Najdi forum

Splash Forum Politični čvek S peticijo v podporo izbrisanim

S peticijo v podporo izbrisanim

Mora poštena vlada čakat na odločbo ustavnega sodišča, da bi začela delat pošteno?[/quote]

ma dej mik, ne še ti, dobro veš da je to zelo kislo jabolko!!! vsaka čast Kresalovi da se je upala ugristi vanj in zato ji gre vsa podpora.

odločbe ustavnega sodišča pa je potrebno spoštovat, če želimo živeti v pravni državi!!! in upam da jih ta vlada bo, ter tistih 12 odločb, ki so zapuščina prejšnje vlade, spravila v življenje!!!

Pa naj to že enkrat naredi kar nista hotela Drnovšek in Janša, potem pa naj začne že končno vladat in naj se neha ukvarjat sama s sabo.

ja pa saj dela, ampak evo vidiš, dons se razpravlja o njej!!!:)

In to je problem?
Ker se razpravlja o njej? Kaj pa je ona, da se o njej ne sme razpravljat?

Z vsakim svojim postom pljuneš na demokracijo.

Ne vem, a si tako mlad, da ne poznaš zgodovine ali je kaj drugega narobe s tabo.

Bavčar je bil član LDS in mi ni jasno, zakaj bi rad naprtil greh (ki ga dejansko ni) še Peterletu. V času, ko se naj bi izbris dogajal, sta se ZLSD in njen satelit LDS intenzivno ukvarjala s konstruktivnimi nezaupnicami, kot se je takrat učeno reklo miniranju Peterleta. Namesto da bi vodil vlado, se je moral branit pred rdečimi jastrebi. Z Markom Voljčem ga niso uspeli spraviti z oblasti, Janez Drnovšek pa je obetal nekaj več in z močno podporo vladnih medijev jim je končno uspelo. In prav je tako, če bi bil Peterle sposoben, bi si podredil medije, kot je to vedno znala levica in bi vladal lahko 100 let, če ne bi slučajno umrl. In ker je odletel pač ne more biti kriv za grehe, ki jih je naredila takratna dejanska oblast.

Ljubljana – Lojze Peterle je bil predsednik prve vlade v samostojni Sloveniji. V tistem času so sprejeli zakon o tujcih, ki je prebivalce nekdanje SFRJ s stalnim prebivališčem v Sloveniji spremenil v tujce, nato pa so jim nezakonito odvzeli pravico do stalnega prebivališča.

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042254500

—————————————————————

je malo nižje tema, pa glih ni bila obiskana, ni bilo zanimanja, na ti še sem pripopam pa si preberi mik!!!

Hahahahahha

Vem kdo je bil takrat predsednik. In vem kako sta mu ZLSD in ZSMS nagajali z obstrukcijami zlasti v družbenopolitičnem zboru ter s konstruktivnimi nezaupnicami. Odpri vendar oči @ninej, še Esmeralda je spregledala, pa da ne bi ti mogla!!!

Profesor Bavcon je Drnovška opozoril na domnevne nepravilnosti. Menda ne boš trdila, da mu je Peterle preprečil, da ne bi morebitnih dejanskih napak popravil? Ne dvomim pa, da ne bi bil Drnovšek dovolj pameten, da bi to naredil, če bi napake res bile, tudi če bi temu desnica nasprotovala.

Ampak, saj je konec koncev vseeno. Naj dajo takoimenovanim izbrisanim že tisti denar, ki ga hočejo od nas (ti so vedno znali poiskat vse možne privilegije) in naj se končno začno ukvarjat še malo z nami, kriza že trka na vrata.

mik,

to povej Grimskovim, naj dajo že mir, da bo VLADA lahko delala in začela popravljati zapravljive napake prejšnje vlade!

Nehote sem morala danes malo poslušati prerekanje v DZ. Sedijo vse dneve in mlatijo prazno slamo brez veze, pa še dobro so plačani.
Joj, joj, kam vse to pelje!?

[/quote]

Bojim se, da midva slutiva kam.:-(

Tole pa takoj podpišem….

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

[/quote]

Moj Bog, tole sem pa prej očitno napol prebral.

Grims je malo zatežen, ampak kar se tiče napak prejšnje vlade bo pa ta vlada težko popravila. Jih je že do sedaj naredila več kot prejšnja v štirih letih. Pa ne zaradi Pahorja.

Bavčar pa notranji minister. v času, ko so ivedli nezakonit izbris.

Ko bodo dobili kar hočejo bojo pa pokazali zobe , tako kot so jih Strojani.
Bodite še naprej ,,pametni”.

ma hudiča, kaj se bojite odškodnin, a za tiste, ki nikoli niso bivali v Sloveniji in je njihovi žlahti bilo premoženje denacionalizirano, pa so te isti ljudje, ki so danes najbolj proti, dovolili vpis v knjigo državnljanov za nazaj(ob tem da Slovenije nikoli niso niti videli, kaj šele živeli tu) in jim s tem omogočili ogromne odškodnine in vrnitev premoženja, a to je bilo pa prav, hmmm????

seveda so Grimsa polna usta, pozablja pa da so imeli 4 leta časa da naredijo karkoli v zvezi z izbrisanimi!!!najbolj smešno se mi zdi, ko zatrjuje, da si kupujejo volilne glasove! Če bi vsi imeli pravico glasovanja, bi bil to le 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} volilnega telesa, pa niti približno ni več vseh v Sloveniji!!!

v bistvu se strinjam, če imbecil od Grimsa in ostala sodrga s tem misli iskanje nabora volilcev le med izbrisanimi,

če ne bi v teh tednih sebe ujela, da Kresalka pri meni dobiva pozitivne pike (in glede na to, da imajo ostali politiki v moji knjigi v najboljšem primeru ničle ali pa so globoko v minusu), kar pomeni …

… da mogoče ne gre samo za izbrisane.

V vsakem primeru pa … ja in? Zakaj bi bil to problem? Glasove, ki jih morda dobiva Kresalka, tako in tako nikoli ne bi bili NJIHOVI!

Zame osebno na političnem prizorišču sploh ni nobene stranke, ki bi bila DOVOLJ LEVA! Lahko samo upam, da je morda Kresalka prva lastovica tega, kar v našem političnem prostoru še kako manjka.

Ali mi lahko poveš kateri so dobili državljanstvo za nazaj?

Očitno si že pozabila kaj sem ti že večkrat napisal. Ponujen je bil ustavni zakon ki bi to rešil že za vladavine Drnovška , pa ste bili proti čeprav je Drnovšek to podpiral. Razlika ustavnega zakona in tega kar dela kresalka je v tem da zakon določa posamezno reševanje primerov ter tudi določa vrednotenje odškodnin do katerih bi bili upravičeni.

Pa še tole. Ko bo kresalka spisala zakon ki ga obljublja, boš lahko zopet šla na volišče na katerem se bo odločalo o njegovi usodi. In zopet bo padel kot je že tehnični zakon Bohinca.

še dobro da Slovenija premore nekaj intelektualcev, ki vedo kaj je odločba ustavnega sodišča!!!!

http://www.siol.net/slovenija/novice/2009/03/peticija_izbrisani.aspx%5B/quote%5D

Glej ga zlomka! Ko je pred leti ustavno sodišče odločilo, da je na referendumu zmagal večinski volilni sistem, teh intelektualcev ni bilo nikjer. Nikjer jih ni bilo takrat, ko je parlamentarna večina s spremembo ustave ( v ustavo je zapisala, da se v Sloveniji poslanci volijo po proporcionalnem volilnem sistemu) zaobšla odločitev ustavnega sodišča.

zanimivo, kajne?

a ti bi jim kar v naprej že določil odškodnino, al kako!!!

a kateri sprašuješ, ja pa saj sem ti že zgoraj napisala!!! Tisti, ki drugače ne bi mogli uveljavljat odškodnine, ker niso bili naši državljani nikoli, ali pa so se mu odpovedali!!!

Vprašal sem te kdo je dobil državljanstvo za nazaj? Ker to trdiš imaš sigurno poimensko dokaze, da je to res. Po tvojem verjetno tudi jaz spadam med te osebe saj tudi jaz dobivam odškodnino za odvzeto premoženje.

Z odškodnino je bilo mišljena maksimalna višina ki bi jo lahko iztožil. To možnost je omenila tako kresalka kot Potrč vendar kot naknadno sprejet zakon. Ker pa ti trdiš da za nazaj ni mogoče sprejemati zakone,drži, potem lahko danes vloži zahtevke za odškodnino 4000 oseb ki so že dobile odločbe in jih z zakonom, za nazaj, ne bomo mogli omejiti.

uh visoko me nosiš, brez skrbi imen pa res ne vem, boss ti si revež, napram nekaterim, nič bat te nimam na sumu!!!!:))))

poglej, tudi če bi tožili, bi tožili zaradi zadev kot so, nemožnost dela, iguba zdravstvenih storitev itd., še najmanj bi jih tožilo zaradi izgube stalnega prebivališča, to pa lahko že sedaj in to sodbo je dobil Todorovič! Opaziš razliko ali ne!!??

Vendar tega ne moreš tožiti če nimaš urejenega statusa, opaziš razliko? In todorovič toži za čas ko je že imel status tujca v Sloveniji in ni dobil delovne vize oz. podaljšanje le te, opaziš tudi tu razliko? Za čas ko ni imel urejenega statusa pa še ni v tožbi.

joj boss, dej še enkrat preberi svoj post, toži zato ker ni dobil delavne vize in dobil jo ni zato ker ni imel urejenega statusa, ni ga imel urejenega pa zato ker so ga izbrisali, dej prosim si že dopovej!!!

5800 otrok in več kot 8000 žensk, a ti to kaj pove al popolnoma nič!!!

napako je potrebno popraviti, koliko bo odškodnin pa nihče ne ve, tisti, ki pravi da ve, laže!!!

mater, Petrle se strinja, Bavčar prevzema del krivde, le še nekateri je noćejo, kateri pa vemo, ja ni kaj najlažje je na plečih revežev kaliti svoje politične apetite, ampak veš narod ne nasede 3x!!!

Spoštovana ninej, sedaj ga pa orengi serješ. Če že meni ne verjameš pa vsaj verjemi svoji idolki ki si ji kar temo odprla v podporo. Todorovič je tožil državo ker mu ni izdala delovne vize imel pa je že urejen status tujca. Za čas ko ni imel urejenega statusa pa še ni prišlo na vrsto. Tako da, ninej, verjemi tudi svojim idolom kar izrečejo v javnosti.

Kaj pa bi Todorović z delovno vizo. On bi imel samo službo, ne pa dela.

New Report

Close