Samo prijatelja
Anonimno 1748, 03.12.2024 ob 20:59
Na kaj pomislite pri besedi samo prijatelja
Sta bila s kom samo prijatelja, čeprav sta si želela več
Nimam moških prijateljev. Znance, sodelavce, sošolce, da. Prijateljev pa ne, ker ne verjamem v takšna prijateljstva. Vsaj jaz imam izkušnje, da si moški prej ali slej želi kaj več in potem je konec vsega.
Z vsakim, s katerim sem želela kaj več, sem to povedala. Nimam nerešenih primerov ali obžalovanj na področju vseh odnosov v preteklosti. Tudi družinskih, prijateljskih, … Kdorkoli je želel ostati z menoj v stiku in jaz z njim, ga nismo nikoli niti prekinili. Imam pa to srečo, da na mojo pot prihaja veliko srčnih ljudi in si lahko izbiram najboljše zame in mojo dušo. Življenje z njimi je res vse drugo… To je moje bogastvo.
No, 03.12.2024 ob 21:05
Nimam moških prijateljev. Znance, sodelavce, sošolce, da. Prijateljev pa ne, ker ne verjamem v takšna prijateljstva. Vsaj jaz imam izkušnje, da si moški prej ali slej želi kaj več in potem je konec vsega.
Z vsakim, s katerim sem želela kaj več, sem to povedala. Nimam nerešenih primerov ali obžalovanj na področju vseh odnosov v preteklosti. Tudi družinskih, prijateljskih, … Kdorkoli je želel ostati z menoj v stiku in jaz z njim, ga nismo nikoli niti prekinili. Imam pa to srečo, da na mojo pot prihaja veliko srčnih ljudi in si lahko izbiram najboljše zame in mojo dušo. Življenje z njimi je res vse drugo… To je moje bogastvo.
🥰
Absolutno drži. Mogoče je izjema, če je ženska že res zelo stara, s tako si mogoče lahko frend in ti zaupa kako mračno skrivnost o ženski duši, sicer ti je pa kar nekako odbijajoče družiti se z ženskami, ki ti niso privlačne, če ni tega žmohta zraven, ti kot tipu ne paše ženska za družbo, “samo prijatelji” od ženske po moje samo jajc nimajo nakazat, kam pes taco moli in trpijo v tišini. Ali pa še hujši scenarij, da je probal in je rekla, sori, ne, lahko sva pa “samo frenda” in je desperado pristal, češ vsaj nekaj.
Cona prijateljstva aka PURGATORY za blue pillerčke.
Ženske niso bitja, ki bi imela v sebi biološko vgrajeno zvestobo, sposobnost racionalnega razmišljanja v dobro vseh (le izključno zase) ali sposobnost empatije.
V cono prijateljstva ženska postavi moškega primarno iz dveh razlogov:
a) ima ga za rezervno opcijo b, c, d, e… Če se ji slučajno opcija a izjalovi, take moške ženska čustveno manipulira, da ostanejo v njeni orbiti (iz moške perspektive so to pobiralci zavrženih olupkov – beli vitezi). Taka razmerja z belimi vitezi se hitro izpojejo saj si ženska po tem, ko si opomore zaradi razpada zveze z opcijo a hitro najde novega tipa, ki je ‘’boljši’’ od opcije b (belega viteza) kateri ji je le ‘’bergla’’ v težkih dneh. S takimi ima ženska v svoji ideji ‘’revenge se*s’’ proti opciji a, kasneje to preraste v pity se*s z opcijo b. Včasih opcija b dobi resno razmerje, če ženska nima več boljših opcij na obzorju, ponavadi se to dogodi ženski, ki že ima otroke ali gre proti 40em in naprej.
b) nima ga niti za rezervno opcijo, ker ji tipček ne da tiste energije, filinga… Takega ima ženska za izkoriščanje za usluge, čustveno blazino… je najslabša možna varianta, ker ga ne spoštuje niti kot moškega in ga vidi kot prijateljico/kastriranca/evnuha.
Moški z žensko nikoli ne bi smel pristati na cono prijateljstva. Ženska moškemu ne nudi nič kar moški ne more dobiti od prijatelja razen intime in sproščanja endorfinov ter seratonina. Moški bi moral z ženskami s katerimi ni intimen imeti izključno poslovne ali hladno – kolegialne odnose. Kavica za 30 min, če se naključno srečamo in to je to… bye bye… Seveda so moški dandanes tako sestradani ženske pozornosti, da bodo zanjo naredili vse in to ženske spretno izkoriščajo, pač izredno patetično in klečeplazno z moške strani. Za tiste, ki znamo z ženskami je to dobro saj mi kasiramo reden se*s, pozornost pa ženskam dajejo beta boysi. Svet ni fer ampak tako je.
Navajo se strinjam s teboj.
Sem bil z eno “samo prijatelj” in kot trdiš, me je imela samo za usluge in čustveno podporo. Ženske znajo bit čustvene manipulatorka. Verjamem, da bi se ona še rada družila s menoj, ker pogreša moje usluge, ki jih ni bilo malo.
Sedaj je od tega že kar nekaj let in se ob misli nanjo samo nasmehnem in si mislim svoje. Pač ena šola , skozi katero gre marsikdo.
Ostal je le spomin, 04.12.2024 ob 06:36
Navajo se strinjam s teboj.
Sem bil z eno “samo prijatelj” in kot trdiš, me je imela samo za usluge in čustveno podporo. Ženske znajo bit čustvene manipulatorka. Verjamem, da bi se ona še rada družila s menoj, ker pogreša moje usluge, ki jih ni bilo malo.
Sedaj je od tega že kar nekaj let in se ob misli nanjo samo nasmehnem in si mislim svoje. Pač ena šola , skozi katero gre marsikdo.
Razsvetlite me, kakšne pa so te usluge? Avtomehanične? Si ji popravljal vodovodne cevi? Zamenjal žarnico? Ker take usluge se komot zaračunajo tudi prijateljem, če nisi vedel. Oz njim še posebej, da ne pride do tega (občutka) izkoriščanja. Jezen si verjetno bolj nase, ker si se pustil izkoristiti. A to smo vsi doživeli na eni točki. Če ne od prijateljev pa od koga drugega. Jaz vedno dam od sebe tisto, kar vem da je iz srca in ne bom nikoli nobenemu očitala. Včasih te kdo kasneje prizadene, pa pomisliš, zakaj sem mu sploh pomagal, takrat se je treba spomniti, da mu nisi pomagal zaradi njega, ampak zaradi sebe in tega ne boš nikoli obžaloval. Ti si želel pomagati. No, vsaj jaz tako delujem in se mi zdi, da zato dosti boljše živim. Obžalovanja, zamere, …so stres nakopičen v naših celicah, organih, fasciji. Od tod rak. Rak je bolezen duše. Znebi se teh zamer, zaradi sebe.
Imam.samo moske prijatelje in to ze vse zivljenje. Z zenskami imam res slabe izkusnje. Se pa cuti energija in ce cutim,da tipu nisem vsec na seksualni nacin, pograbim tako prijateljstvo. Zlata vredno. Se mi je tudi zgodilo, da je zelel vec in to se je prekinilo. Razen v enem primeru, ko sva bila oba odrasla in sva sla cez to in sva po 20ih letih ze druzina. Imam tudi enega, ki mi blefira, da bi rad bil samo prijatelj in tudi to se prekine. Odstranis se, ce je nekdo v zvezi in ga/jo pustis zivet svoje zivljenje. Ce res zeli biti s tabo, se bo potrudil/a v tej smeri.
Moje izkušnje s tem, ko sva bila z moškim samo prijatelja, se je vedno drugače končalo….
Ali je prijatelj kaj hotel od mene, enkrat sem jaz od samo prijatelja hotela več… Tudi sem imela s kakšnim “samo prijateljem” kaj, kdaj samo poljubi, z dvema tudi sex…. Na koncu sva vedno bila le prijatelja, ampak prijatelja za sex… Za vezo pa ne. Z nobenim nisem torej nikoli bila v vezi. So bili le za zabavo. Je pa res, da z nikomer nisem več prijateljevala, ko sem začela s fantom resno vezo ali obratno….
Tudi sedaj, ko sem poročena pa vsak moški, ki želi biti moj samo prijatelj, pa tega ne dovolim, ker vem kam to pelje! Lahko je moj sodelavec, družinski prijatelj od mene in mojega moža… Ampak z nobenim moškim, ki ni moj mož, ne grem nikoli sama na kavo ali pijačo. Grem, če je še kdo drug zraven.
Tudi s sodelavci imam slabe izkušnje. Ko sem z enim se dobro razumela in sva skupaj hodila na malice, se hecala in zabavala, res sva se ujela. Ampak potem je on začel meni sms po službi pošiljat, da želi z mano na kavo, me za viknede vabil na morje itd…. No vemo koliko je ura! Pa ta sodelavec je bil poročen in imel otroke. Jaz tudi poročena…. Od takrat nikd više!
Moški in ženska ne moreta biti prijatelja. V smislu, da skupi sama okoli hodita NE.
Uf sm mela prjatla, moškega prjatla, bila sva najboljša frenda, vse povsod sva skup hodila. S tem, da jaz sem poročena, on pa tudi v vezi z moškim. Ja moj best frend je gej. Vedno sva se ful dobr razumela, štekala, žurala, ga skupi pila…. skupi vsako jutro hodila tečt, v fitnes, skupi hodila v hribe, se ga večkrat napila itd…. Zaupala sva si vse svari. Nisem mogla verjeti, da je moški lahko veliko boljši frend od ženske. Vse kar sem mu zaupala, je ostalo med nama. Moj mož ni imel nobenih težav, da sem z njim okol hodila, ker je itak gej. Njegov partner pa tudi ne. Ha, ja, no…… kaj mislite? Kaj mislite, da se je zgodilo? Ja začela sva se dol dajat! Enkrat pr men doma, enkrat pr njem doma, drugič kar spotoma, ko sva šla tečt / fitnes…. Skratka noro sva se fukala. Nihče ni nikoli pogruntal, tega še danes noben ne ve in midva sva še vedno frenda. Občasno se še vedno posexava….. ja z mojim best frendom – gejem.
Avtorica No, v vaše življenje vstopajo srčni ljudje, ker ste srčni tudi vi. Saj veste pregovor: Kakršen si takšnega zaslužiš. Ko sem bila leta nazaj vsa nesrečna in depresivna sem v svoje življenje pritegnila točno takšne ljudi. Potem sem pričela z vztrajnim delom na svoji osebnosti in sem počasi a vztrajno postajala vedno bolj samozavestna, samozadostna, ne pustim si vpliva nobene neg. energije, oddajam pa pozitivno energijo, nobenih zamer, umirjenost pa tudi veselje do življenja. Točno takšni ljudje prihajajo v moje življenje, negativci pa so se mi drug za drugim kar sami pričeli izogibati in zdaj sem jih rešena. Negativci namreč potrebujejo negativce in se samo ob njih dobro počutijo, pozitivci pa se najbolje počutimo ob pozitivnih ljudeh.
Upam, da vaš in moj zapis prebere avtorica, pa še kdo, kateremu bi prav prišel.
Tisti, ki smo dali to skozi vemo, da je MŽ prijateljstvo skoraj nemogoče. So izjeme, ampak redke.
– Moški imamo v mislih, kako jo bomo pofukali, zato dolgoročno to ne gre.
– ženske pa začnejo izkoriščati moške , za razne usluge, si jim v čustveno oporo, ko nekoga spoznajo, te odjebejo…
Zato so takšna prijateljstva vedno na preizkušnji in ne trajajo dolgo. Razen če je moški gej, pa se te je ljubosumje z ženske strani, ker takšen moški ima več ženskih prijateljic.