Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice samonapihljiva blazina – izkušnje

samonapihljiva blazina – izkušnje

Pozdravljeni!

Ima mogoče kdo samonapihljivo blazino? Kako se kaj obnese za spanje? Je pretrda? Mislite, da lahko zdržimo na njej 3 tedne – pohajkovanje po Evropi?

Hvala in lp

Ines

Samonapihljiva blazina je super! Preverjeno! Jaz jo imam že 2 leti. Lani sem 3 tedne spala na njen pa še noseča sem bila ;). Edino kupi res dobro blazino. Je treba odšte kakšnih 100 Eur zanjo. Jaz imam Artiach, kupljeno v iglu športu. Ne kupit kakšne za 20 Eur iz Hoferja. Eno tako smo kupili za takrat 1,5 let staro hčer, pa se ni obnesla. Katastrofa. Če je blazina dobra je pa vse OK.

Hvala in lep pozdrav!

Ines

Danes sem gledala po štacunah za samonapihljivo blazino in sem našla zelo ugodno – znižano – HIGH PEAK OREGON za 25 eur.
Debelina 4 cm – je to udobno za spat?!

http://www.bolha.com/oglas3405334

Ali jo kdo od vas ima? Kako se obnese? KOliko časa rab, da se dejansko do konca napolni, ker smo jo mal spustil pa se ni glih napolnila v minuti.

glede na prejšnji koment..da je blazina iz hoferja zanič..v bistvu je prav presneto dobra,mislim da še ni nobeden odkril tople vode na področju napihljivih blazin…
P.s. 3je smo spali na njej v sili,pa je blo čisto ql

Primerjava Artiach ih Hoferjeva blazina je povsem neustrezna. Tista samonapihljiva iz Hofra je po svoje še manj udobna kot armafleks. Zgornja plast ni vezana na penasto vložek in zato se zrak neenakomerno porazdeli.
ARtiach, Lestra in še nekateri drugi imajo vse plasti med seboj povezane in se to ne dogaja. Prav tako je velika razlika v kvaliteti ventilov. Hofer blazine imajo plastične ventile ki začnejo hitro puščati, medtem ko so blazine vrhunskih proizvajalcev opremljene z kvatitetnejšimi ventili, ki jih lahko odviješ in priviješ tudi sto in večkrat.

samonapihljivko imam ze vec kot 10 let. prva je bila 3.5 cm debela in je sla z mano po vsem svetu, med drugim sem na njen spala tudi 3 tedne na 5000 m nad morjem na odpravi v nepalu. v zadnjih letih jo uporabljam samo za spanje v sotoru ker potujem z avtom in sotorom. od takrat dalje imam 7 cm blazino (trenutno v akciji v igluju cca 80 evrov, artiach) ki je za spanje mnogo udobnejsa od pol tanjse, je pa povsem neprimerna za prenasanje naokrog z nahrbtnikom, ker je prevelika in pretezka. torej: ce jo bos nosila naokrog kupi tanjso, ce pa gres z avtom pa vsekakor investiraj v debelejso.
uzivaj na pocitnicah

Torej nobenga drastično negativnega mnenja o HIGH PEAK samonapihljivih blazinah?!
Bo po mojm res bolš k pa turbo maximus.

Imam samonapihljivo blazino iz Intersporta (če se ne motim mckinley), 3.5 cm in se dobro obnese. Nimam posebnih pripomb, se mi zdi kar udobna. Tako da ni ravno treba zmetati 100€ (x4 če npr. kupuješ za celotno familijo z dvemi otroki), so tudi tiste za 40€ vredu.

Samo eno vprašanje glede teh blazin. Kaj daste pod blazino? Armaflex, deko, …? Verjetno blazina ne prenaša ravno najbolje kakšnih ostrih kamnov, ali pač?

LP

pod samonapihljivko je nujno imeti podlogo razen ce spis na tleh, ki so res nenevarna za njeno napihnjeno dušo, npr na perščeni plaži. če ti ni škoda denarja in spiš v šotoru tudi v bolj mrzlih letnih časih je najpametneje nabavit RidgeRest, za obicajno uporabo pa se obnese tudi armaflex.
lp.
juli

Zdravo.

Mene zanima glede samonapihljive blazine,koliko prostora ti zavzame v avtu v merah 2000-140-6.Oziroma ali se jo da nazaj lepo spravit kot je kupljena.

Hvala

Ko jo kasneje zlagaš jo seveda malce slabše stisneš, kot je bilo tovarniško.
Premer zvite blazine se poveča za 5-20% odvisno od blazine in tega kako jo stisneš.
Podane dimenzije so malce čudne, verjeto misliš na blazino dimenzij 200x140x6. Osebno mislim, da je lažje zložiti blazine, ki so enojne širine (70cm).

Midva imava vsak svojo 3,5 cm, verjetno širine 70, se kar fajn skupaj stisne.
Enkrat se bova vrgla v stroške in nabavila vsaj 7 cm – če ne 10, ker tisto zgleda pa že skor kot jogi.

Mene pa zanima, kje naj dobim blazino za eno osebo? Tiste velike ne spravim v sobo, kjer jo potrebujem za nekaj dni (obisk).

oj.. jaz imam tudi napihljivo blazino iz sporta 2000 za 30 eur… 2 cm in 5 cm.. obe se supr obneseta.. sta zdrzali vulkansko področje – šotor vrjanta cela dva mesca in po tem še puščavsko zemljo tlačili en mesc,… tak da meni se zdi čist kul..
pa račun shrani, men so rekl, da ce se ji u enmuletu kaj zgodi, jo zamenjajo:)
ajdi

aja in meni se zdi prav fino spati na njej.. udobno je:) sam jaz nimam tiste korenčkaste,k me moti, imam navadno:)

uzivajte:)

te blazine so zakon! jz sm zanjo dal 20€, jo mam že 4 leta in ji čist nč ne fali. se spi na njej kot na oblaku 🙂 skor tok 🙂 ni primerjave s kakšnimi armafleksi. si ne moreš mislt da spiš na samo 5 centimetrski samonapihljivi blazini skor kot doma v postli. in to šele pogruntaš, ko iz nje presedlaš na armafleks. potem šele čutš, kakšen luxus je samonapihljiva. predvsem za kampiranje. sem bil od začetka velik skeptik kar se tega tiče, zdej pa jo ne zamenjam za kej drugega!

za eno osebo pa mislim da jo dobiš povsod po teh centrih s športno opremo (Hervis, Sport 2000, Giga sport itd.) ne bi smel bit problem.

New Report

Close