Samodejno pošiljanje okuženih mailov?
Zjutraj sem prejel 3 opozorila, da sem jim poslal okužene priponke. Opozorila so prišla od ljudi oz. z naslovov, s katerimi nikoli nisem izmenjeval pošte.
Na naslove, ki jih imam v adresarju, pa niso romali nobeni okuženi maili…
Ali je mogoče, da nekateri virusi (npr. Klez) sami lažno priredijo pošiljatelja? Računalnik namreč nimam okužen.
Pošluš Tajfun! Kje se kaj nahajaš – kar zgineš pa te ni več semkaj..
Točno tako, kot si napisal. Klez zna marsikaj, pa tudi skriti svojo pravo identiteto.
npr.
Imamo uporabnika z okuženo mašino. V Outlook-u (ali Express) ima vpisan
tvoj e-mail naslov in Klez zna poslati svojo priponko okoli pod drugim imenom.
Torej se predstavlja z lažnim imenom, ki se pač nahaja v e-mail imeniku..
Pa lep pozdrav..
ps. Greš kaj v Portorož ??
Me veseli, da si potrdil moje domneve glede Kleza. Drugače pa sem pogosto na tem forumu, res pa se mal manj oglašam, saj sem morda preveč tišast s pojasnili in odgovori. Naj še drugi pridejo do besede. Preurejam stanovanje in mi je dan kar prekratek, tako da se mi tudi o Portorožu niti sanja ne. :)))
Lep pozdrav
Tajfun
Tile tanovi “pametni” virusi se znajo pošiljat tudi na naslove, ki jih najdejo v tvoji pošti in se pošiljajo na njih, čeprav jih nimaš v adresarju in nisi njim nikoli nič pošiljal.
Se pravi, da če si kdaj dobil pošto od koga, ki je to pošto pošiljal na več naslovov naenkrat, so vsi ti potencialni dobitniki tvoje okužene pošte in obratno, čeprav sploh nimaš pojma kdo so.
Hoj Tajfun..
Meni se zdi, da nisi nič “tišast”, le zakaj.
Uporabniki tukaj imajo najbrž srečo, da smo vsi skupaj dokaj strpni.
Na nekaterih forumih se nekateri grdo obnašajo, ter “zmerjajo” med sabo, kar
pa jaz osebno ne prenašam. Bolje je biti strpen do vseh skupaj.
Čeprav v življenju, ko mi kaj gre narobe prav sočno “zakolnem”, ter se tako
sprostim hehe..
Lepo “uštimaj” gnezdece, potem pa le pridi nazaj..
lp
Živjo Tajfun !
Glih kar sem mislil vprašat nekoga na forumu če se komu kaj takega dogaja.
Že tri dni zapored dobivam vsak dan približno 20 mailov na katerih piše:
Undelivered mail returned to sender.Pa odprem vsakega in na vsakem piše,da moj mail ni mogel biti ˝delivered˝.Na vsakem izmed teh 20-ih mailov je drugačen e-naslov.
Ravno pred parimi minutami sem jih dobil pizda.
LP.MiG
Forum je zaprt za komentiranje.