S.P. in nejasna vprašanja
Lep pozdrav,
Kmalu bom odprl s.p., pa mi zadeve niso prav nič jasne.
Mesečni prihodki = 4000€
Stroškov = 0€
Predvidevam, da se mi najbolj splača normiran s.p., kjer se 80% prihodkov šteje v stroške avtomatsko (če imam prav). Otrok nimam, zato so mi razne olajšave brez pomena.
Če prav razumem, pri normiranem S.P.ju ni potrebno prikazovati nikakršnih stroškov, samo prihodki morajo biti jasni.
Kaj se zgodi, ko presežem mejo 50.000€ na letni ravni, moram postati davčni zavezanec? Prihodek bi dobil samo iz enega naslova, to je podjetje v Ameriki. Če bi dobival po 8000€ mesečno, bi moral od tega plačati še DDV? Komu?
Se opravičujem, res nimam osnovnih pojmov glede tega in hočem priti vsaj do osnov, da ne bom pri računovodu sedel 10 ur na prvem razgovoru. Hvala.
+ še to:
Kaj je z odprtjem podjetja v tujini? Računam, da v roku še letos presežem to mejo, potem bom imel goro odhodkov, katerih pač ne morem prikazati (poslovanje s fizičnimi osebami iz tujine, ogromno birokracije v tej branži + ne bi plačeval dohodnine za vsakih 100€ odhodkov).
Posloval bi preko tujine, imel pa normiran s.p. v Sloveniji in nanj nakazoval toliko, kot potrebujem zase. Možno, ali to ne gre po legalni poti?
LP.
Forum je zaprt za komentiranje.