Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek samomorilnost v sloveniji

samomorilnost v sloveniji

Odgovor na objavo uporabnika
Julij Cezar, 10.11.2024 ob 20:29

Zartrose, 10.11.2024 ob 20:06

Julij Cezar, 10.11.2024 ob 20:01

Zartrose, 10.11.2024 ob 19:46

Srečne, 10.11.2024 ob 18:53

Zartrose, 10.11.2024 ob 18:42

marsikaj je lahko, od raznoraznih finančnih izgub do zahrbtnih človeških izdaj.

Srečne večno samske gredo kot po tekočem traku. Vsak dan se kaka fenta. Tega prej ni bilo toliko.

ja ni čudno, ko jim psihopatski tipi stalno utrujate 🤷‍♀️, mogoče je to edini način da se vas rešijo.

imas tu nekaj resnice….samo pomisli na modroviharno spako in njegovo tezenje zenskam….v takem primeru je samomor blagoslov hehe

ja.. saj veš, da mi je pisaril v zs in se lepega delal.. potem pa začel streljat z vsemi bataljoni po meni in mojem otroku. pa ni edini, ogromno jih je psihičev tule gor. Včasih smo lahko zs zablokirali, in sem ga imela.. sedaj v tem sistemu se žal ne da, to bi bilo prvo, kar bi naredila.

vem ja, poleg njegovih ostalih idiotarij ki jih je pocel v zivljenjuin tu gor zato sem vedno znova presenecen da obstajajo tu gor se zenske ki jih ta psiho pretenta…a tako pac je..

jih ne pretenta, one so kot on, zato pa se porajtajo.

poznam to, 10.11.2024 ob 19:49

Rožnati Zvodnik, 10.11.2024 ob 19:42

Ker so slovenci narod brez duše. vsak je zase, važno da gre njemu dobro, za druge jim je pa vseeno, razen če so boljši od njih. potem pa se pokaže tipična slovenska zavist in jim je pa treba odtrgat krila in jih zabit nazaj v zemljo. bolje da gre vsem slabo kot pa da bi sami poskušali sebe izboljšat. Nobene solidarnosit, vsak gleda samo da bo sam najbolje odnesu, tud če gredo ostali v propad. Ni važno kako slabo gre vsem drugim v državi, dokler to ne vpliva name, je vse v redu. Zato pa nazaduje vse skupaj. Komu se pa dopade življenje med takimi ljudmi.

Po navadi so taki, ki pisarijo take traktate kot ti, največji egoisti in luzerji, ki pričakujejo, da jim gre vsa okolica na roke, medtem ko sami nategujejo in šinfajo vsakega ki ga srečajo.  In ko prvič od okolice dobite “ne”, je cela panika in polna usta besed o tem, kakšni da so ljudje.  😀

Samo stran od takih kot si ti.

Jaz samo povem tako kot je, nisem kriv če ne razumeš, ker imaš IQ na nivoju sobne temperature.

Ja, pa najemniška stiska itd., mrtvi dojenčki, hišni ljubljenčki, ljudje….. prašiči oderuški bi pa iz Ljubljane naredili luksuzno selo, mrš….

Včeraj je bil članek, da je v Ljubljani prevladala oderuška miselnost, gradijo le luksuzna stanovanja… da se jim gre samo za nebrzdano bogatenje in oderuštvo in da na Dunaju stane najem dvosobnega stanovanja 500 evrov in da ni problema najeti tam stanovanje po tej ceni….

GRE SE IZKLJUČNO ZA NAČRTNO POLITKO in pri nas je načrtna politika oderuštvo in sužnejlastništvo… očitno

pijana slovenija, 10.11.2024 ob 19:37

Julij Cezar, 10.11.2024 ob 18:54

pijana slovenija, 10.11.2024 ob 18:48

Samomor delajo slabiči in ljudje ki so agresivni.  Le da agresijo obrnejo vase in si sodijo.  Večina samomorilcev je alkoholikov.

pa kaj ce ga naredijo, zivljenje je njihovo, al kreteni rabite se tu drzavo da vam zapove kdaj umreti teleta zabita idiotska

Lej ga Julija, kaj se pa spet repenčiš.  Saj nihče ne pravi, da je to “naša” zadeva.  BMK za slabiča, ki se gre fentat.  Je bil pač slabič, deformirana oseba ki se je samouničila, ker ni zmogla živeti.  Who cares.

Če so geni zanič, se to prenaša iz generacije v generacijo.  Zato je tudi veliko samomorov v posameznih družinskih drevesih med sorodniki.  Genetika.  Pri nas je tega največ na Štajerskem in Dolenjskem – logično, ker so geni zaradi alkohola najbolj okvarjeni.  Jebiga, blago z napako, “baterij” (možganov) pa zaenkrat še ne znamo zamenjati.  😀

Ne obsojaj, da ne boš sojen!

Nikoli ne veš, kaj te čaka jutri, nikoli ne veš, kako boš končal!

Kdo si ti, da boš sodil ljudi, ali si prehodil kaj poti v njihovih čevljih? Tudi tebi se lahko zgodi, ker ne veš še, kaj te v življenju čaka.

Življenje je težko, velikokrat se ti  zgodi, kar ne pričakuješ.

Zato zapri svoj pokvarjen kljun in utihni!

Če ne pomagaš, vsaj pusti ljudi pri miru.

Anonimno 6361, 10.11.2024 ob 16:25

Če je življenje v Sloveniji tako čudovito in bajno kot prikoritniki trdite, pol zakaj je tolko samomorov, med najvišjimi na svetu na prebivalca?

Bo potrebno malo osvežiti statistiko. Število samomorov se zmanjšuje pri nas. Ne izstopamo več izrazito kot recimo izpred 10 let nazaj.

.https://worldpopulationreview.com/country-rankings/suicide-rate-by-country

matias, 11.11.2024 ob 00:07

Bo potrebno malo osvežiti statistiko. Število samomorov se zmanjšuje pri nas. Ne izstopamo več izrazito kot recimo izpred 10 let nazaj.

.https://worldpopulationreview.com/country-rankings/suicide-rate-by-country

Ne verjamem. Morda so podatki pomanjkljivi, ker ne jemljejo resno službe vodenja statistike. Že v svoji okolici vem za kar 6 samomorov letos.

Predvsem se mi zdi, da se je povečalo število samomorov med mladimi in ženskami. Saj je praktično vsak dan kak samomor.

Anonimno 9010, 11.11.2024 ob 00:22

Ne verjamem. Morda so podatki pomanjkljivi, ker ne jemljejo resno službe vodenja statistike. Že v svoji okolici vem za kar 6 samomorov letos.

Ne verjameš v kaj? Večina želi verovati v avtostereotip o avtodestruktivnosti Slovencev, ker ne želite izboljšanja lastnega stanja, ampak vam prija valjanje v samopomilovanju in depresiji, kjer je bolezen vaša sveta pravica, ki se je nočete za nobeno ceno odreče, saj vas perverzno pomirja, če vidite karseda več samomorilcev, alkoholikov in vseh sort nasilnežev, ki sodijo sebi ali drugim.

matias, 11.11.2024 ob 00:34

Ne verjameš v kaj? Večina želi verovati v avtostereotip o avtodestruktivnosti Slovencev, ker ne želite izboljšanja lastnega stanja, ampak vam prija valjanje v samopomilovanju in depresiji, kjer je bolezen vaša sveta pravica, ki se je nočete za nobeno ceno odreče, saj vas perverzno pomirja, če vidite karseda več samomorilcev, alkoholikov in vseh sort nasilnežev, ki sodijo sebi ali drugim.

Jp, Matjažek.  Nekako tako jaz opažam. Pred leti je bilo morda res več tega, saj so se praviloma po vaseh obešali pijanci, skakali pod vlak ali babe skakale v Savo. Danes je pa tega malo. Veliko je žensk in veliko je mladih. Številčno pa zna bit manj, ampak to nič ne pove. Ker vsem tudi ne uspe samomor. Vsak dan so v medijih tudi izginotja. Večina najdejo žive, nekatere ne. Potem je tu še blazno visoka poraba antidepresivov in pomirjeval.

Družbeno stanje duha ni ravno zavidljivo, pa ti videl to Matjažko ali ne.

Danes je recimo tudi marsikatera prometna nesreča samomor, pa se ne evidentira kot samomor. Prej ni mogla bit, če ni bilo avtomobilov. Tako da ni vse tako svetlo kot en Matjažko vidi statistiko. ☝️

Dravski Piškur, ko smo že pri tem. Nam boš zaupal stanje tvojega duha? Ni videt, da bi ravno cvetel, ko se pa ja stalno zapikuješ v fantazijske analize drugih, ha?☝️😄😄😄

modrivrag, 11.11.2024 ob 01:08

Dravski Piškur, ko smo že pri tem. Nam boš zaupal stanje tvojega duha? Ni videt, da bi ravno cvetel, ko se pa ja stalno zapikuješ v fantazijske analize drugih, ha?☝️😄😄😄

Viharni, tebe bi moralo skrbeti zase, ker si samski, sem mislil, da veš, da moški v zakonu živimo dlje in smo (duševno) bolj zdravi. 😀

.https://si.aleteia.org/2021/02/13/v-zakonu-se-zivi-dlje-in-bolj-zdravo-za-to-imamo-dokaze

matias, 11.11.2024 ob 01:15

Viharni, tebe bi moralo skrbeti zase, ker si samski, sem mislil, da veš, da moški v zakonu živimo dlje in smo (duševno) bolj zdravi. 😀

.https://si.aleteia.org/2021/02/13/v-zakonu-se-zivi-dlje-in-bolj-zdravo-za-to-imamo-dokaze

Ne skrbi mene dolžina življenja.

Ne vem no. Glede na to koliko fantaziraš o drugih in si izmišljaš na osebni ravni, ne bi ravno verjel, da si v dobri duševni kondiciji.☝️😁 Al si v zakonski zvezi ali nisi pa ne vem in me niti ne zanima. Lahko da si, lahko da nisi.  Bog ve kaj že ne more bit, če noči previsiš na monu, kaj praviš, ha?☝️😆

Piškur, ko sem bil sam v zakonski zvezi sem se usklajeval in me ni bilo na monu in tudi nisem imel potrebe. Zdaj, ko sem sam, si lahko privoščim čisto samosvoje zivljenje in tudi kdaj popolnoma mirne duše dan zamenjam z nočjo, Če mi tako zapaše. Razumeš poanto in razliko med tabo in mano?….kurac ti kaj razumeš, če si bušen foušljiv narcisek.☝️😁

Če je življenje v Sloveniji tako čudovito in bajno kot prikoritniki trdite, pol zakaj je tolko samomorov, med najvišjimi na svetu na prebivalca?

Ce ves, da je povprecna starost samomorilca okoli 50 let in ne 17 ali 30, kot si veliko ljudi predstavlja, si lahko mislis, zakaj ljudje naredijo samomore.

Nekateri zavozijo zivljenje s pijaco, zgubijo velike vsote denarja, ostanejo sami na svetu. Vsi ti se prepricajo, da za njihove probleme ni resitve. Spet drugi hudo zbolijo, vedo, da bodo umrli, a se bojijo dolgotrajnega umiranja s hudimi bolecinami ali odvisnosti od drugih ljudi, zato naredijo samomor. Nekaj je pa starejsih upokojencev, ki z dohodki ne morejo preziveti ali ne dobijo pomoci in obupajo.

Pri povprecni starosti samomorilca 50 let samomor naredi zelo malo mladih ljudi. Cetudi ga ti navidezno delajo zaradi nesrecne ljubezni ali slabega uspeha v soli, imajo taki mladi v ozadju psihicne probleme, ker v naravi mladega cloveka je, da je pozitiven in optimisticen, ne pa depresiven.

V zgornjo cetrtino po samomorih spadamo ne zato, ker bi bilo zivljenje v Sloveniji tezje kot drugje. ampak ker so za samomor potrebni trije faktorji: genetika, neke vrste druzbena okuzba in druzbena sprejemljivost. V Sloveniji je samomor bolj druzbeno sprejemljiv kot v vecini drzav. Poleg tega smo majhna drzava, zato skoraj vsak pozna nekoga, ki je naredil samomor in ker vzgledi vlecejo, marsikdo obcasno pomisli na samomor. In znano je, da se samomori skozi rodove ponavljajo v druzinah – torej je genetski vpliv kar mocan.

A je Maja Mauko res naredila samomor?

Debilko matjažko, število samomorov se ne zmanjšuje, ampak imamo zadnjih dvajset let neke vrste stopničasto statistiko. Eno leto malo več, potem malo manj in spet več….

Poglej slovensko statistiko na nijz.

A je težko pogledati statistiko? V 90-tih smo bili precej na vrhu. Zadnjih 10 let pa že dolgo ne.

.https://www.youtube.com/watch?v=IJtfgphTrDg

Zartrose, pokaži nam en zs, da tebi kdo piše? Ga ni in ga ne bo. Tako neumen bi se težko našel. Tako da ne fantaziraj in ne laži po forumu. Smo te že vsi davno spregledal, da si motena.

matias, 11.11.2024 ob 19:26

A je težko pogledati statistiko? V 90-tih smo bili precej na vrhu. Zadnjih 10 let pa že dolgo ne.

.https://www.youtube.com/watch?v=IJtfgphTrDg

Avtomobilske nesreče kot samomor so vključene? Teh bi znalo bit še največ, ker je najlažje.

Debata je o samomorih v Sloveniji.

A je to tako težko razumeti ?

In število je že dvajset let bolj ali manj enako.

Finci so bili v vrhu po samomorilnosti. Sedaj so že vrsto let najsrečnejši prebivalci Evrope. Problema so se lotili na nacionalni ravni in poštimali vse nivoje življenja. Kako da se pri nas ne govori o njihovem načinu spopadanja s to vrsto destruktivnosti? Lahko bi Sloveniji koristilo.

Anonimno 3056, 11.11.2024 ob 00:24

Predvsem se mi zdi, da se je povečalo število samomorov med mladimi in ženskami. Saj je praktično vsak dan kak samomor.

Ti tele. Če se nekdo zabije z namenom da umre, je to samomor. Tega ni malo. Se pa nikoli ne zavede kot samomor. Tudi ne moreš vedet ali se je namerno zabil ali ne. Lahko le domnevaš.

New Report

Close