Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Saditev rož na grobu

Saditev rož na grobu

Na grobu imamo pesek. V sredini je kara z zemljo. Kaj bi posadila, oz. kaj imate vi? Mačeh sem se že malo naveličala. Imamo pa grob blizu, tako da zalivanje ne bi bilo problem. Hvala vam in lep večer!

lahko gazanije oranžne so lepe, sam se zaprejo če je oblačno, lepe so cigaretke, al pa kakšen moder ageratum tanizek, pa kakšne angleške marjetice, pa kakšna pileja zraven, sej maš nešteto teh kombinacij, če te še kaj zanima kar reci, sem s te branže..

Uuu, hvala! Ja, nekaj oranžnega bi, nič hudega, če se zapre ob oblačitvi. Kakšen pa je moder ageratum in pileja? Ali kaj cveteta?
Ali imaš morda kakšne slikice? Angleške marjetice so pa verjetno tiste, ki zgledajo kao toplške? A ti celo poletje cvetijo, kaj ne?

moder ageratum je tak nizek grmiček z modrimi cvetki, kakor enimi takimi cofki, men so sicer taki starinski..
pilaeja je pa tak zelen grmiček, ki nič ne cveti..
angleške marjetice so pa tiste, ki imajo malo večje cvetove rec. ene tolšne k gazanija sam cvetne liste tko k da bi bli preščipneni, pa različnih barv jih dobiš, od oranžnih do belih, so pa malo višje kot gazanije..

jaz bi zdajle izbrala male narciske, grob imate blizu, torej si to lahko privoščiš, da, ko narciske odmrejo, zamenjaš za druge rožice, pomisli katere je pokojnik-ca obozeval-a, mogoče vrtnice, nato tja posadi mali grm malih vrtnic ali kaj drugega, ej, toliko je izbire in grob imate blizu.

Jaz ga nimam blizu in moram saditi nekaj, kar zaliva narava, torej sem na grobu 4-5x letno in dam čez zimo resje, čez poletje pa kaksen lep mali okrasni grmiček s kakšnimi malimi bunkicami za popestritev, ker je tudi le marmornata plošča in in notri mala luknja zemlje za nasad. Ko hodim na grob, dodam vedno še kakšno malenkost, kamen iz morja, hribov…

New Report

Close