samomor z obešanjem
Poznam, pa me vedno zaboli, ko to vidim. Oseba je odvisna od oskrbe druzine, ker sama ne more nic, potrebuje pomoc pri vseh opravilih, se ne zaveda kdo je, prakticno kt blebbetajoca rastlinica.
Gunč, ne nabijaj! Če je res tako prizadet ostal, je ziher v kakšni ustanovi.[/quote]
ne nabijam, je v domaci oskrbi.
Ooooooo šit!
In kaj gre za mladega človeka? In koliko časa to traja? Ker to (en samomor, nesreča s težkimi poškodbami…) potegne za sabo cel kup ljudi, ki trpijo.
Da se obrnem na avtorico/ja. Res ne misli na samomor – misli nase! Vsi smo kdaj na tleh ali še nižje.
Vsi kdaj jokamo, obupujemo! Okoli tebe je ogromno ljudi,… s še večjimi teževami, pa radoživo pričakujejo jutrišnji dan.
Noooo, zakaj ga ne bi doživeli skupaj?
Verjetno mu je ni odtrgalo, ker so tilne kosti in kite izredno močne. Pa tudi če nekomu uspe, da se obglavi, ni to za usposobljene ljudi šok.
Taki prizori so nekaj “verjetnega” za oglednike, zdravnike in patologe.
Meni osebno je najhujše, da grem na ogled trupla, ki že par dni leži na soncu ali doma, ko sosedom zasmrdi.
Nikar ne glejte tega youtubu!
Žal,poznam primer obešanca.To je bil moj bratranec,star nekaj čez 30 let.Imel je male otroke,nedograjeno hišo in ljubil je alkohol.Šel je na podstrešje in se obesil,ko so bili ostali doma.Mati od njegove žene je dejala,da je slišala ropot in neko ječanje,ki je trajalo skoraj 5 min.Ker jo je bilo strah ni šla pogledat kaj je to.Njegova žena je bila pred hišo z dvema otročkoma,ki sta se igrala.Zvečer so bratranca našli in …..njegovega videza ne bodo nikoli pozabili.Obešanec se navadno polula in pokaka,jezik mu visi ven,oči mu izstopijo.Če se ne zna pravilno obesit,trpi tako kot je bratranec.
To je resničnost obešanja in ni tako,kot je prikazano v filmih.
Za vse,ki ste obupani: Za dežjem vedno posije sonce!
Verjemite,da je vseeno življenje lepo.Lepo je že pogledati v nebo,v lep bel oblak,v sonček,v prelepe snežinke,v dež,ki nas odžeja….Rojeni smo zato,da živimo!
Jap, vse to je res, ker popustijo mišice.
Pa še nekaj! Ko ga snameš s štrika (ponavadi ga nekdo drži, da ne pade po tleh, kot da bi ga lahko še kaj bolelo :), drugi pa odreže štrik) in ko se truplo nasloni na človeka, mu gre iz pljuč še zrak in kakšne sline.
Se je sodelavec 1x tako ustrašil, misleč, da je še živ……da je še njemu ušlo v hlače…
To je hudo, res!
Verjetno mu je ni odtrgalo, ker so tilne kosti in kite izredno močne. Pa tudi če nekomu uspe, da se obglavi, ni to za usposobljene ljudi šok.
Taki prizori so nekaj “verjetnega” za oglednike, zdravnike in patologe.
Meni osebno je najhujše, da grem na ogled trupla, ki že par dni leži na soncu ali doma, ko sosedom zasmrdi.
Nikar ne glejte tega youtubu![/quote]
neusposobljeni takih prizorov seveda ne vidijo, če se zgodijo:-(((
Ni mi jasno, kaj ima kdo od tega, da se ljudem poskuša preprečiti samomore.
Kdo bi hotel umirati v takšnih mukah ali tvegati, da bo postal rastlinica, tako kot opisujejo zgoraj? Če bi imeli ti ljudje na voljo ustrezen način, da si vzamejo življenje, se to pač ne bi zgodilo. Obešanje po kozolcih in zaletavanje v tunelih ni v čast kulturi, ki ljudi prisili v takšno nedostojanstveno smrt. Pri vseh relativno nebolečih, hitrih, čistih možnostih, ki jih ima na razpolago.
pojma nimam, vem sam da men je lajf zadost lep da bi sploh kalkulirala kako in s cem se je najboljs uzet zivljenje….. ne predstavljam si sploh, sploh pa zalost in problemi ljudi ki jih s tem obremenis, nakopljes probleme na grbo, pa se ni te vec torej se trpijo. Vrjamem pa da uni razmisljajo da je boljse ce jih ni zato pa to naredijo.
Npr.?[/quote]
Namesto, da bi dal temo kako preživeti dan, kako si pomagati, pa tole.
Slišala sem, neki moški ki je preživel je bilo tako hudo, da niti pomisliti ne sme na to.
Pride kriza, pa tudi gre. Plusi in minusi so povsod saj je vesolje ena sama matematika in seveda kolikor je hudo je tudi lepo. Samo pusti si, da življenje teče po toku.
Radi imejmo ljudi, spoštujmo drugačnost, več se družimo, berimo, pa vzemimo vse kar nam vesolje ponuja.
go go gooooooooooo