S.p. in kredit
Je tu kdo, ki ima s.p in je pred kratkim vzel vecji znesek kredita, cca 25-30000€? Zanima me ali je sploh mozno dobit tak znesek. Kolegica ima s.p in so ji povedali, da lahko dobi kredit ampak, da je za s.p najvecji mozen znesek 170€ mesecni obrok. Jaz bi vzel kredit za obnovo hise. Mesecno imam priliva na racun 1700€. Placujem pa minimalne prispevke. Ali moram, ce grem samo informativno povprasat na banko, predlozit bilanco in vse ostalo kar pac s.p mora ob posojilu oddat ali mi lahko samo na podlagi racuna in prilivov informativno povejo kaksen
priblizen znesek kredita bi lahko dobil?
Za izračun tvoje kreditne sposobnosti vzamejo osnovo za plačilo prispevkov, prilivi niso pomembni.
Za tak znesek po mojem lahko dobiš izključno hipotekarni kredit, pa še to verjetno samo ob dodatnem poroku.
Malo je pa odvisno tudi od tega, koliko časa imaš espe in koliko časa si stranka.
Kakorkoli že, stopi v banko oziroma več njih, s seboj imej za vsak slučaj zadnjo bilanco in sprintaj si zadnji obrazec za plačilo prispevkov, da boste lahko operirali s konkretnimi podatki.
Jaz sem bila na istem. Nekaj mesecev si plačuj višje prispevke, preprosto oddaj svoj obrazec OPSVZ, v katerem si obračunaj (in tudi plačaj) prispevke od višje osnove kot je minimalna. Če hočeš hitro nabildati kreditno sposobnost, si že v prvem mesecu dvigni osnovo na cca.2 jurja in se ti bodo avtomatično dvignili povprečni prispevki preteklega leta (saj bo banka hotela, da ji predložiš Fursovo potrdilo o povprečni zavarovalni osnovi zadnjih 12 mesecev). Hkrati si obvezno iz poslovnega računa na osebni račun vsak mesec nakaži nek neto znesek kao.plačo. Mesečni prilivi iz poslovanja niso pomembni. Važno je vplačilo prispevkov in mesečna nakazila nekega (čimvišjega) zneska, ki naj bo kakor nek osebni dohodek. To delaj vsaj dva meseca, po potrebi pa tudi dlje, da si čimbolj dvigneš povprečje prispevkov. Jaz sem tako naredila in dobila kredita kolikor sem ga želela,…vsekakor pa najmanj toliko, kolikor ga potrebuješ ti.
Jaz si tudi placujem minimalne prispevke. Zakaj? Ker je stopnja taksna, da pri prilivu 1600€ na mesec padem v najnizji razred. Placam prispevke in akontacijo in mi ostane 1150€. Ostalih stroskov nimam, ker sem pac v taksni branzi. In zdaj mi povejte. Je 1150€, premalo za kredit? Vecjih prispevkov si ne mislim placevat, ker je nasa drzava u kur.u in od tega ne bom imela nic. Tudi, ko bo cas za penzijo se bom lahko obrisala pod nosom.