Salma – GOLJUFIVA!!
za tiste, ki ne veste: spletna parfumerija Salma objavlja samo pozitivne komentarje na parfume, da si veča prodajo. tam, kjer komentiraš, da ti parfum ni všeč, pa ga lepo zataji!! ravno tako kot pri pozitivnih komentarjih kot negativnih je valda napisano, da je bila recenzija uspešno sprejeta, vendar pa se pozitivni komentar pojavi na njihovi strani v roku par ur, negativni pa nikoli!! Svinje pokvarjene!! Jih je možno kam prijavit?
Tudi mene zelo odvrača dejstvo, da ne morem zaupati izdelkom, saj sem se že spet ‘opekla’ pri nizki kakovosti. Ni vse poceni tudi slabo- primer Rimmel, recimo. Ali pa Bourjois. Nekatera podjetja pa so očitno še pri nizki ceni ‘preplačana’.
Moja izkušnja je, da sta od 2 NYC izdelkov oba katastrofalna. Pri enem je izdelek tako slabe kaovosti, da je neuporaben. Pri drugem pa je embalaža tako zanič, da imaš v roki razpadlo embalažo in kup packarije in spet ne moreš uporabiti izdelka. (Za le nekaj deset centov več pri enem, pri drugem pa celo za manjšo ceno, sem dobila kakovostna izdelka, ki prekašata pričakovanja glede na njuno ceno.) Take izdelke res ni prav, da ponujajo brez mnenj strank, saj to ni njihov denar, ki je šel v nič, temveč moj. Še poštnino je treba ne glede na višino naročila vedno plačati.
Če si kot stranka vzamem čas, da izdelek opišem in ga priporočim/odsvetujem drugim in s tem dvignem tudi podobo njihovega podjetja, bi pričakovala, da šteje enako pri pozitivnih in pri negativnih ocenah izdelka.
Res podlo, da se gredo takih taktik. Če bo le možno, bom odslej kupovala drugje.
Ker pa so oskubili mene s takimi izdelki, bom naredila vse, da na čim več portalih povem, kako ravnajo z zaupanjem, denarjem in časom svojih strank.
P.S.: Ne ebayu nikoli ne cenzurirajo mnenja- v kolikor prodajalec/kupec popravi svojo napako, se pa odziv lahko spremeni.
Ali ste kontaktirali z omenjenim podjetjem in jim potožili o kakovosti parfumov njim, ker če bi vas tam zavrnili potem, bi morda bili upravičeni do pljuvanja po portalih. Spletna stran ki jo ponuja podjetje, ki parfume trži pa je njihova je jasno, da po svojem prostoru pljuvanja ne dovolijo in uredijo pisane besede kot njim ustreza.
Morda si lahko uredite svoj pljuvalnik, ga registrirate, seveda date zraven ime priimek in vse potrebne podatke…..potem pa…. kar mastno po tleh in vseh kotih.
Če na svoji spletni strani ponuja komentiranje izdelkov in potem negativne briše, je to zavajanje.
Slaba poslovna poteza sicer. Ker padejo pod kategorijo topšit… topšopa, hitro shujšaj izdelkov in povečaj si penis izdelkov, ki jim nasedejo samo še najbolj naivni. Očitno res prodajajo šrot, če je negativnih komentarjev toliko, da jih morajo brisat. Ker sem in tja kakšen negativen komentar med samimi dobrimi samo poveča legitimnost.
Kr se tiče mojega primera: sem kontaktirala, ko je šlo za krivdo podjetja, da je bil izdelek slab.
Tokrat pa je izdelek sam po sebi slab – a naj podjetje silim, da ga izboljšajo, ali kako? Lahko pa uporabim njihov portal, da strankam povem mojo izkušnjo glede izdelka- ki s podjetjem Salma nima NIČ skupnega, saj ga lahko kupiš tudi drugje. Zato nisem zahtevala niti povračila iz njihove strani, le mnenje sem želela objaviti pri njih.
Ima pa s podjetjem Salma.si VSE skupno to, da cenzurirajo mnenja. Tukaj pa kontakt nima nobene veze, saj gre za nekaj povsem drugega. To me res jezi, saj gre za etične principe, ki jih kršijo. In tukaj potem kot podjetje izgubljajo kredibilnost. Ker jaz sicer morda (?) lahko celo dobim nazaj denar za te izdelke, a najverjetneje bom itak morala izdelke najprej poslati na sprejemno točko. Četudi nisem ničesar ‘zakrivila’.
Ampak tudi s tem, da mi recimo vse povrnejo, še vedno ni odpravljen osnovni problem, saj bodo še vedno prodajali neprimerne izdelke in upali, da bo kvota pritožb dovolj majhna, pri tem pa selektivno blokirali odziv strank v svoj prid in v našo škodo.
Vse kar je bilo treba narediti, je odobriti objavo mnenja, tako kot je bilo odobreno za pozitivna mnenja, ki sem jih oddala. ‘Knjiga pohval’ nima vrednosti, če ni še ‘knjiga pritožb’ ob njej…
Samo je razlika v tem, ali tebi parfum ni všeč (ker si ga kupila na slepo in prej nisi vedela, kako diši) ali pa je nekaj narobe s samim izdelkom. Po eni strani jih razumem, če nekdo napiše, da je parfum fuj in fuj, ga mogoče zate kakšen ne bo kupil, pa čeprav bi njemu ta parfum ustrezal. Jaz o tem, kako kakšen parfum diši, berem na Fragrantici, tam je po moje več milijonov zapisov o parfumih. Ampak tam jih pa ne prodajajo.
Če je pa nekaj narobe z izdelkom, ti to napišeš, oni pa izbrišejo, no, to pa je podlo.
Jaz sem dvakrat kupovala pri njih in sem bila zelo zadovoljna z vsem, hitra dostava, vse, kot mora biti. In ker sem kupovala cenejše parfume, verjamem, da tudi ponarejeni niso bili, ker se poceni parfumov ne splača ponarejati. Če pa je kdo kupil kakšnega dragega in dobil ponaredek, bi pa moral narediti cel halo.
Redno nakupujem pri njih in se nikoli nisem bila razocarana glede izdelkov. Sem kupila NYC bb kremo in puder in je bilo OK, ker za taksno ceno, kolikor stanejo ti kozmeticni izdelki pa res ne vem, kaj ti pricakujes. BB krema, puder manj kot 3 eur na kos. Pri njih je vecina izdelkov konkretno cenejsih kot pa pri nas v drogerijah, pa se domov dobis posiljko. Skratka jaz Salmo priporocam.
Salma pa res ni obskurna trgovina, ogromno ljudi tam kupuje. In če prav vem, oni prodajajo v kar lepem kosu Evrope, to ni slovenska zadeva. Sicer pa jim nimam kaj ne zaupati, če mi ne prinesejo paketa, ne dobijo mojega denarja. Kot sem napisala zgoraj, sem dvakrat naročila in dvakrat je bilo vse v redu.
Tudi sama pa ne zaupam poplavi malih spletnih trgovinic, ki se vsakodnevno reklamirajo na internetu. In, kot si prav ugotovila, večina prepodaja robo, kupljeno na AliExpressu. V tem primeru raje naročim z AliExpressa.
Živjo, redno kupujem na Salmi, sem zelo zadovoljna. Ker sem se bala, da bi za svojo kožo uporabljala ponaredke, sem prejeto kozmetiko nesla tudi v kozmetični salon, kjer so mi potrdili enako kakovost. Vedno ko je v redni prodaji šel kakšen izdelek od kozmetike ven, se je to zgodilo tudi na salmi. Kar se pa ne bi zgodilo, če bi imeli ponaredke, saj bi ponaredke lahko še naprej delali,…. se vam ne zdi?
Enkrat sem pri placevanju naredila napako, stevilje sp bile ok le pri imenu pidjetja sem napisala sebe in ko sem jih kontaktirala aem govorila z gospo z vzhodnoevropskim naglasom, ki me je zelela prepricati da denarja, ne izdelkov ne morem dobiti. Po pisnem prerekanju sen marocilo dobila. Ampak je bil en tester zagotovo ponaredek. Drugic sem narocila precej redek parfum in ga dobila, vse ok. Mislim da ni krivda za ponaredke parfumov vedno na njih, npr. naročiš parfum dobis original, doma imas fake in jim posljes fake nazaj, kot da so ti ga oni poslali. Tako se roba premesa.
Ampak za tester pa te opcije ne sprejmem. Torej?
Jaz se še nisem odločila, ali naj naročim pri Salmi.si ali ne, ker vedno preberem kakšne negativne in pozitivne vtise. Potem pa se ne morem odločit.
Kaj pa priporočate, da kupim na Salma.si, če že parfumi niso o.k.?
Eni Salmo hvalijo – predvsem za izdelke Avon pravijo, da jih je ceneje naročiti na salma.si, kot pa pri predstavnicah.
Imajo miljavžent znamk negovalne in dekorativne kozmetike, minus je pa da nimajo kompletnega ranga od posameznih znamk. Tudi je velika pomankljivost da je veliko znamk neznanih, linkov ni, seznamov sestavin tudi ne. V eni faza sem se kar naiskala in to večinoma neuspešno da bi razvozlala kaj je kaj. Tako da če točno veš kaj potrebuješ pač pobrskaš in če držijo tvoj izdelek zna biti kar ugoden. Jaz npr obožujem vrtnično kremo od Melvite, nekaj reči od Nonique in kisline od Avene. Skratka najbolje je vedeti kaj potrebuješ in potem poiskati če to imajo.
Jaz sem imela ze dve taki izkusnji na salmini strani. Najprej sem kupila Morroccon oil olje za lase, katero sem plačala cca 45€. Takoj ko sem ga prvič nanesla se mi ne zdel drugačen kot tistega ki kupim pri frizerki. In res, sem nesla s sano k frizerki to olje za primerjavo in niti priblizno ni bilo to isto. In drugi izdelek je olaplex (za cca 30€ dobiš 30ml). Niti priblizno ni to isto kot pravi olaplex balzam. Vec kot ocitno so plastenko napolnili z najcenejsim balzamom za lase, to se tudi obcuti.