Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Poroka Sadje

Sadje

Čao!

Dajte mi prosim svetovat, koliko sadja naj bi se nabavilo za ohcet. Pojma nimam… Saj vem, da je težko govori o kilogramih, ker so pač tako različni, pa vseeno. vesela bi bila, če mi katera zaupa koliko je oz. bo imela sadja in katere vrste (no, poročiva se čez en mesec tako da bo jagod in češenj najbrž že konec).

Hvala, Ajs

P.s. Pa še o piškotih: v gostilni so mi rekli, da je čisto dovolj 10-15 dag/osebo+2 potici, znanka pa je imela prejšnjo soboto za 100 svatov 100 kg piškotov. Torej kaj je bolj v mejah normale: 10 dag ali 1 kg/osebo????? Jaz tako ali tako nisem za sladko in nimam pojma, koliko povprečnež poje sladkarij še poleg večerje: zase dvomim, da bom sploh kakšnega, če bo meso na mizi (ha, ha)!!!!!!

Sadja gre še največ, ker ljudjem paše svežina. Takrat bo že sezona nektarin, grezdja, marelic, po moje se bodo tudi jagode še dobile…..važno je, da sadja ni potrebno lupiti in da je v manjših kosih. Za 4 ljudi ga je dovolj 1 kg (itak ga ne jedo vsi, pa še ostalih stvari je polno).

Jaz sem se poročila 7. julija in sem imela 80 svatov. Peciva sem nesla približno 10-15 dag na osebo + 3 potice (2 navadni in 1 biskvitna). Domov smo po poroki prinesli vsaj še pol vsega peciva. Nikar ga ne vozite preveč, ker ga bo ogromno ostalo!

Nama je gostilničar svetoval le eno vrsto sadja; npr češnje, približno 3 gajbice za 80 oseb. Rekel je, da banane, jabolka ipd. sploh ne gre in je škoda nosit.

Lp

Svetujem ti različno sadje, ki ga bo takrat možno dobit-sadje zelo “gre”. Breskve, nektarine, marelice, grozdje(tega se poje veliko), kake hruške, na koščke narezane melone, lubenice in ananas(to troje naj rećejo v gostilni sproti-torej ko zmanjak se doda), nekaj banan, tudi kako jabolko…, če je vse to možno dat na kak led, da je hladno, izpade super… za količino pa ne vem, vprašaj v gostilni… Tudi če ga zmanjka ni hudo. Predlagam pa, da se ga postreže na extra mizi kot sadni bife, kot sem omenila pa je fino, če je hlajeno!
Če boste imeli bogatejšo izbiro sadja je 10-15 dag peciva več kot preveč. Poleti se poje tako v glavnem sadje.

New Report

Close