Dillara, 20.10.2023 ob 07:36

Unikaten po obnašanju. Jaz ga težko gledam in poslušam. Dela me živčno.

Mene tudi ta njegov način, ti ticki, delajo nervozno.

Pove pa dobro. To je bistvo.

Z Žanom Mahničem. Ali pa Hojsom. Vsi trije klatijo na podobni ravni.

Meni je top. Na nek način je bil primerljiv Sašo Hribar. En filozof s humorjem, drug homurist s smislom za filozofijo. Oba popularna.

Boratom.

Od kapitalističnega denarja prenažrt blebetač. Modrec samo za tiste z IQ pod 80, za ostale debil in hinavec.

Z boratom! Najboljša primerjava!

Slavoj Žižek, 20.10.2023 ob 00:51

Ali se sploh ne more? Oziroma kdo se lahko z njim primerja? Lahko je tudi gospodarstvenik ali samouk. Mislim po pameti in IQ. Razmišljam …. Gal ni.

Artur Štern in žižek sta tam tam…

Jole101, 20.10.2023 ob 08:06

Ah, Žižek nima primerjave. In dobro je povedal v Frankurtu.

Zato pa je prišla Policija v dvorano , pol publike pa je dvorano predčasno zapustilo, če je to dosežek, naj pač bo.

Škoda je samo da ga niso aretirali in dali za 5 let na hladno. Pa bi ga lahko na podlagi zakona…

Anonimno 7787, 20.10.2023 ob 16:29

Zato pa je prišla Policija v dvorano , pol publike pa je dvorano predčasno zapustilo, če je to dosežek, naj pač bo.

Škoda je samo da ga niso aretirali in dali za 5 let na hladno. Pa bi ga lahko na podlagi zakona…

Si judovskega rodu? Potem te razumem. Če pa nisi, te pa ne.

Tip je politik, ki svojo izobrazbo iz filozofije zlorablja za upravičevanje lastnih političnih stališč  in vse vrste. relativizacijw, seveda  on lahko s.tem.natefuje samo boge Slovenceke, pametnejših, logičnih ljudi, pa ne more in so mu že pokazali, kje mu je mesto!

Jole101, 20.10.2023 ob 16:38

Si judovskega rodu? Potem te razumem. Če pa nisi, te pa ne.

Tudi jaz ne bi razumel če bi bil počen kot ti, si bral naslove tujega tiska na to temo, ko je omenil Heydricha, jasno da nacista, je v dvorani završalo, nemci imajo pretirano izostren čut za odgovornost do židov, sam sem tudi Nemškega rodu, čutim se Slovenca , ampak tole z žižkom je šlo pa preko vseh meja.

Preberi si naslove tujih časopisov !

.https://nova24tv.si/slovenija/aktualno-slovenija/ministrica-vrecko-je-z-zizkom-povzrocila-pravi-skandal/

takole, 20.10.2023 ob 08:08

Žižek je odslužil svoje.

Izrael tudi!

Verjetno pa tudi veliki izvoznik ameriške “demokracije”, svetilnik svobode in kar je še takega: ZDA.

Že zdavnaj bi lahko aretirali Bidena, vsekakor Obamo, Netanjahua pa ….

So pa zato Hasima Thacija. Oziroma se je predal sam. Rumena hiša pa to.

Temu 25 ali 30 let ne gine. Pa tako lepo je ubogal Američane…

Ta Žižek je lep primer, da je med genijem in norcem zelo tanka linija, on je že bolj tisto drugo.

Bof, bof. Politiziran, da ne rečem militantni filozof, progresist, skratka à la mode, kao humanist vedno za iste, čeprav obglavljajo, koljejo v imenu alaha. Za tiste z dvoštevilčnim IQ genij, modrec, za ostale oportunistični jebiveter, od katerega ne bo ostalo nič.

S kom gre primerjati gospoda? Morda z obsesivno kompulzivnim znancem?

Noben mu ne seže do kolen. Tip pometa s sogovorniki.

V dvoboju z Jordanom Petersonom in sta primerljiva, a diametralno nasprotna.

New Report

Close