Najdi forum

Ali redi recimo,ce pojes veliko sadja? jaz osebno vem da so v sadju ene druge mascobe kot recimo v cokoladki in pol pomoje ne bi smel kako al pa drugac redit…kaj pa vi pravite?

V sadju je “problem” sladkor. Najprimernejse so jagode, češnje, jabolka. Najslabse (glede kalorij iz sladkorja) pa grozdje, lubenice, melone.
Mascobe so zelo dobre v raznih oresckih; vendar pazi, ker so hkrati zelo kaloricni in jih hitro pojes prevec.
Sigurno je bolje, da pojes en kos kateregakoli sadja, kot cokoladko ali kekse.

Ni čisto tako.
Tukaj so količine sadja ki imajo približno enako kalorično vrednost(cca 40 kalorij):

1/2 banane 1/2 lončka borovnic 1 srednja breskev
10 češenj 1 figa 1/2 grenivke
5 jagod grozdja 1 manjša hruška 1 jabolko
1 lonček jagod 1/2 kakija 2 kivi-ja
3cm reženj lubenice 1 lonček malin 2 mandarini
2 marelici 1 srednja nektarina 1 pomaranča
1 žlica rozin 2 sveži slivi 3 suhe slive
1 suha marelica 12 višenj

Iz tega vidiš, katerega sadja lahko poješ več in katerega manj.

LP,Kaja

Moj frend je v 6 mescih shujsal za 30 kg.Jedel je pa samo sadje.Predvsem pomarance ker je lih v zimskem casu hujsal.Tako da..pol so kolicine mascob in cesarkoli drugega kar je redilno verjetno zelo majhne v sadju.Ker itak nic ni brez mascob,holesterola,kalorij itd…

LP,Lennya !!

Sadje vsebuje ogljikove hidrate in zelo malo mascob, zanemarljivo. OH v sadju imajo nizek glikemicni indeks, zato so kot vir OH priporocljivi. Zvecer se sadju izogibaj – samo beljakovine.
Glede cokolade pa je druga stvar, poleg tega da vsebuje veliko sladkorjev vsebuje se mascobe! Sej, koscek cokolade nobenmu ne skodi.

predvsem se najpreje nauči pravilnega slovenskega jezika.Človek te ne more jemati resno.

predvsem se najpreje nauči pravilnega slovenskega jezika.Človek te ne more jemati resno. lublancanka je pisal/pisala:
>
> Ali redi recimo,ce pojes veliko sadja? jaz osebno vem da so v
> sadju ene druge mascobe kot recimo v cokoladki in pol pomoje
> ne bi smel kako al pa drugac redit…kaj pa vi pravite?

sej nism na maturitetnem izpitu,a ne? pisala bom,kukr men pase pa konc :))

New Report

Close