Safe life
Kar je napisal uporabnik Jože je kar blizu resnice, vse zadeve imajo prekopirane od safeinvest podjetja, saj sem bila na razgovoru v obeh podjetjih. Gospa Suzi, pri kateri sem bila prek oglasa na razgovoru v podjetju safelife, pa je res dejala, da je vecina sla iz podjetja safeinvest, naj bi pa kasneje polovica teh sla spet v neko drugo podjetje, tako da jih je ostalo bore malo. Ce pregledate malo financno stanje safelife podjetja, pa so ze cca 80.000e v minusu v manj kot enem letu.
LP S.
Pozdravljeni!
Jaz sem šla prejšnji petek na razgovor v podjetje Safe Life. Bil je oglas za delo v pisarni. Tudi mene je zmotilo pobiranje vseh podatkov pod pretvezo z razgovorom za zaposlitev. Najbolj pa me je motilo to, da nisem dobila nobenih konkretnih odgovorov na moja vprašanja glede plače, delovnega časa, prevoznih stroškov, načina nadaljnje zaposlitve. Kakor sem razumela, se zaenkrat lahko zaposlim kot študent, s.p., d.o.o. ali pa podjemni pogodbi. Ampak nič konkretnega na nobeno vprašanje. Lepo vas prosim, če ima še kdo kakšne podatke o tem podjetju oz. o podjemni pogodbi pri tem podjetju, če mi jih lahko posreduje. Hvala in lep dan!!
Sem bil na razgovoru za to “delo v pisarni”. Gre za čisto nategovanje ljudi, tako “zaposlenih”, kot strank. Razgovor je bil pranje možganov. Imel sem ga z nekim golobradim fantkom, ki je bil videti kakšnih 20 let star. Osladen, naučen, nekoliko nespreten. Niso ga zanimale moje delovne izkušnje, moje refernece, kompetence, nič. Ni mi hotel povedati konkretno za kakšno delo gre. Prodajal mi je “storitve” podjetja ter da oni uresničujejo cilje, želje in sanje :). Hotel je tudi moje finančne podatke – katere kredite, leasinge, zavarovanja idr. imam in da mi on preračuna najugodnejšo ponudbo. Oni kao to delajo – reprogramirajo kredite, iščejo najugodnejše banke, zavarovalnice itd. Razgovor sem imel v kletnih prostorih podjetja, v klaustrofobični sobici z nizkimi vrati in nizkim stropom, brez oken. Če ne vidiš, ne verjameš.
In če bi radi nategovali ljudi prek telefona, da vam izdajo svoje osebne zaupne podatke, go for it. To pa zame ni.
Zaposlitev znotraj podjetja gre po piramidnem sistemu. Vi, kot novinec, začnete na najnižji stopnji in počasi napredujete glede na to koilko pogodb pomagate skleniti, nato pa poiščete nekoga, ki dela pod vami in vi od njih vlečete provizijo. Nato on pripelje še enega itd itd. Plača ti gre od nekaj 100 € na začetku do 1000, 2000 na 3. ali 4. stopnji ipd v roku enega leta, odvisno koliko ljudi je pod vami in koliko pogodb sklenete. In to vse neto izplačila, je bilo izrecno poudarjeno. Če si zelo uspešen in dosežeš določene število nekih točk, s katerimi merijo uspeh zaposlenih, dobite lahko zlato uro z vgraviranim vašim imenom, ali poseben kuli z vašim imenom ali aktovko z vašim imenom. Vsako leto pa gre cca najboljših 15 iz firme na eno tedensko all-inclusive potovanje. Bili so že v Grčiji in na Majorki mislim da, vse pa plača firma.
Oni nikamor ne hodijo, ampak vse stranke pridejo k njim v poslovalnico. Na izobraževanju so takoj začeli, da si je treba nabirati kontakte, tipično, številke družinskih članov, prijateljev, znancev, sodelavcev iz bivših zaposlitev itd. Ti jih kontaktiraš in povabiš na razgovor v poslovalnico, pač prodajaš storitve zavarovalnic, katerih zastopnik je ta Safe Life. Na odgovor, od kje njim dohodki, smo naleteli na gluha ušesa, češ, to bomo drugič povedali, oz ni časa sedaj. Toliko na kratko.
Ja, dragi Dr, ne bo povsem držalo. Ni res, da bi vsi radi delali od 8h do 16h in pri tem služili kup denarja. So / smo pripravljeni delati tudi dlje, več kot od nas zahtevajo, ampak zakonito, etično, moralno in transparentno. Nekaterim pač te vrednote niso pomembne in se včlanjujejo v zgoraj lepo opisan piramidni sistem, ki naj bi v Sloveniji bil celo nezakonit, ampak se zakonu pri nas lahko vedno izognemo, ne?
Jaz sem na tistem “zaposlitvenem” razgovoru od tistega mladega naivnega fantiča dobil odgovor na vprašanje od kod njim prihodki. Se je zagovoril, da jih dobijo od provizij, ki jim jih nakazujejo zavarovalnice in banke, h katerim oni pripeljejo kakšno novo stranko. Zelo enostavno. Oni nam pod pretvezo zmanjševanja stroškov reprogramirajo kredite, leasinge, sklepajo nova zavarovanja, in tako delajo posel bankam in zavarovalnicam, ki jih veselo nagrajujejo za to početje. Ljudje smo, češ, zelo neumni in leta in leta plačujemo visoko ceno za nekaj in se ne vprašamo ali bi se drugje dalo to bolj ugodno urediti. Ma nemoj! Zato sem si jaz vzel dopust, ko sem iskal banko, ki bi mi ponudila najbolj ugoden stanovanjski kredit in obiskal prav vse banke (po eno do tri poslovalnice iste banke), da sem dobil najbolj ugodno ponudbo. Zato, ker sem tako neumen. Njihova ciljna skupina so naivni ljudje, ki verjamejo takšnim nebulozam.
Pa nagrajevanje z zloto uro, počitnicami, svinčnikom, samo nasmejal sem se iz srca :).
Ni nobenega trika v tem podjetju niti nategovanja. Enostavno je potrebno scasoma dobiti stranke, ki sklenejo zavarovanje, varcevanje, itd. Na osnovi tega si placan. Vec naredis vec imas. Lahko zasluzos 0 ali pa 1000. Vse banke in vse zavarovalnice delajo po istem kopitu. Je pa res utopicno pricakovati da boste takoj prvi mesec dobili ze minimalno placo kaj sele vec, ko se pa zacne kepa vrteti pa se zacne ustvarjati dobicek. Za katero storitec pa se bo posameznik odlocil pa je cisto odvisno kaj rabi. Ni nobenega natega ce sem placeval zavarovanje avtomobila in ao plus pri mariboru za premijski razred 14 in so mi naredili izracun za isto kritje pri tili za 30 eur manj. Delajo z vsemi zavarovalnicami tako da so lahko bolj objektivni in dajo realno oceno kot ce greste direktno na kaksno zavarovalnico do njihovih zadtopnikov. Imam pozitivne izkusnje z njimi.
Lp