Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti S.p. prenehanje zaradi previsokih stroškov

S.p. prenehanje zaradi previsokih stroškov

Spoštovani!

Do marca letos sem bi kot s.p. že od leta 1999. Vsa ta leta sem se ukvarjal s priložnostnimi deli na području glasbene dejavnosti (nastopi, poučevanje instrumenta itd). Vse je nekako šlo, zadnja leta pa so se prispevki dvignili, za minimalno me je z računovodstvom vred stalo 400€. Torej, kar je bilo več je bila moja netto plača. Plačilne zaostanke mojih strank sem nadomeščal s pomočjo limita na mojem poslovnem računu in vse je nekako šlo. Ampak že lani in letos mi je število strank upadlo, saj se pozna, da ljudje nimajo denarja za plačevanje nadstandardnih stvari kot je šolanje otrok igranja instrumenta. Nekaj strank sicer še imam, a premalo, da bi lahko plačeval vsak msec 400€, saj mi potem niti za ostale stroške ne ostane več, da o vsem drugem ne govorimo. Povrhu pa mi je banka na podlagi slabege bilance v letu 2012 ukinila limit na poslovnem računu in marca letos sem bil prisiljen sp zapreti.

A poslovni račun pa sem obdržal. Zgleda, da banke ne spremljajo dogodkov, kadar kak sp prenega z delovanjem. No, niti nisem mogel zapreti računa, saj se mi je zaradi zelo slabega zaslužka do marca letos nabralo 1.700 € minusa. Ker pa sem moral ta limit pokriti, sem vseeno nadaljeval z izdajanjem položnic za tisto nekaj strank, ki so še ostale v moji šoli, drugih strank nimam več. Zavedam se, da je verjetno protipravno izdajati račune strankam, če nimam več obrti. A druge poti nisem videl, kako naj ta limit pošteno poplačam. Po nekaj mesecih dela in odrekanja mi je limit uspelo pokriti do dneva, ko mi je potekel.

Zdaj pa je situacija taka, da nekaj malega več strank sicer imam, a vseeno mi ne uspeva toliko, da bi sploh preživel kot sp. Kljub oglaševanju je bilo novih strank premalo, poleg tega pa brez limita ne bi uspeval redno plaćevati izdatkov. In nenazadnje, vse se draži okoli nas, jaz pa moram cene svojih storitev še zniževati.

Skratka, zanima me, ali lahko pričakujem zdaj kako inšpekcijo glede na to, da sem nekaj mesecev prejemal prilive na moj poslovni račun brez statusa? Kaj mi lahko grozi, če “me dobijo”?

In, jaz bi seveda delal z obstoječimi strankami še naprej, da si zaslužim vsaj tega nekaj malega, da imam minimalno za preživetje. Seveda je moja želja ponovno zagnati sp nazaj, a prej ne bom mogel, dokler se mi promet ne poveča dovolj, da bi lahko zmoel vse te stroške…

Ali imate kak dober predlog – idejo zame?

Hvala za odgovor in lepo pozdravljeni!

Spoštovani,

menimo, da samo na podlagi tega inšpekcije dela ni moč pričakovati.

Globe za delo na črno so naslednje: Z globo od 208,64 EUR do 1.877,82 EUR se za prekršek kaznuje posameznik, ki opravlja delo na črno.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close