s.p. – bolniška za otroka
zanima me če se splača vzet bolniški list za bolanega otroka in to uveljavljat pri plačilu mesečnih prispevkov?
namreč nikoli še nisem koristila tega, ne vem kako se obračuna in tudi ali se splača? kaj to vse potegne za sabo?
če ima kdo izkušnje s tem bi res prosila če jih lahko deli z mano.
Seveda se splača, se vsak dan pozna, sploh če si zaposlena za polni delovni čas. V obračunu prispevkov izpolniš pod rubriko “zadržanost od dela” dneve in ure kot so navedene na bolniškem listu, potem bolniški list pošlješ na durs, od koder ga pošljejo na ZZZS in potem dobiš tudi izplačilo nadomestila.
Kako to misliš, splača? Za ure, ko si na negi, ne obračunaš prispevkov za socialno varnost, poleg tega dobiš na podlagi bolniškega lista, ki ga daš potrdit na davčno, od zdravstva nadomestilo.
splača v smislu ker v tem času potem ne morem koristit stroškov, ki pa mi vseeno nastajajo, ker delala bom pa vseeno, ali ni ravno tako?
stroški kilometrine in drugih računov, ki nastajajo v tem tednu, ko bi uradno bila na bolniški.
Kilometrina in prehrana ti pa res ne pripadata, ja, ker uradno ne delaš.
Kako si lahko hkrati na dveh stolih. Bos skrbela za bolnega otroka ali bos delala kilometrino??.[/quote]
očitno ne veš kako delamo s.p.ji … zato zadrži neprimerne pripombe zase.
problem je v kalkulaciji, da na koncu ne bom še na slabšem, zaradi povrnjene bolniške, delala bom itak vsak dan po planu … do zdaj ob bolezni otrok nikoli nisem koristila uradne bolniške.
povrnilo naj bi se ti toliko, kolikor zaslužiš na dan. če na dan ne zaslužiš niti toliko, da bi se ti krila malica in prevoz oziroma, ne znaš naredit kalkulacije – kaj je več – malica in prevoz ali dnevni zaslužek, potem ne vem, kako ti s.p. sploh lahko uspeva.
verjetno nisi prebrala da sprašujem za bolniško, pa ni pomembno … v mislih sem imela kakšen odgovor iz prve roke, hvala tistim, ki ste odgovorili na moje vprašanje.
Hja, pri normiranih nimaš kaj gruntat, pri dejanskih stroških je pa prav možno, da se ti ne splača. Za prispevke si lahko točno izračunaš, koliko manj bi jih plačala (znesek razdeliš na delovne dneve in odšteješ število dni, ko bi bila na bolniški), nadomestilo pa je odvisno od višine prispevkov.
Meni recimo se ne splača jemat bolniške za otroka.
verjetno nisi prebrala da sprašujem za bolniško, pa ni pomembno … v mislih sem imela kakšen odgovor iz prve roke, hvala tistim, ki ste odgovorili na moje vprašanje.[/quote]
ja in?
povrnjen imaš dnevni zaslužek, pardon 70% dnevnega zaslužka. če ti je to manj, kot malica in prevoz… od česa sploh živiš, če niti tega ne pokriješ?
če si na negi, npr 5 delovnih dni, ti plača država prispevke in dobiš plačo za 5 dni. v kakšnem znesku, pa je odvisno od tega, v katerem plačnem razredu si. ( Tisti teden si ne moreš obračunat malice, potne stroške pa lahko, saj si šla neKaj uredit glede firme. ), za to, kar je navedeno v oklepaju nisem povsem prepričana, Pa kaj ni nega obračunana za 8 ur dnevno? pol pa še mož mal poskrbi za otroka?
primer: nakazujem si najnižje prispevke. Prejšnji mesec sem imela 7 delovnih dni bolniške. Prispevkov mislim, da bo tam okoli 180 € (še nisem izračunala), povrnjeno sem dobila približno 170€ bruto (od ZZZS)
Forum je zaprt za komentiranje.