Najdi forum

Splash Forum Koronavirus S. P. – resnica o njihovem premoženju z moje perspektive

S. P. – resnica o njihovem premoženju z moje perspektive

Kar dobrih 10 let, sem po službeni dolžnosti pri izdaji odločb imela vpogled v njihovo uradno premoženje.
Ker živim v večjem kraju in poznam veliko ljudi tudi osebno, lahko z veliko zagotovostjo izjavim, da je najmanj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} le-teh imelo neuradne prihodke in dobiček BISTVENO višji, kot so to uradno prikazovali. Na papirju so imeli skorajda zgube, posledično visoke otroške dodatkeštipendije, subvencije, nizko plačilo vrtca, mali prispevek dajatev… V resnici dobre hiše, potovanja, smučanja v tujini, stanovanja na morju, v slovenskih turističnih destinacijah, plovila etc.
Za razliko od njih, sem jaz kot javni uslužbenec plačevala davke, glede na moj dejanski dohodek, plačevala višji vrtec, imela nižje otroške dodatke, brez raznoraznih subvencij… avto nižjega razreda, slabše bivalne pogoje, počitnice, oblačila, pedikure, frizetaje, manikure…
In čeravno vsi to vemo, so pa zdaj oni tisti taubogi..
Pa ne rečem, so izjeme, kot povsod…
Le s temi dejstvi, se ni nikoli nihče ukvarjal. In se najbrž tudi ne bo.
Toliko o resnici z moje perspektive, pa lahko dodam, da dokaj realne!
Tako da…

Ne pozabimo, da je tvoja celotna plača izhajala iz njihovih dajatev.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

[/quote]

Debata je s tem lahko kar zaključena.

Me pa zanima, avtor, kaj si naredil s temi podatki in poznavanjem razmer. Prijavljal ali modro molčal? No torej, osirat zna vsak, za ukrepat moraš pa že imeti malo jajc, volje in energije, tu se ti je pa ustavilo.

1. od tisti bi bila bolj slaba, ali nič plačana, ker takšni reveži da so…
2. Zakaj in predvsem, KAKO, bi pa naj jaz to reševala, če tisti, ki sedijo s svojimi jajci v gnezdu, ne vidijo. Kao…
Sem pa res premala ribica, tako da zdaj s prstom kazat ravno name… nima smisla.

Saj vsi vemo, o čemu pišem, ni potrebe po pretvarjanju. Sem pa tudi tega vajena, samo mene ne gre prepričevati, ker poznam resnico preveč dobro. Tako da… Psssst.

Skratka, nikogar nisi prijavil-a, zato bodi tiho. Za prijavo ne rabiš biti riba, ne majhna ne velika, samo nekdo, ki nekaj opazi in se mu ne zdi okej.

[/quote]
Se pravi, da ali za en k…. delajo, ali pa za en k…. plačujejo! In koristijo oni veliiko več, kot pa tale uradniček! Ki ravno tako dela. Ne piši tako poenostavljeno. Sploh pa, a nisi ti ostal konkreten dolžnik?

Glej, so bili tisti z velikimi jajci na takem položaju, je nekdo probal, pa so ga z jaji vred odrezali.
In jaz, ravno jaz naj kričim in kažem resnico, ki jo vsi poznamo.
Japajade.

Skratka, nikogar nisi prijavil-a, zato bodi tiho. Za prijavo ne rabiš biti riba, ne majhna ne velika, samo nekdo, ki nekaj opazi in se mu ne zdi okej.
[/quote]
O, nekaj novega? Ker tu je klima brigaj se zase. Da ne bi slučajno kdo koga prijavil – ker potem je prijavitelj največja baraba. Ker pri nas se ljudje (sploh ti privatniki) samo “znajdejo”, goljufive barabe so samo tajkuni. Oni nikakor. Kako ne veš tega?!?

Mah mene pa “bogati” privatniki nic ne motijo.

Primer: Sosed (sicer nima nobenega zaposlenega razen sina) ima dovolj za 3 avte po 40.000e, za dolge pocitnice v tujini, za najboljse stroje in ne vem kaj se. Ampak gresta gospoda zjutraj ob7ih od doma in prideta zvecer ob 19ih-20ih. Pridna sta in denar si zasluzita s trdim delom. Ce delata na crno me ubistvu niti ne briga- pa kaj ce? Prav tako dobita placilo za delo, ki je opravljeno kvalitetno in nikogar ne ‘prinasata okoli’. Razne dodatke in subvencije si zasluzita, saj vendar delata kot zmesana.
In opazam, da je tako pri veliko s.p.-jih.

Ne goltajo nasega denarja na zavodu in to je zame dovolj.

[/quote]
Njihove dajatve ne pokrijejo niti lastnih stroškov – plačujejo mininalne prispevke, cca 380eur, jaz toliko plačam samo za vrtec za 2 otroka, ki ga imajo oni zastonj. Plačo avtorjev placujemo taki kot jaz – zaposleni v resnih firmah, kjer se vse placuje by the book in si pri vsakemu bonusu polovico odreze drzava. Tudi zato, ker imamo toliko s.p. in podobnih ki placujejo minimalno drzavi, ostalo vse na crno. Mi pa krijemo njihov izpad.

Lepo te prosim UTIHNI!!!!

Ne meci vse v en kos

Ti bos placo dobivala. Korona al ne. Delas itak ne nic. Ne prej, ne zdaj

Mi mali, bomo pa “crknili”. Nam kaj das, ker si tolk moralna????

Cakam odgovor, javna usluzbenka

Mah mene pa “bogati” privatniki nic ne motijo.

Primer: Sosed (sicer nima nobenega zaposlenega razen sina) ima dovolj za 3 avte po 40.000e, za dolge pocitnice v tujini, za najboljse stroje in ne vem kaj se. Ampak gresta gospoda zjutraj ob7ih od doma in prideta zvecer ob 19ih-20ih. Pridna sta in denar si zasluzita s trdim delom. Ce delata na crno me ubistvu niti ne briga- pa kaj ce? Prav tako dobita placilo za delo, ki je opravljeno kvalitetno in nikogar ne ‘prinasata okoli’. Razne dodatke in subvencije si zasluzita, saj vendar delata kot zmesana.
In opazam, da je tako pri veliko s.p.-jih.

Ne goltajo nasega denarja na zavodu in to je zame dovolj.
[/quote]
Poznam take, ki ne plačujejo davkov. Sosedje. Primitivni in agresivni. Slovenci.
Imeli pa bi šolstvo in zdravstvo zastonj, ker njim to pripada, plačevanje davkov pa ne. In izobešajo slovensko zastavo, ker so kao zavedni Slovenci.
Kljub temu, da so non stop v davčnih prekrških . Morali bi biti v zaporu, tako kot v uk, zda, tax evasion, ki je huda stvar.
Gnusijo se mi.

Proizvodnj povsod potrebuje dealvce. Lahko zapreš sp in se nekje zaposliš za minimalca pa ti bo veliko bolje.

[/quote]
ima kar prav v enem delu, če damo korono na stran – moja starša sta delala v gospodarstvu – tako,da njuna plača ni bila odvisna od poslovanja s.p.jev, ampak kot študentka jaz nisem dobila študentskega doma, otroci privatnikov so pa vsi brez izjeme (vsaj kolikor sem jih poznala) in so želeli študentski dom, tam tudi bili, vsak s svojim avtom na parkplacu zunaj parkiran… jaz sem se v kraj študija vozila z vlakom – lasten avto – “sanje male anje” pa za privat stanovanje so morali starši najti denar,da sem lahko študirala…
tako,da v tem delu, še kako ima prav avtorica… prirejene bilance naredijo marsikaj.

prispevkov cca 1800 eur vsak mesec
nobene bolniške
zobar, okulist, ortoped, dermatolog v privatni režiji ker moji problemi niso dovolj resni za napotnice ali pa ker jih zzzs ne krije. sicer sem pri zdravniku 1x letno na kontroli.

nobenih subvencij najemnine, vrtcev, in podobnega.

zdaj pa povej koga zažiram in s čim, ko vsak mesec toliko dam v blagajno
delam pa do zadnje pike pošteno, črno na belem
potem pa od raznih takih kot si ti slišim, da delam preveč, naj sem kaj frej, ipd. ker ste naveličani svojih služb.

sem hvaležen, da lahko delam a naveličan očitkov razno raznih vas, ki se futrate iz našega dela

ti si ena in ista ki se v vsaki temi najde in govori o tem kako si bila prikrajšana, ker so privatniki pujsi, tebi ubogi pa država ni dala nič

veliko nas je bilo takih, ki nismo dobili nič, ki smo se vozili v šolo, itd.
pa smo preživeli! in zdaj delamo in ustvarjamo, ti pa še vedno igraš žrtev

Spet bo za kmete, spjevce, velike družine poskrbljeno.
S. P.poznam da so res mnogi lažnivci, enako premožni kmetje, kupi traktor in ima veliko kmetijo, socialni transferji pa maksimum. Ne rečem,kmet se vsaj po drugi stranu ne kurči z avti, luksuznimi stanovanji na morju, pedikiranimi podplati in manikiranumu nohti.
Kar na bruhanje me pa sili, ko ravnokar še poleg vsega poslušam, da bodo velike družine dobile krizni dodatek.
A če imaš 2,pa ne rabiš nič?!
Kot da se niso ljudje zavestno odličili za 3 otroke in kot da le-ti že marsikje niso preferirani napram družinam z 1 ali 2 otrokoma. Če že gremo v ta krizni dodatek za otroka, bi le-ta moral biti za vsakega otroka!
Sramota!

Me pa res zanima koliko spjev tukaj ni nikoli prejeli denarja opravljene storitve brez računa, na črno!

A lahko nehate. Ne bojo vsi spji avtomatsko dobili. Potrebno bo dokazat, da nimas dohodkov oziroma da je padec priliva. To verjetno pomeni vpogled v tekoči račun. Drugac pa ljudje sami pomagate prikrivat spjem prihodke, ce se zmente za keš na roko brez racuna. Pa zahtevite račun in nakažte na trr.

Poznam take, ki ne plačujejo davkov. Sosedje. Primitivni in agresivni. Slovenci.
Imeli pa bi šolstvo in zdravstvo zastonj, ker njim to pripada, plačevanje davkov pa ne. In izobešajo slovensko zastavo, ker so kao zavedni Slovenci.
Kljub temu, da so non stop v davčnih prekrških . Morali bi biti v zaporu, tako kot v uk, zda, tax evasion, ki je huda stvar.
Gnusijo se mi.
[/quote]

V redu, glej niso vsi isti. So nekateri, ki izkoriscajo sistem in so drugi, ki bi sli malo preko vrste pa ne upajo in se tisti, ki na to niti pomislijo ne. Ampak nisem se srecala privatnika, ki bo bil pozeruh in goden za zapor.
Spostujem jih, ker njihov delovnik ni dolg 8 ur in ker ne morejo sluzbe pustiti v pisarni, ampak imajo sluzbo 24/7.
In ce gledamo na primer bolj “izobrazene in uglednejse” Slovence…vsi vemo kako je bil oproscen gospod Jankovic in njegovi milijoni…potem se pa drzava spravi na nekega privatnika, ki po cele dneve dela na gradbiscu?

S.P. sem dobrih 10 let. Od začetka ne bi niti preživela, če se ne bi šlepala na moža. Potem je z leti zalaufalo, ampak VEDNO vse z računi, vsi davki plačani, vsako leto višji prispevki in akontacije dohodnike, vse plačano v roku (za vse neuke, ki mislite, da vsi “privatniki” plačujemo minimalne prispevke, se motite, in to zelo, prispevki in akontacije dohodnine rastejo lepo s prihodki). Nismo videli enega otroškega dodatka, ene olajšave ipd.! Nisva niti vlagala vlog. Najvišji razred za vrtec itd. Vsako leto plačam prispevkov in davkov za pokrit kar nekaj povprečnih plač v celoti. Delam trdo, dobro in pošteno.

A zdaj mi pa ravno fičfiriči, ki cuzajo vse možne socialne transferje, ki jih plačujem jaz in drugi privatni sektor, tuli, da ne smem biti upravičena do pomoči za premostitev časa, ko mi država prepoveduje opravljanje dejavnosti?! Pa na kateri tepki ste nekateri gor zrasli? S kakšno lahkoto obtožujete in posplošujete. S kakšnim namenom? Od česa boste pa živeli, če grem jaz in preostali privatni sektor pod vodo? Naj mi prosim nekdo to utemeljeno obrazloži. Ker me res zanima. Tudi jaz bi raje, da mi vsak mesec kapne na račun, brez da premaknem nogo.

Ker delam izključno s pravnimi osebami in ni šans. Vedno vse črno na belem, vse dajatve plačane do zadnjega fičnika. Še pri DDV-ju ne znam mutit! A se boš zdaj opravičil/a?!

A lahko nehate. Ne bojo vsi spji avtomatsko dobili. Potrebno bo dokazat, da nimas dohodkov oziroma da je padec priliva. To verjetno pomeni vpogled v tekoči račun. Drugac pa ljudje sami pomagate prikrivat spjem prihodke, ce se zmente za keš na roko brez racuna. Pa zahtevite račun in nakažte na trr.
[/quote]

Vpogledi v TRRje pa niti niso tak problem – za vse s.p-je velja, da so njihovi TRRji javni.

Nekoč je to res veljalo, to kar ugotavlja avtorica začetne teme. O, ja – je bilo, ampak žal sedaj ni tako že dolgo več. Mladi odpirajo sp-je, ki so povečini normirani, ker službe ne dobijo in lahko na ta način sploh lahko delajo. Imela se primer, ko sem na razgovoru za službo povedala neto znesek kandidatu za zaposlitev (pogodba o zaposlitiv) in on mi je avtomatsko odgovoril – aja, potem mi bo meni ostalo NETO – MIN PRISP. Sploh ni razumel, da bo celoten neto znesek njegov. 🙁 Žalostno kam smo prišli.

Če si iskren, veš le sam, poznam pa osebno desetine neiskrenih, tako osebno, službeno pa je slika še hujša. Zato vem kaj pišem. Pika.

New Report

Close