Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute s.p. in kredit za stanovanje

s.p. in kredit za stanovanje

Pozdravljeni,

zanima me, kje imam sploh možnost povprašati za kredit za stanovanje kot s.p. Nimam velike bonitete, nimam velikih prispevkov, imam pa zadnjih petnajst let dovolj prihodkov, da si redno plačujem najemnino. Če imam denar za najemnino, ga lahko dajem tudi za kredit, mar ne? 🙂 Zelo si želim kupiti svoje stanovanje in ker moja starša (pa moževa tudi) nista ravno premožna, si ga bova kupila sama. Žal tudi mož ni redno zaposlen, pripravljena sva se pa precej potrudit, da prideva do kredita. Torej, kaj svetujete, na koga se obrniti, kje sploh poskusiti?

Najlepša hvala.

Sara

Načeloma je primerno imeti 70% vrednosti nepremičnine prihrankov za preostanek se pridobi posojilo. Predlagam da z možem še nekaj let varčujeta ter si potem omislita nakup.

Če si v najemu ne moreš privarčevati 70%, zato ker mečeš vstran celoten obrok kredita, razen če bo varčevala 30 let, ko bi bilo stanovanje itak že zdavnaj pokrito s kreditom Žal sem v podobni situaciji kot avtorica. sp se lahko pod nosom obriše za stanovanjski kredit, še posebej tisti, ki so ekonomsko odvisne osebe – se pravi tisi, ki normalno hodijo v službo vsak dan 8 ur in so jih delodajalci prisilili, da so namesto rednega delovnega razmerja odprli sp.

Možno je edino, če imaš vsaj dva kreditno sposobna poroka, kar je pa nemogoče, še posebej če so starši na minimalnih penzijah.

Koliko lahko kdo prihrani je relativno, vendar po mojem mnenju 2 zaposleni osebi s povprečnimi prihodki lahko v doglednem času prihranita za nepremičnino.

Ekonomsko odvisna oseba ima seveda svoje pravice v kolikor o tem obvesti vnaprej delodajalca.

New Report

Close