Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Samodisciplina !!!

Samodisciplina !!!

Dobro jutro, prijatelji!

Najbrž ne bom nikogar to jutro posbej razveselila s svojim razmišljanjem, vendar so me prav k temu razmišljaju spodbudile razne neprijaznosti, tudi do katerega od naših “gmajnašev”, ki se dajo brati drugod. Prizadelo me je, kako je nekdo napisal eni naš dobri znanki in začela sem razmišljati o – čustveni inteligenci, o samodisciplini. Oproščam se vsem, ki jih bo tema malce zamorila, žal pa ne morem drugače, kot to razmišljanje “izpljuniti”.

Pravijo, strokovnjaki namreč, da je “slaba samodisciplina naravna človekova lastnost”! Že res, že res, a če nekdo nekoga ozmerja z “navadno prasico”, ponavadi samodisciplina MORA biti slaba človekova lastnost. Izpisujejo se namreč tako grde reči, da se človek potihem sprašuje, mar je res možno, da virtualnost prikrije ali odkrije čisto vse človeške slabosti??? Ali človek res uživa v ovirah, ki jih neprestano želi odstraniti?? In nadalje se mi poraja vprašanje: smo bili mi, tjavendanovci, na drugem forumu resnično taka ovira, da so nas želeli čimprej odstraniti? Kdo je ovira zdaj in zakaj in čemu so pisane take grdobije? In kdo komu kaj kdaj kako in zakaj in čemu replicira brez obvladovanja samega sebe?

Ali ne narekuje človeku njegov notranji človeški glas, njegov razum, njegov drugi in morda (?) bolj pravi obraz, kako naj ravna, ne glede na to, ali pokaže sogovorniku lice ali ne. Ali virtualni pogovori torej pomenijo – dati možnost sebi, da si popolnoma drugačen, kot te pozna večina, da preklinjaš, da zmerjaš, da psuješ, da “jebeš vse po vrsti” in da se na vseh nickih izživljaš do najnižje ravni možnega sprejemanja, ker te sogovornik ne vidi, ker se ti ne zazre v oči in ti ne pogleda v dušo? Je ta slaba samodisciplina torej tako hudo privlačna in nam povzroča malodane en mini orgazem zato, ker ponuja našo takojšnjo zadovoljitev? In ob tem smo pri vseh grdobijah, ki jih izpišemo, izrečemo, izmislimo še zadovoljni, ker smo se olajšali, ne glede na to, da nam ni le tisti “sogovornik”, komur so besede namenjene, ampak so nas tudi vasovalci, ki so nas prebrali, videli globoko v dušo, globoko v našo bit in so dodobra spoznali eno stran našega značaja? Je postal tak način komuniciranja naša droga, potreba, zasvojenost?

Ja, taka in podobna vprašanja so se mi zastavljala, ko sem prebirala nekaj malega na oni strani; več ne gre, ker je toliko “naloženega”, da človek kar verjame ne! Ampak, dragi Tjavendanovci, človek raje prebira take drobnarije, norčavosti, ludorije, pisarije, fantazije, del naše domišlije in cmokanje, ki se pojavlja tukaj, kjer se kljub vsemu odraža – samodisciplina!!! Ne slaba samodisciplina, ampak tista, ki je lastnost, s katero se človek kljub varovalni virtualnosti lahko ponaša. Samodisciplina, ki nas varuje pred zmerjanji in tistemu, kot pravimo: …… spustil se je z vajeti!!! O, saj se tudi mi spustimo z vajeti, vendar tako, da nam je vsem udeležencem pri tem vseeno lepo, ne da odpiramo replike s tesnobo v pričakovanju neugodnega repliciranja! Tukaj se replike odpira v nestrpnem pričakovanju smeha in veselja, igrivosti in tiste duhovitosti, ki je značilna za – Tjavendanovce, ki nas vse skupaj spravlja v smeh in dobro voljo. Nihče od nas se nima ne za boljšega, ne za slabšega, vsak si le želi druge spraviti v smeh in v dobro voljo, mu ponuditi kanček svojega humorja in se zadovoljiti s humorjem drugega, ki nam ga je posredoval, uporabiti dano šalo za dobro voljo v svojem okolju ……… Ja, dragi Tjavendanovci, smo DOBRA, PESTRA, ZANIMIVA, RAZNOLIKA, PREDVSEM PA SAMODISCIPLINIRANA DRUŽINA! In v pravo zadovoljstvo mi je biti član take družine, čeprav tudi meni uide kletvica!

Mariči

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Ja, marsikdo, bi se moral vprašati kaj je bolje. Prebirati tako pisarijo, kot jo ustvarjamo tukaj na Tjavendanu, ki je za nekatere norost, za nas balzam, ali pa brati neokusnosti tistih, ki pišejo na srednjih, se žalijo med seboj, in kar je najhuje, žalijo celo druge, ki si to sploh ne zaslužijo. In ko to počnejo tistim, ki so mi / nam blizu, ker jih predobro poznam, takrat me obide sveta jeza.
Pomislim , zakaj smo trn v peti mi tukaj, ki smo ohranili kulturen nivo izražanja, ko se namesto s kletvicami, obdarujemo s cmoki. Kaj hudiča je zdaj bolj prav ?
Je ni stvari, ki me bolj razjezi kot to, da nekdo, ki se mu je spričo nepravilne družbe, posledično omračil um, torej da ta človek ” seje ” take izraze po forumu. In za to bo moral položiti račune, ravno zato, ker je prav, da vsak odgovarja za svoja dejanja. Ma, me je to razkurilo do konca…….

lep pozdrav zajček

Mariči, vesela sem, da si danes to napisala. Pričela sem z branjem in ne da sem bila razočarana, bila sem žalostna. Dlje sem brala, bolj žalostna sem postajala. Ljudje pač mislijo, da so lahko občutljivi le kadar se kdo dotakne njih, do drugih pa so popolnoma neobčutljivi. Strinjam se, da je v življenju pomembna samodisciplina. Pomembno pa se mi zdi tudi, da za nečem stojiš. Ravno v omenjenem “delu” pa je zaznati, kako ljudje nicke menjavajo in pravzaprav ne želijo, da jih nekdo “prepozna”. Zakaj? Če imam kaj povedati, potem to pač povem in za tem stojim. Nikakor pa ne želim nikogar prizadeti.

No , naj se tu javno in res iz srca zahvalim za podpora in obrambo , tako javno , kot tisto zasebno , ki ste mi jo nekateri izkazali , ko mi je človek , ki sem ga še pred kratkim skušala odvračati od potrtosti in samomora , zaželel , da bi grda in zafrustrirana prasica kot sem , čimprej zgnila !

Sem se ob branju vsega tistega tam , na forumu srednjih let , ki je bil označen za resen , v zdravstvo in pomoč sočloveku usmerjen , spraševala , kako mi je reagirati . Po mnenju nekaterih tam , se ima vsak pravico braniti z vsemi sredstvi , če je bil napaden in žaljen. No , bog ve , kako bi me označili , če bi se poslužila tega načela?!

Ampak , dragi prijatelji , se ni za bat , ne od mene ! Vzgojili so me v duhu krščanstva , ki med drugim uči , da moramo imeti drug drugega radi kot samega sebe. Sigurno je to utopoična ideja , ker smo žal le ljudje in človeka , ki ti ne diši , pač ne moreš imeti rad , še manj kot samega sebe . Kar je težko , če še sebe nimaš rad ;)))
No , kar hočem povedati , je , da nam krščanski nauk ponuja kar par možnih scenarijev , kako ravnati s soljudmi , pa tudi če niso z nami najprijaznejši. Priznam , da se večine teh idej ne morem držati. Drži pa tudi , da moraš biti v svojem bistvu pi..a (zelo grda beseda !!!) in duhovno in čustveno na zelo nizkem nivoju , če si lahko mirno privoščiš izrazoslovje alla Miki in Angel pa pri tem še vabiš ljudi , naj pridejo in te spoznajo!
Torej , kdor ni duševno reven in moralno vprašljiv , si pač NE MORE privoščiti takega vedenja , ker mu ni v srcu , ker to ni njegovo bistvo !

Duševni reveži me ne morajo užaliti. Lahko me momentalno prizadenejo , ampak jaz imam vas – vi pa mene , moja duša je kolikor toliko polna ljubezni in tolerance , pa se to lahko hitro pogliha !
No , pa tolažba , da neinteligentnim ljudem ni pomoči , tudi ni od muh :)))

Amen !

lisička je vesela , da se čuti doma med vami

PIKA !!!

zajček

ni, da bi se clovek sekiral
…. perjad je tako ali tako doma na gnoju …petelini pa lahko hitro postanejo kopuni :):)))))))))

cebelica, ki ima neznansko rada krave k tko lepo gledajo sploh pa ce so lila farbe :):)))

He , he , a ne , pa še če so pakirane v tablice , ki jih svizci zavijajo :)))

lisička je pa včeraj vseeno pogrešala čebelico , da bi ji pomagala v boju ,ker čebeli je hrabra in vedno piči na pravo mesto

Marici, ne poznam ozadja in razlogov tega pisanja. Na druge forume ne hodim, ker tam nimam kaj iskati… Zakaj bi hodil v beznico, ce lahko uzivam v prijetnem lokalu? O tem sem ze tako tu pisal. Zadnje case pa imam tako omejen dostop do mreze, da niti ne morem..

Vem, le, da se meni ni potrebno prav nic krotiti tu, da lahko napisem kar mislim, vcasih tudi koga osvrknem in pozafrkavam.. Zares, prav zares ne pazim na svoje besede, morda sem s njimi kdaj koga tudi prizadel in nehote uzalil, saj imamo ljudje razlicne pragove obcutljivosti in meje ter kriterije okusa.. Vsem takim se opravicujem, ni me pa se nihce na to opozoril.. Drzim se nacela, da je to Tjavendan, kar pomeni, da je forum za odlaganje vsakodnevnih skrbi in polnjenje baterij..

Kar se tice vulgarnih zalitev kogarkoli sem globoko preprican, da je cisto vsak post slika in zrcalo njegovega avtorja… , njegove dusevne zrelosti, znacaja, vzgoje, morale, kulture in drugih dejavnikov… Taksnemu odgovarjati na njegovem nivoju je zadnja stvar na svetu, ki bi jo komu priporocil..

Ljubezen je drugo sonce, ježek

lisicka ti si Generalica!.. tak …hmmmmm …. ce prov premislim …. si lahko tudi Admiralica (k majo tut tkoooooooooooo lepe uniforme) :):)))

knedl, knedl

yap, čebeli, lepše imajo admiralice ( uniforme).

knedl, knedl :))

Oprosti lisicka, dokler sem prouceval Maričino razpravo in pisal splosen odgovor, si se javila tako, da sem sele sedaj skuzil, da gre zate.. Se bom poucil o zadevi..

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Juj , meni so pa maskirne , pa une pilotske všeč :)))

hja , lisički so všeč tudi piloti

No , saj taka je tudi moja splošna usmeritev , strategija in taktika ( huh , je čebeli dobro pogruntala s temi izrazi – so čist meni pisani na kožo :))
Ja , vse tisto se je dogajalo včeraj na srednjih na temi “kaj si mislite o …” , kjer je nekdo zbiral mnenja o Angel , ki je malo prej zanetila vsesplošen špetir na temi “razgaljanje” in posredno pregnala Sandro S. s foruma.
Toliko v pojasnilo , je pa vse skupaj itek brez veze . Mi je pa zanimivo , kako se je spet enkrat potrdilo moje občutje v zvezi z nekom , ki ga berem in ga osebno ne poznam. (govorim konkretno o Mikiju , ki je enkrat prej iskal nasvete o samomoru , pa se mi je človek po daljšem razmišljanju zasmilil , nikol ne veš , ne , čeprav mi je vse skupaj že takrat dišalo na plehko lovljenje pozornosti. Kar se je kasneje izkazalo za resnično. ) Saj veš , da sem jih že tam (tema “žaljivke ali samomor) dobila po smrčku – od ljube Angelce , Miki je bil pa toliko nekulturen , da niti z besedo ni odgovoril na mojo dobrohotno tolažbo !
No , slika je ustvarjena , pa ne samo pri meni :)))

lisička se zaradi črvov ne vznemirja , pretresejo jo le svinjske nogice – prekajene po možnosti

Zdej gledam in se čudim…. stokrat sem že preletel tole temo, pa je ni nikjer. Dopoldan sem toooooooooooooooooooooooolk napisal, pa toooooooooooooooooooooooooooolk lepo, oddal napisano, zdej pa kar ni nikjer….. jebela cesta. Še enkrat pa ne bom pisal, bistvo mojega pisanja je bilo to… da sem zelooooooooooooooo vesel da sem lahko tukaj, kjer ste vsi normalni, ker kar dogaja tam na srednjih… naka, nihče mi ne bo govoril, da so normalni… vsi.

Drage gozdne živalice, jest vas pozdravljam, gripa me je položila v posteljo, če se kaj beremo se, če ne, pa mi ostanite zdravi. Pa zmenite se za srečajne.

Hvala vsem skupaj!

Jani

Ljubi, preljubi ježek, hvala ti za vso podporo mojim
in le mojim razmišljanjem, ki sem jih skušala posredovati
vsem vam v situaciji, ko vulgarnosti ne razumem več v
njenem pravem smislu. Lisička ti je vse pojasnila, jaz sem
se prilepila na srednja, ker “tja slučajno zalutala”, mi je
pa danes žal, da sem se sploh tolila branja, ker sem bila
hudo žalostna, iz te moje žalosti je bila porojena tudi
moja današnja tema, a sem vesela Janijevega sporočila,
kako vesel je, da je tu – med nami – pri Tjavendanovcih.
Tudi jaz sem tega vesela.
Mariči

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Je nemogoče Jani, da greš zdaj v posteljo. Nemogoče ! Namreč, kdo bo meni družbo delal zgodaj zjutraj, a potem se pač tudi jaz ne javim, al kaj ?
Nemogoče !

lp, zajček

Jani, enega cmoooooooookaaaaaaaaaaaaaa,
in to zato, da bi se te prijelo moje navdušenje
nad življenjem, da ne bi obupaval z gripo vred,
da bi čimprej stal (ti, mislim, ti cel na obeh nogah!!!),
da ti bil ti pokonci, da bi te ne položila …….. in da
bi ………vriskal z nami!

Lubčka, pa še mrzlo rokico na čelo, pa obkladek
na lica, pa ……… eh, kaj, gor se vzdigni!!!!

Mariči

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Jani pije čajčka,
z zanimanjem išče zajčka.

Madona, spet mi vročina seka v glavo.. zdej bom začel ko lenoba… pesniško.

Lep večer vsem skupi, vidim, da ste bili zelooooooooooooooooo pridni! Fajn!

Jani jutri gliha pojstlo, glih cel dan!

He, he, lepe rime. Torej tako ! Če jutri boš v postelji, potem oki, ne pridem sem , saj tako nikogar ni zgodaj.
Lepo se pozdravi !

Pozdravček od zajčka

Lisička- od nekoga pametnejšega od mene sem se naučila, da me v življenju prizadanejo lahko le ljudje, ki mi kaj pomenijo. Vse ostalo ni pomembno. Zato pojdi preko tega, saj ni pomembno.

Izredno lepo povedano! Resnično!

Jani

New Report

Close