S peticijo v podporo izbrisanim
Spoštovana ninej, sedaj ga pa orengi serješ. Če že meni ne verjameš pa vsaj verjemi svoji idolki ki si ji kar temo odprla v podporo. Todorovič je tožil državo ker mu ni izdala delovne vize imel pa je že urejen status tujca. Za čas ko ni imel urejenega statusa pa še ni prišlo na vrsto. Tako da, ninej, verjemi tudi svojim idolom kar izrečejo v javnosti.[/quote]
v čem je potem problem, kolikor te razumem, bi vsi tisti, ki so si že sami uredili status lahko tožili državo, pa veš koliko jih toži!!!
Spoštovana ninej, sedaj ga pa orengi serješ. Če že meni ne verjameš pa vsaj verjemi svoji idolki ki si ji kar temo odprla v podporo. Todorovič je tožil državo ker mu ni izdala delovne vize imel pa je že urejen status tujca. Za čas ko ni imel urejenega statusa pa še ni prišlo na vrsto. Tako da, ninej, verjemi tudi svojim idolom kar izrečejo v javnosti.[/quote]
v čem je potem problem, kolikor te razumem, bi vsi tisti, ki so si že sami uredili status lahko tožili državo, pa veš koliko jih toži!!![/quote]
Niso mogli tožiti zaradi zastaralnega roka. Z izdajanjem odločb pa se ta možnost zopet odpira ne da bi jo kakorkoli omejili. Kresalka pravi, da če bo do tega prišlo se bo pač sprejel zakon ki bo to omejil. Torej sprejetje ustavnega zakona oz. popravljanje ustave za nazaj, ker le na tak način lahko popravljaš stvari za nazaj. Vsi ostali zakoni veljajo od dne ko je objavljen v uradnem listu in ga za nazaj ni mogoče uveljavljati.
Ajatutaja, ninej. Zbudi se! Zastaralni roki so različni, tukaj mislim da so 2-3 leta po odškodninskem dogodku. Ker pa tudi pravniki niso soglasni med seboj , je verjetnost, da je z izdano novo odločbo začel teči nov zastaralni rok za vlaganje odškodninskih vložkov, zelo velika. In ker ni selektivnega preverjanja so v isti koš vrženi tako špekulantje kot dejanski upravičenci.
Spreminjanje za nazaj v bistvu ni prava beseda. Zoper ustavni zakon ni možna pritožba in lahko z njim dokončno urediš neko zadevo v varstvo države.
kako boš pa nekomu dokazal da je špekuliral in kako bo kdorkoli dokazal da ni?????
ja boss 5000 otrok in 8000 žensk, je zihr špekuliral, in kako si ti predtavljaš, da bi to preverjali in kdo naj bi to počel!?in kdo misliš da bi zopet to plačeval!?
poglej 5000 odločb so že prejeli pred 6-7 leti in koliko tožb imamo???:)))
Ali mi lahko poveš zakaj ženska ne/ni mogla špekulirati? Pod to besedo jaz ne smatram oseb, ki so se udeležili vojne v ex jugi. Mnogo ljudi je svoje najbližje umaknilo v svoje rodne kraje zaradi politične negotovosti, delali so v tujini bili pa prijavljeni pri nas, ljudje so čakali… Med njimi imamo sigurno tudi ljudi ki so kot vojaki sodelovali bojih in zoper njih ne bo nikoli podana kazenska ovadba. Kako ugotavljati kje so bili? Prvo je služba; ne verjamem, da so vsi bili brez službe ter da s tem nimaš nobene evidence. Nadalje so to šole in vrtci, za otroke so to evidence o prisotnosti. Nadalje so to lahko plačila stroškov stanovanja, tudi plačila kazni ipd. Da bi bilo potrebno nekakšno preverjanje pa se strinjajo tudi tisti s katerimi sem bil tako ali drugače v stiku pa so si sami uredili status v Sloveniji. Ne zdi se jim prav da je za njih veljalo neko pravilo za te pa drugo. Še več,izbrisane se deli , po Kresalkino, v dve kategorije in vsaka se bo reševala po svoje. Ali je to enakost pred zakonom?
Sem za to, da se ta tema enkrat za vselej uredi in umakne z dnevnega reda. Vendar ne za vsako ceno kar tako povprek in vsem.