Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sadež KAKI! Kako jesti?

Sadež KAKI! Kako jesti?

Oj!

Ja, vem, za nekatere skrajno neumno in smešno vprašanje.
Sama vem, da sem ga 2x v rani mladosti poizkusila in mi okus ni bil ravno dober…
Včeraj pa sem ga kupila za moja dva otroka, da jima ga naredim z navadnim jogurtom za malico. Recept sem “pobrala” na TV.
Je zelo zrel ( baje mora tak bit? ), ampak….
Res ne vem kako se ta sadež je.
Ali ga je treba olupiti ali se je z lupino?

Hvala za nasvete, odgovore, pa upam, da vas vseeno ne pobere od smeha.
Res ne vem!

Lep večer vsem

Jaz ga primem v roko in ga jem ven iz lupine z žličko. Če je sadež zrel na koncu pojem še lupino.

LP

Odvisno, katere sorte kaki imaš. Eno so čisto mehki, da se jih komaj lahko prime, druga je precej cvrsta.
Ta mehko se poje z žličko iz lupine, da trdo pa kot jabolk. Če imajo trpek okus (da vsa usta skup vlečejo) še niso dovolj zrele.

Ta mehki niso preveč dobri. Kupi trde vanilija kaki. Ješ jih kot jabolko.

Tudi jaz kakija ne spravil po grlu navzdol… Ampak kaki vanilija pa je res dober. Poskusi! Jem ga pa kot jabolko; celega ali po rezinah.

Uffff, men je kaki že od nekdaj najboljši sadež!!

Mora pa bit čist mehek, da zgleda kot da je že gnil.

Potem si olup potegnem dol, če pa je “prepacast” pa ga jem tudi kar z žlico….

Mmmmmm, že mam lušte:::)))))

lp

meni pa se zdi, da ravno mora biti zelo zrel. potem ga olupim, narežem in zmešam s skuto. njami

Meni so navadi kakiji boljši od vanilije, kupujem pa vedno samo zelo zelo zrele. Jaz ga narahlo sperem pod vodo, odlomim pecelj in potem ga dam v tako malo plastično skodelico in ga pojem z žličko, brez olupka.

jaz tudi z žlico ven postrgam mnjam
kje se pa kupijo vaniljievi?

Oj!

ja, bil je zelo zrel in sem ga le malo oprala pod tekočo vodo, zarezala v olupek in sredica je kar sama padla ven.
Zmešala sem ga z navadnim jogurtom in mala dva sta ga pojedla v momentu. Jima je moglo biti res zelooo všeč.
Jaz priznam, da tudi tokrat zaradi brezveznega predsodka nisem dala v usta niti žličke.
Je pa to sigurno zdrava in hranljiva malica. Mogoče le kot ideja, kaj v teh dneh ponudit malim za malico malo drugače.

Hvala vsem in lep večer še naprej!

Mi smo kupili dve gajbi kakijev direkt z drevesa.
Sedaj pa jih počasi mehčamo. Jih imamo po zvonom skupaj z jabolki. Zreli postanejo po kakšnih 4 dneh.
Meni se vanilja po okusu ne more primerjati s ta mehkimi.

Če še ne veš, daj meni, bom pa jaz ojedla, njami!!!;)

čim bolj zrel, ga olupiš, daš v posodo, ga mal z vilico zmečkaš, čez pa pokapaš najbolje limeto, če je pa nimaš pa limono. njamsi njam

jaz pa jih jem z žličko SILVO

New Report

Close