Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Saj ni res pa je….

Saj ni res pa je….

Na naši OŠ so ostali brez učitelja fizike. Po novem bo fiziko učila učiteljica slovenščine.

To šolstvo je res iz dneva v dan večja katastrofa.

in kaj tako zahtevnega se učijo pri fiziki v osnovni šoli, da tega ne bi znal posredovati vsak povprečen državljan s pedagoškim znanjem? Pa bo pomoči sodobne tehnologije?  Šole gredo danes v smer, da se zahteva najmanj magisterij za spremljanje otrok med igranjem med dvema ognjema.

Tudi nekdo s slaščičarsko šolo ti bo znal prebrati stranske učinke nekega zdravila v lekarni. Boš za?

Odgovor na objavo uporabnika
hja266, 31.03.2025 ob 13:46

Tudi nekdo s slaščičarsko šolo ti bo znal prebrati stranske učinke nekega zdravila v lekarni. Boš za?

Od korone naprej, ko je zdravnik popolnoma nedosegljiv vecini ljudi, v lekarni farmacevti postavljajo diagnoze in svetujejo, kako se zdravit sam.

Stranske ucinke zdravil znam pa tudi jaz prebrat in razumet, ceprav imam uradno samo osnovno solo.

Pa kaj! Ko sem bil jaz v JLA pri zdravniku, sem preden mi je zapičil injekcijo penicilina v rit vprašal tega bolničarja, kaj je sicer po poklicu.

Pa mi je glasno in jasno odgovoril: AUTOMEHANIČAR.

ojoj995

saj jaz vam probam, dopoveedat take stvari, pa pač nobena učiteljica, pedagoginja, psihologinja, učiteljica, vzgojiteljica pač ne želi, da jaz to javno povem.  jaz pa vem kaj se dogaja. ker sem v tem noter. sicer kako bi rekel, pritabna funkcija, ampak imam vpogled v fse.   vem zakaj gre povsod.

sam pač  ne želite. pa nič.

Zahvali se Janşi in ZUJFU. Veliko študentov takrat ni moglo opravit pripravništva in brez pripravništva se ne moreš zaposlit v šoli.

No, sedaj po več kot 10 letih pa imamo, kar imamo.

Da smo takrat šparali denar, sedaj so nam ga pa tako ali tako pokradli (Litijska, …).

Če pa vsak starš lahko šola otroke od doma, pa grejo v šolo pisat samo izpite, potem lahko ti in tudi učiteljica slovenščine učita fiziko.

Se spomnim, da je nas v OŠ fiziko učil strojni tehnik (srednja strojna izobrazba).
Kljub temu, ali prav zato, sem zmagal na republiškem tekmovanju iz fizike.

Saj to je to. Vsak gimnazijec in boljsi ucenci s tehnicnih sol znajo dovolj fizike, da bi jo lahko ucili v osnovni soli.

V srednji šoli so fiziko učili moji sošolci, študenti z elektro faksa.

Dokler je za OŠ omogočeno šolanje na domu, lahko v šolah poučujejo tudi snažilke.

Odgovor na objavo uporabnika
itak!, 31.03.2025 ob 15:51

Dokler je za OŠ omogočeno šolanje na domu, lahko v šolah poučujejo tudi snažilke.

Lahko uči kdorkoli, le znanje, ki ga bodo učenci ob tem odnesli, je vprašljivo. In dolgčas ob poslušanju nekoga, ki se je pač naučil iz učbenika, a ga zadeva niti malo ne zanima, je ubijalski.

Za moje pojme – raje študenta fizike, strojništva, elektro…, ki jih fizika očitno zanima, kot učiteljico slovenščine, geografije, angleščine, ki jih ne. No, lahko pa je učiteljica slovenščine kolebala med slovenščino in fiziko in bo prav ok razlagala.

New Report

Close