Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S seboj v lokal nesemo cedevito in kekse, pa kaj!

S seboj v lokal nesemo cedevito in kekse, pa kaj!

Sodelavka se zgraža, da s seboj v lokal nosimo kekse za otroke in vrečke cedevite. Jaz in mož naročiva vsak vsak svojo kavo, za otroke pa kozarec vode. S sabo nosim vrečke cedevite in vsakemu “namešamo” svojo cedevito. Tudi kekse nosim s sabo, saj so otročki še majhni. Enostavno si ne morem privoščiti, da bi vsem kupila kakav in slaščico v lokalu, pa se tako znajdemo! Kaj je tu slabega, otrokom privoščimo lepo izkušnjo…

Mi vzamemo piškote s sabo tudi za otroke, a pijačo jim tam kupimo.  Ni lepo nositi cedevito ipd.

Sedenje v lokalu je za otroke prijetna izkusnja?!!! V zivalca jih pelji, gor pri gamsih lahko splezate cez ograjo, da ne boste placali vatopnine 🙄

1. otrok nima popolnoma nobene potrebe sedet v lokalu

2. če nimaš denarja, ne hodi v lokale. Enostavno. Verjetno je to celo en od razlogov, zakaj ga nimaš.

jst to sicer nisem počela… sem pa nekajkrat v mcdonalds vzela šarka, mmm paše ob hambiju 😁

Bi te vrgu ven, še s telimi mulci de mi štale delate ! Zmer ko so mi v kafano pršle tele mtke pa očkoti k ne znajo v Šiški dol, so nasral vse tolk de si pucal ko zmešan ! Če nimaš denarja, bod doma al pa v park al pa naravo. Sem mel raj pjance, kot pa mulce, pa še gledat morš kje so k itak sončki so lahko vsepovsod da nisi vse stresel s pladnja, ma dejte spelte se. Hočem adults only kafiče ! Vi pa spizdite v svoje slaščičarne z igrali, d avas ne vidm !

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3042, 20.09.2024 ob 11:16

Bi te vrgu ven, še s telimi mulci de mi štale delate ! Zmer ko so mi v kafano pršle tele mtke pa očkoti k ne znajo v Šiški dol, so nasral vse tolk de si pucal ko zmešan ! Če nimaš denarja, bod doma al pa v park al pa naravo. Sem mel raj pjance, kot pa mulce, pa še gledat morš kje so k itak sončki so lahko vsepovsod da nisi vse stresel s pladnja, ma dejte spelte se. Hočem adults only kafiče ! Vi pa spizdite v svoje slaščičarne z igrali, d avas ne vidm !

Prav imaš…zapravijo tri evre, tam sedijo eno uro in pijejo tisto kavo, potem še pol ure žličko in šalico oblizujejo, mulci skačejo okol, na koncu pustijo mizo kot svinje z en kup smeti (ovitki od čokolad, bonbonov, kot da bi prašiči sedeli za mizo )

V tej ekonomiji je edino pravilno

Cedevita ni zdrava. Boljša je sama voda.

Za otroke pač niso lokali. In bolj smešno od turizma, ki se ga igrate, je videt novopečene mamice, ki dojenčke izpostavljajo lokalskem hrupu in cigaretnem smradu, medtem ko mati vleče dim in buli v telefon.

Sami retardiranci imajo otroke.

Še dobŕo,  da ne dobiš klofute od kelnarja.  Ne delaj si sramote, ženska nora.

Ava272, 20.09.2024 ob 13:02

Še dobŕo,  da ne dobiš klofute od kelnarja.  Ne delaj si sramote, ženska nora.

Ker pelje otroke na sok??

sram vas naj bo!, 20.09.2024 ob 13:40

Ker pelje otroke na sok??

Kak sok,če  cedevito s sabo prnese?

Da bi se pa ti in tvoj jebač terba blesava kdaj odpovedala kavi in otrokom kupila kakave in sladice, v kolikor res nimas, to pa niti podrazno ni mozno kajne

Poskusala bom vljudno. Sa nic ni narobe da otrokom prineses kekse in cedevito. Sebi in mozu pa privoscis kavo… sedaj je odvisno v kateri lokal. V nekaterih lokalih imas za otroke brezplacno cedevito in piskote 😉 v boljsih in dobrih lokalih pa OTOK NI! Ker ko grem nekam da si “privoscim” kavo, kave, pivo… hocem mir… rada imam otroke a ven grem na kavo da inam mir… tudi vidva pojdita na kavo brez otrok! Ali pa pojdita tja kjer so otroci in je za otroke lepooo poskrbljeno!

tine486, 20.09.2024 ob 11:33

Prav imaš…zapravijo tri evre, tam sedijo eno uro in pijejo tisto kavo, potem še pol ure žličko in šalico oblizujejo, mulci skačejo okol, na koncu pustijo mizo kot svinje z en kup smeti (ovitki od čokolad, bonbonov, kot da bi prašiči sedeli za mizo )

Veliko ljudi se drži načela, jaz tudi, da če je bar ali gostilna prazna, da tam nekaj ne štima, karkoli že.  Zato je za gostilno, če ravno ni stalno polno boljše, da ena stranka sedi tri ure ob kavi, ali mama z otroci, kot da je lokal prazen.

Ja pa če si ne moreš privoščiti, pol pač ne hodiš v lokale. Za otroke bo pa bolj koristna in zdrava narava kot pa en lokal.

To, da nosiš s seboj hrano in pijačo v lokal, je pač klosarsko. Mene bi bilo sram. Pelji otroke na igrišče in jim tam cedevito iz vrečke mešaj.

skromna mami, 20.09.2024 ob 10:51

Sodelavka se zgraža, da s seboj v lokal nosimo kekse za otroke in vrečke cedevite. Jaz in mož naročiva vsak vsak svojo kavo, za otroke pa kozarec vode. S sabo nosim vrečke cedevite in vsakemu “namešamo” svojo cedevito. Tudi kekse nosim s sabo, saj so otročki še majhni. Enostavno si ne morem privoščiti, da bi vsem kupila kakav in slaščico v lokalu, pa se tako znajdemo! Kaj je tu slabega, otrokom privoščimo lepo izkušnjo…

Mene bi bilo sram! Ampak ti sramu očitno ne poznaš.

Jaz sem se pa hotela pogreznila v zemljo, ker sem nam vsem naročila pijačo – otroka pravo limonado ( 4,5 e), jaz kavo in rogljiček.  Ampak otroka sta bila pač lačna in rogljicka nista hotela, za njihov toast pa 5,8 e nisem mislila dat – mater ej za eno limonado in toast + 10 e) in zato sem vzela v pekarni 2 slanika in sta to pojedla za mizo v baru.

Pijačo smo pa naročili. Da pa za 2 stisnjeni limoni računaš 4,5e je tudi sramota. Pa za navadna 2 kosa kruha z rezino sira in salame 5,8 e – pa mislim… mene ob teh cenah sploh ni bilo sram, da sta otroka jedla slanik iz pekarne.

V enem drugem baru pa tudi… naročimo 4 rogljičke,  pride nazaj kelnar, da imajo samo še 2 rogljička.  Zmanjkalo. Ma ni problema, grem v pekarno in jih dobim za 80 centov, v baru pa za 2,5e. Jaz lahko rečem samo halo! In točno to sem naredila.  Naročila naj prinesejo tista 2, ki jih imajo ( dobili hladne in suhe) in otroka sta spet jedla rogljičke iz sosednje pekarne.

Mali otroci ne sodijo v lokale in restavracije.

ma to so te ta nove glupače.. isto zadnjič sem gledal ko sem šel na sladoled  ,, ta stara je mulcema kupila eno bogo kepico in še to v tej plastiki.. za sebe na koncu pa debela prasica naročila sladki kornet ter 2 kepici..sramota kakšne matere ste dan danes sramota od sramote.. niti pomisliti si ne upam da bi kdaj meni odvzeli od ust da bi se oni mastili pa kako vas ni sram take starše?? ..če nimaš dnara pa ne plazi nikamor..tam si idi kupit enotnega pa pašteto pa žrite po ulcii če nimate keša ne pa si sramote delat po svetu

lokali so namenjeni naročanju, konzumiranju hrane in pijače, ki jih lokal ponuja – ne pa uživanju hrane in  pijače, ki bi jih ljudje nosili s sabo.
Svojo hrano in pijačo zaužijte v parku, na javnih površinah …

Dat “majčkenemu” otroku, kot sama praviš, cedevito, je samo po sebi zrelo za razmislek. Nosit to cedevito s seboj v lokal, ker naj bi bila to za otroka lepa izkušnja, je prav tako zrelo za razmislek… Ajde, da imaš kakšen prigrizek je pri majhnih otrocih nekako normalno, to še razumem… Vse ostalo pa je precej na trhlih tleh.

Pelji ju raje ven, na igrala, naj tekata, se skrivata, igrata… Vzemi piknik odejo, hrano in pijačo in imejte zunaj piknik… To so lepe izkušnje za otroke, ne sedenje v lokalu in čakanje, da bo mama kavo spila…

Eko z “Bogpomagaj” se 100 % strinjam. Preberi si ta zapis enih 10-krat, ter ga skušaj tudi upoštevat. Bo boljše zate in tvoje otroke.

New Report

Close