Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Sadam

Sadam

Huseina so obesili. Kljub temu, da vem, kaj vse je zagrešil, mi ni lepo pri srcu. Zakaj? Zaradi načina eksekucije? Ne vem……

____________________ Fantasy does not deliver.

Hja, če tam kaj ukradeš ti itak odsekajo roko. Pač muslimanski svet…

Vsaka usmrtitev je nagnusna, tale (ovekovečena na filmu), je pa je presegla vse meje sprejemljivega.

Kje pa ste prišli do filma?

Rabelj

Nikar si ne želi videt tega kar je bilo kasneje cenzurirano. Dovolj nagnusno in u iber kruto je že to, kar lahko še vedno pogledaš na netu.

tudi jaz sem globoko ogorčena. sem odločno proti takim ukrepom. Filma na srečo nisem videla in si ga niti ne želim.

Sem nasprotnica smrtne kazni. Kar se je zgodilo, je res sramota. Ampak zdaj si predstavljajte, kako bi se izživljali nad Huseinom, če bi bil v zaporu, če ga niti njegove zadnje minute niso pustili pri miru. Sploh ne vem, kaj bi lahko naredili s tako groznim zločincem – morda bi bila rešitev, da bi ga prepeljali v zapor v kakšni drugi državi.
Po drugi strani pa ljudje v številnih muslimanskih državah hudo nasilje in zlorabe doživljajo vsak dan in jim je to pač del življenja. Vsak dan umirajo njihovi prijatelji, sorodniki, mnogi živijo v hudi revščini, vsak dan jim nekdo da vedeti, da niso vredni nič. Tako ne morejo spoštovati niti življenje drugega. Vojna na Balkanu nam dokazuje, da se v izjemnih okoliščinah lahko v pošasti sprevrže tako rekoč vsak narod.

Glede na napisano, vaša mnenja, lahko moriš in se vsi zgražate. ko te končno ujamejo, sodijo in obsodijo na smrt je pa to kratenje človekovih pravic obsojenca, pravic ki jih žrtev ni imela kaj šele da bi se lahko komu pritožila.
To moraliziranje okoli smrtne kazni je malo preč. Le tisti ki je na tak način, umor, izgubil bližnjega lahko pove svoje resnično mnenje o tem ali smrtna kazen da ali ne.

Če se ne bi zgražali, ne bi bili nič boljši, a ne?

Saj nismo, vsaj velika večina ne.

New Report

Close