Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev S.p., brez dohodkov, prvo plačilo prispevkov in moževa pomoč

S.p., brez dohodkov, prvo plačilo prispevkov in moževa pomoč

Pozdravljeni.
V začetku julija sem odprla normirani s.p. (prevajanje) in do sedaj še nisem dobila stranke zato sem tudi brez financ. Mož je pripravljen pokriti plačilo prispevkov za zavarovanje (okoli 240 evrov). Kako zdaj najbolje izvesti, da bodo prispevki plačani s čim manj težavami? Na banki imam poslovni račun, saj bi ob osebnem+T slabo vplivalo na otroške dodatke (dva otroka).
Mi lahko da denar fizično na roko in potem plačam na šaltru na banki? Če ja, na kaj moram paziti, izklic?
Mi lahko on direkt plača preko klika?
Mi mora nakazati na poslovni račun in jaz potem plačam od tam?
Mi mora nakazati na osebni račun iz katerega prenesem na poslovni račun kot “zagonska sredstva podjetnika” in šele potem plačam prispevke?
Na kaj moram najbolj paziti?

Ne spomnim se, da bi bile kaksne posebne zahteve iz katerega racuna so placani prispevki.

Plačaš lahko s kateregakoli računa (klik, svoj osebni ali poslovni, banka…), samo trr in sklic naj bosta prava (v sklicu je tvoja davčna + konto, da vejo da so to prispevki zate).

Po mojem mnenju je najbolje če z možem skleneš posojilno pogodbo, on ti nakaže sredstva na tvoj poslovni račun, ti pa z njega plačaš prispevke.
Tako bo najlažje v primeru, ko boš kasneje imela prilive na svoj poslovni račun, prispevki bodo normalno upoštevani v bilanci, in ko boš mogla, mu boš vrnila. Če ne boš mogla, in se ne bosta sprla, ni posledic, če te on ne terja za vračilo.
Če pa predvidevaš, da tvojim poslom zelo slabo kaže, pa je bolje da s.p. čim prej zapreš in si socialno varnost plačuješ kot posameznik (treba je upoštevati da se ne upošteva enako kot plačani prispevki na delovnem mestu .)
http://www.davkoplacevalci.com/davcni-klepet/prikaz/razsirjen/416162/plaevanje-delovne-dobe-do-naslednje-zaposlitve

Nič ne rabiš komplicirat, normiran sp itak rabi samo vodit knjigo izdanih računov (in prilive seveda), tako da je popolnoma nepomembno od kje pride denar, nič ni treba pogodb, pač plačaš.

..razen seveda če se misliš v kratkem ločit od moža, pa da bo potem kregarija “jaz sem ti dal, nisi mi vrnila,.. bla bla”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close