Najdi forum

S-VIDEO na TV

Sledeči problem:
pred kratkim sem kupil laptopa DELL inspirion z grafično ATI mobility radeon 7500c. stvar dela fenomenalno v vseh pogledih le ena huda me muči:

– če priklučim na TV z adapterjem iz svideo(svhs kabl) na SCART, se slika prikaže vendar je črnobela. poskusil sem vse možne varjante z novimi driverji,…

– ob enem imam tudi osebni računalnik, ki ima radeona 8500le, ta pa iz svideo na scart pošlje sliko v polnih barvah brez problema…

zanima me, če lahko kdo pomaga?!?!?

kabel, ki ga uporabljam za preklop je vivancov svideo-scart kabel, ki ima tudi činče za audio priklop.

kaj naj naredim? v trgovini je ob tam (vivancu) bil še en popolnoma identičen kabel, vendar z astronomsko ceno (>10000sit).

prosim pomagajte, napišite vsaj svoja mnenja! hvala!

Zdravo!

Poglej, če imaš kje v nastavitvah zaslona možnost preklapljanja med NTSC in PAL sistemom. Črnobela slika se namreč pojavi, kadar grafično nastavimo v NTSC sistem…

LP…

to sem ze preveril, pa to ni vzrok!

Tudi PAL ima veliko podsistemov in če ni izbran pravi, zna bit tud problem.
Če maš za zbirat izberi PAL-B ali PAL-D.
Če imaš za zbirati državo, pa izberi kakšno Nemčijo ali Švedsko(Slovenije seveda ponavadi ni), kjer imajo zadevo isto kot mi.

Za vse, ki vas zanima, tukaj je rešitev, ki sem jo izumil sam,ko sem dodobra preučil shemo SCARTA.

Težava je bila v tem, da naše televizije spustijo v televizor preko scarta signal le preko nožice 21 (na scart) direktno v katordno cev, sam kabel s-video pa glede na ameriško tržišče (od koder moja kartica izvira) razdeli signal na luminance/brghtness. tako kanal luminance, ki je pomemben za prikaz barv prenese na nožico 15, ki pa v bistvu na televizor sploh ni priključena v naši deželi razen morda na malo bolj ekostičnih tv-jih. adapterjev za to zadevo pri nas ne pridejo v poštev, ker jih preprosto ni.
ostane vam le eno (če se podobno zgodi):
– nožici 21 in 15 oz. tisti dve, ki sta priključeni kot luminance in btightness na kablu (Shema je na zadnji strani vsakega kabla, ki ga kupite v npr. bigbangu) ju zvežite skupaj. to je to. slika je lepša kot si miliste, barve pa so tu :))))

tako je.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close