Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo s.p. stroški

s.p. stroški

Pozdravljeni,
Odpiram s.p pa me zanima ali se pod stroške štejejo tudi mesečni prispevki ali ne?
Ali se lahko računi, ki jih vzameš na firmo beležijo kar v excelu ali ne?
Hvala lp

Ne štejejo se prispevki.to se šteje v posebno rubriko pri dohodnini.

Ni res. Delno lahko na nakatere dogodke vplivaš sam, v večino stvari pa je vpletenih xxx faktorjev na katere nimaš vpliva.

Ali boste normiranec ali boste ugotavljali dejanske stroške? Predvidevam da zadnječeprav ni nujno da je to za vas najugodnjejše.
Pri prvi variant, stroški niso pomembni, vsaj iz davčnega vidika ne, ker se davčna osnova igleda glede na prihodke.
Pri variant 2. je za dohodninsko osnovo se prispevki upoštevajo kot stroški, knjige lahko vodite enostavno ali dvostavno nikjer pa ni predpisana programska oprema, ki jo morate uporabljati. Tako da teoretično lahko tudi v Excelu.
Bi bilo pa vseeno morda pametno reskirati nekje 50 Eur, odvisno sicer od obsega, na mesec za računovodski servis.

Ups tale komentar bi moral biti v drugi temi. O tisti, ki nekdo sprašuje če je vsak svoje sreče kovač. 🙂

V Excelu ni ok. Jaz sem si sicer tudi vodila v Excelu, potem pa prepisovala v Knjigo prihodkov in odkodkov, ki sem jo kupila v DZSju.

kaj pa normirni dopolnilni s.p. ali sploh rabim računovodjo?
hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close