Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Salzburg in Grossglockner

Salzburg in Grossglockner

Zivjo!

Ali je že kdo bil na tem dvodnevnem izletu, ki ga kar pogosto organizira Kompas?
Zanimajo me vaše izkušnje s to potovalno agencijo?

Lep pozdrav
Pepa

Jaz grem drugi mesec kampirat v Salzburg. Poceni in še veliko vidiš!

Jaz sem bila pred mescem dni s Palmo za dva din v Salzburgu , orlovem gnezdu kjer se je Hitler sestaja in rudniku soli. Bilo je fanj.

Pozdrav

Midva s fantom sva si tak trodnevni izlet organizirala kar sama lani jeseni in bilo je zelo poučno in zanimivo. Šla sva seveda z avtom, prvi dan sva se peljala po panoramski gorski cesti do Grossglocknerja (zelo lepo; parkrat sva se ustavila ob majhnih kočicah, ogledala sva si tudi ljubko vasico Heiligenblut), potem sva se odpeljala do mesta v Nemčiji Berchtesgaden, kjer sva si ogledala solni rudnik in pa seveda bivšo Hitlerjevo rezidenco Orlovo gnezdo, no tretji dan je bil pa v celoti namenjen Salzburgu. Če si z avtom, pa so notrio štirje, se zelo splača, pa še vidiš dosti več kot pa drugače… seveda je pa treba znat mal zemljevide brat pa karte da se glih ne zgubiš. V glavnem, zelo priporočam, razgled z Grossglocknerja ter pa z Orlovega gnezda je prtečudovit, Salzburg pa je tudi zelo lepo mesto in tudi ne preveliko, tako da se ga da obredit v enem dnevu.

Tako, le nekaj informacij, aja, spala sva pa v avtu, ker je blo za kampiranje že premrzlo, ampak sva navajena na nizek standard prenočevanja, tako da ni problema. Če so pa normalno v avtu štirje, pa pride za bencin in druge stroške manj, tako da se lahk gre v kakšen “Zimmer frei” prespat, niti ni tako drago (cenejši so v Nemčiji kot pa v Avstriji)…

Lep izlet želim!

Koliko pa pride nočitev v “Zimmer frei” ?

New Report

Close