Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Samoporjavitvena krema, vprašanje

Samoporjavitvena krema, vprašanje

Prvič nameravam kupiti in uporabljati kremo za porjavitev. Zanima me, če kdo tu uporablja? Katero uporabljate?

Vem, da moram prej narediti piling kože in nato nanesti kremo, potem pa se stuširati? Koliko dni, tednov moram nanašati kremo, da se vidi rezultat in da se vsaj nekaj časa ten ohrani? Po kolikem času se barva ‘spere’?

Gledam dve kremi za začetek, pa ne vem kakšna je razlika http://www.click2chic.si/sl/Soncna-nega/HAWAIIAN-TROPIC-Losjon-hidratantni-za-postopno-porjavitev/ ali http://www.click2chic.si/sl/Soncna-nega/HAWAIIAN-TROPIC-Krema-za-samoporjavitev/ Katero naj vzamem, katero priporočate?

Nobene, bo najboljše. Smrdijo več ali manj vse, lisasta boš, ker sama se nikdar ne moreš namazati profesionalno (kolena, komolci, robovi dlani, ušesa). Če imaš “srečo”, da koža na obrazu ni brezhibna, bo itak katastrofa.

Pozna se pa takoj, vendar se tudi zelo hitro spere. Zelo fino je tudi, če je zelo vroče, ti si pa v belem.(((.

Tega ne kupujem, ne uporabljam. Kolegica se je parkrat namazala, a ni bila zadovoljna. Neenakomerno, vidi se, da je to barva od kreme….

Namazala bi si samo noge, da lahko nosim krila, katera, krema bi bila najbolj sprejemljiva. Povsod kar lepo porjavim, le v noge ne, grozne pa so mi “bele” noge.

Imam isti problem kot ti – vse povsod me sonce prime, razen od kolen navzdol, tam so noge bele, kot bi jih z jogurtom namazala.

Uporabljam samoporjavitvene kreme. Kupim malce boljše (veliko jih je). Procedura pa je sledeča: stuširati, fajn zdrgniti z brisačo ali narediti piling, namazati s kremo ali mlekom za telo, pustiti nekaj minut, da se vpije in potem na dlan stisniti samoporjavitveno kremo in se namazati po nogah z večkratnimi gibi po nogah, le prstov in pete se izogibaj, ker res postane grdo, ko se barva tam ustavi. Potem pa nekaj ur hodi po stanovanju samo v spodnjih hlačah, da se “osončiš” oz. da se barva osuši. Ni lis, je pa to potrebno ponavljati vsak dan po tuširanju, ker se barva sicer spira.
Jaz nisem nič lisasta, tudi opazi se ne, da je krema umenta. Ni pa za pretiravati s kakšnimi zelo temnimi odtenki, raje svetlejši, toliko, da niso noge kot jogurt.

Moja bivša je prav rada nonstop te kreme uporabljala pa kar naprej je bla oranžna v faco pa vsa lisasta kot pomaranča.
90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} teh krem je zanič in namesto da bi bil rjav si oranžen pa še lisast okoli oči da se ti vsi režijo. Redko kakšna je tako kvalitetna da lepo izpade.
Pa prvič k je šla pod tuš ali pa se obdrgnila ob povšter je šlo vse v maloro kljub temu da je gor pisalo 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} waterproof..

Skratka, prste stran od tega:)
Raj pejte na sonce poležat, boste vsaj rjavi. Namesto oranžno-bakreno-rumeni

************************** § ▲ !

jaz jo uporabljam občasno, tako za noge kot obraz. Za začetek ti priporočam, da poskusiš z robčki, jaz jih ponavadi kupim v MILERJU,prav njihovo znamko. Moraš si pa vzeti čas in res ene dve ure, sa se vpije v kožo. Sama se ponavadi namažem tam tri dni zapored, potem pa enkrat na teden in moram reči, da mi kar odgovarja, predvsem za obraz(ne prenesem pudra, zato se namažem občasno tudi pozimi, da nisem tako bleda) in noge.

Poležat na sonce ni ravno najboljši nasvet, ker marsikdo tega ne sme. S kremami pa ni nič narobe, če jih približno pametno uporabljaš – bolj ali manj samo za noge, da dobijo malo barve in da se ne vidi vsaka žilica. Še najboljše so tiste za postopno porjavitev (kot neka mešanica kreme za porjavitev in mleka za telo). Po tuširanju zelo tanko namažeš in kot je že napisala mimi, se izogneš petam in prstom. Počakaš, da se vpije in to je to. Po kakih 3 dneh se vidi rahel odtenek in potem lahko uporabljaš vsak 2. dan in občasno “preskočiš” kolena, da ne potemnijo preveč.

Se sončiš ali samo hodiš po soncu? Če ležiš na plaži, na soncu seveda, in če si obrnjena v pravo smer, torej proti soncu, se te sonce prime povsod.
Dostikrat pa vidim ljudi, ki bi se radi sončili, pa se obrnejo z glavo proti soncu,da jim sonce z vso močjo sije na glavo, tako se te potem res težko prime, pa še kap te lahko zadene.

ehjaja – se ne sončim, že dolgo ne, ker sem bele polti z modrimi očmi in svetlimi lasmi. Pa še veliko znamenj imam po telesu, to imam po očetu.
Sončenje so mi odsvetovali vsi zdravniki, ker me vedno opeče, po uporabi krem za sončenje pa dobim alergijo.
Če grem na morje, sem večji del dneva v senci, šele popoldne, po peti uri grem na sonce.
V noge pa me res ne prime sonce. Zato pa uporabljam kremo, je verjetno manj škodljiva kot dejstvo, da tvegam, da me opeče ali pa da staknem še kaj hujšega. Ni vredno. Tako ali tako je v dveh mesecih poletja konec, potem pa dolg rokav oz. hlače.

To je pa drugo. V senci se te pa res ne more prijeti. In res niti nima smisla. Jaz imam pa temno polt, lase in oči in se me sonce prime takoj, že samo med hojo. Če ležim na soncu, sem pa kot zamorec 🙂

Tudi jaz tako.

Letos bom probala s samoporjavitveno kremo. Pravijo, da moraš čisto na tanko mazat, pa pazit kolena, pete in prste. Pa rokavice dat gor, ko mažeš. Pa svetlo barvo kupit.

Prisegam na tole firmo.. Nikoli flekasta, oranžna…

jst bi fullrada v rt
zghghjuigo8iz0p

tole je OK:

http://www.elle.si/lepota/novosti/avstralka-je-odkrila-recept-za-naravno-potemnelo-polt-brez-soncenja/

Eco By Sonya je zakon! Je res kar draga, ampak sem se po parih “avanturah” spet vrnil nazaj na njihov Invisible Tan

New Report

Close