Šah in AI(artificial intelligence)
Izdelujem šah (oz. sem pri koncu izdelave za 2 igralca – za enem rač. in preko interneta – oboje deluje) – lahko preskusite: http://users.volja.net/sahslo
zanima me, če je tukaj morda kdo, ki ima izkušnje z programiranjem umetne inteligence na računalniku. zanimajo me le koncepti razmišljanja, kako jo je ustvaril,…
imam svoje iztočnice, ki zaenkrat funkcionirajo dobro, a so meni (ki sem jih napisal) na pamet znane in vem za vsako slabost, tako da zmaga nad njim mi ni težka saj vem kako in kje… ko sem dal program kolegu, in mu o tem nisem povedal nič je proti računalniku bil gladko poražen a potem je tu tudi faktor težavnosti, saj računalnik “pade” le na določene fore…
nasveti zelo dobrodošli… rad bi predvsem da bi računalnik bil zmotljiv kot človek in ne le v “predpisanih” situacijah. (aja, pa tisti, ki veste – random ne pride v poštev, hehe)
(trenutna verzija šaha, ki jo lahko skopirate z interneta iz sgornjega naslova že vsebuje možnost igranja preko interneta in na enem računalniku!) prosim da sporočite morebitne napake oz. predloge za spremembo
grafika je še v poteku, tako da grafike ne sodite… tis ti, ki boste preskusili, kakšna se vam zdi ideja igralnih setov (možnost men javanja preoblek figure??)
Ce hoces v svoj programcek vnesti ‘pravi’ AI, potem ti priporocam da AI del sprogramiras v PROLOGu. Sicer je malce zakompliciran (predvsem ce ga ne poznas dobro) in dolgotrajen postopek, ampak koncen rezultat zagotovo prekasa vse.
stvar okusa in casa. Poglej malo po internetu za primercke.
LP
Router
Poskusiš lahko še s kakšnimi samo-učjivimi zadevami. Npr. Neuro ali Adaptive Fuzzy.
lp
mačkon
Obstaja mogoče kaka stran ko igraš v živo prek interneta s kom iz drugega računalnika?
Forum je zaprt za komentiranje.