Samoporjavitvene kreme losjoni
Neeeee! Ne deli tega. Ej, ti povem primer. Midva sva bla pred leti povabljena na poroko mojga prijatla. Bla je v februarju in moja si je kupla eno full luštno oblekco marelčne barve. Zraven pa bel montelček z visokim kroglcem. Pa začne razmišljat, da bi pred poroko hodila v solarij pa še dons ne vem zakva ni. No skratka, pametna, si gre in kupi samoporjavitveno sranje. Namazala se je trikrat. Sreda, četrtek, petek. V soboto midva res greva na to ohcet. Pazi zdej! Montl je bil usran že ob desetih zjutri. Kamorkoli je prijela s potnimi rokami je bil rjav flek. Bli smo v nekem mejhnem prostoru kjer je bla civilna, pa zraka nobenga, not pa sigurn 50 ljudi alpa še več. Valjda telo malo zašvica. Ona je švicala ko vrag. Smrdelo je po nekem laku oz. pasti za čavle, nimam pojma. Nagravžen vonj. Obleka pa ob enih popoldne polna rjavih madežev. Domov se je šla preoblečt v črno oblekco, ker je bla obupna! Da ne govorim kako nagravžna je bla še štrnajst dni, ko se je to z nje dol spiralo. Gravž!
Če maš namen dobit barvo, pejt dvakrat v solarij, potem pa dva tri dni po uro na sonce, pa bo barva čist ok.
Imam še od lani sprej od DM, pa ne vem, ali ga sploh še prodajajo. Odlična zadeva.
Za obraz močno odsvetujem karkoli, ker je težko res lepo namazat, ne moreš se recimo tesno okrog oči, pa tudi preveč oranžen odtenek je.
Jaz se posprejam recimo na začetku vsak drugi dan, nato vsak tretji. Spere se zelo hitro (kakih 14 dni, čez štiri, pet dni ni nobene barve več). Je pa res, da ni za svetla oblačila, to moraš pa pazit. Sprejam se pa samo po nogah.
Ne vem, kako od tega lahko dobiš raka. Zadeva ostane na povrhnjici in se odstrani hkrati z luskami odmrle kože, koža se pa obnavlja dnevno.
Pred leti sem si nabavila od Lancaster body milk – jao jao – bolj korenčkaste barve sem bila, obarvane in izrazito poudarjene sem imela vse členke in gube na rokah, obnohtna kožica je bila naravnost čudovita :):):)
Hvala bogu, da se hitro spere! In da sem takrat imela dopust:):)
Moj prvi in zadnji poizkus samoobarvanja:):):)
Ce ze kaj, uporabljaj kremo za obraz in mleko za telo Z DODATKOM losiona za samoporjavitev. Posamezni nanos se ne pozna skoraj nic, razlika v odtenku je po kakem tednu rednega nanasanja, potem pa vzdrzujes z nanosom na 2 ali 3 dni. Ker je sredstva za porjavitev tako malo in ker se koza obarva postopoma, ne nastanejo lise, ker nimajo od cesa. Zelo uporabno za zakamuflirat jogutrno bele noge pred prvim obiskom plaze, na primer.
Če uporabljate te samoporjavitvene zadeve, ki se kupijo pri nas, ni čudno, da smrdite, ste lisaste in oranžne. Te stvari obstajajo kvalitetne in imaš res lep rjav ten, ki ni lisast in ne gre stran, pa lepo diši. Je pa treba kupiti v tujini znane znamke in kar dosti seči v žep. Uporabljam to že leta, pa nimam nobenega raka in nobenih težav. Tudi na obleko ne gre. Preden se packate z vsem možnim, se prej pozanimajte.
Točno tako.
Osebno pa odlične izkušnje teh losjonov v mleku/gelu samo z Australian Gold Dark Tannig Accelerator. ( kupim v UK, ali naročim preko Amazona).
Odlična zadeva – ne smrdi, ni flekaste kože in prehodov, odlična rešitev ko res rabis “sun kissed” barvo, nikakor pa ne smeš tega nanašat tri dni zapored na 2-3 dni maksimalno. 2x max v 5ih dnej je dovolj, drži nekje 5 dni.
Pa obvezno suha koža mora bit, ne mokra. Pa komolce, kolena, pregibe, kjer se telo poti, je dobro prej namazat s kokosovim oljem, da se eventualno hrapava koža lepo “napije” in lepo obarva s tem. Roke umit obvezno po uporabi. previdno pri liniji na prehodu obraz/vrat.
Jaz naredim tako – grem samo 1x v solarij, počakam 3 dni, potem pa s tem namažem, ko rabim.
Izogibaj se izdelkov, ki so na bazi karotenov, ker boš rumena -bolje na bazi orehovih lupin. Ta ima wallnut seed extract kot sestavino ( ekstrakt semena oreha)+ orehovih lupin.
Drugačepa tudi od The Body Shopa so dobri izdelki za samoporjavitev – sploh tisti stick za noge, ki ima še malo breščic noter – je kot marmelada, pa se na koncu dneva potem lahko dol spere in nisi čisto nič flekasta potem.
Za obraz pa je tole odlična zadeva, kot serum -porjavi kožo samo površinsko, na koncu dneva lepo odstraniš s čistilom za obraz – naj te ne zavede tako temna barva, se lepo zlije s tenom obraza :
https://www.thebodyshop.com/en-us/makeup/bronzer/honey-bronze-drops-of-sun/p/p001081
Ko smo ze pri zavbah za porjavitev in ker so zgoraj omenjeni orehi in ker so ravno zdaj zeleni orehi, se ena stara dalmatinska:
Zelene orehe narezes na kocke, npr vsakega na 8 delov, kot za orehovec. Delas v rokavicah, seveda. Nalozis v kozarcek za vlaganje, do 1/3 ali najvec 1/2, potem pa do vrha zalijes z dobrim olivnim oljem. Lahko je precisceno, iz lekarne, ce ne maras vonja. Pustis kake 3 tedne, vmes tu in tam premesas. Potem precedis in pospravis nekam na temno ali vsaj prelijes v temno steklenico.
Po tusiranju samo na rahlo potapkas vodo s sebe in namazes olje na se vlazno kozo. Na temnejsi polti naredi super odtenek. Ne vem pa, kako se obnese pri zelo svetlopoltih.
Imam zelo svetlo polt, obiskovala sem solarije pa se mi skoraj ni poznalo, da se tam pražim. Zato se skozi celo leto mažem po obrazu, kupila sem si samoporjavitveno kremo (no, je bolj gost sirup kot krema) od podjetja Collistar za obraz in vrat. Se namažem enkrat na teden, včasih pa tudi po par tednov nič, odvisno od tega, kako “svetle polti” se počutim Glede na to, da imam problematično kožo po obrazu, mi ta barva bolj koristi kot ne, ker mi prikrije nepravilnosti, da se ne rabim pudrat. Zelo sem zadovoljna, tudi odtenek barve je zelo OK.
Za noge in roke sem si v Muellerju kupila njihovo samoporjavitveno kremo, najcenejšo, in nimam težav s fleki in lisami. Obvezno pa se po obrazu in telesu namažem zjutraj (npr. v soboto), da se zvečer stuširam in ne hodim okrog “sveže pleskana”. Ta barva ima res nek poseben vonj, zato nikakor ne bi šla v javnost brez da se stuširam, ko barva prime.
Če imaš npr. za iti na poroko, predlagam, da se vsak dan malo namažeš (kot bi se z običajnim mlekom za telo, ne preveč na debelo) ter to izvajaš vsaj enih 5 dni pred poroko. Vsak dan se namažeš, vsak dan se stuširaš, tako da ti barva res enakomerno prime. Preverjeno deluje!
Sama ze leta uporabljam sprej od Garnierja in sm ful zadovoljna. Razen vonj je res, da ni ravno mamljiv ampak sem se navadila.
Pred nekaj dnevi sem prvic izvedela za losjon od Nivea Sun Kissed Radiance tako da se zdaj mazem 3. dan, razlika je ocitna, koza je sijoca, temnejsa in vonj, glede na to da gre za samoporjavitveno zadevo, bozanski. Se pa sprasujem koliko bo koza temnejsa, me skrbi da premalo na moje zelje.
Aja plus to:
ne vem kaj pocnete ampak moja oblacila niso popolnoma nic obarvana. Razen pri Garnier spreju so se mi malo obarvala, kar mi je tudi logicno, saj gre za hitrejso porjavitev kot pri losjonu za postopno porjavitev pa tudi kar kmalu sem se oblekla po nanosu, vendar obleces oblacila, ki ti jih ni ravno skoda. In potem gres SPAT.
In pa: samoporjavitvene zadeve se uporablja zvecer, po tusiranju, pilingu telesa, britju. Da se cez noc zares vpije. In vtiras ga s kroznimi gibi.
Nivea Sun Kissed Radiance losjon mi ni obarval se ene cunje. In ne izpira se s potenjem.
In pa izkusnje pred leti so zame bolj zanemarljive narave, saj se tudi na tem podrocju dogaja razvoj in so produkti kvalitetnejsi.
Sem pa probala sam tile dve zadevi, ker sem se krem malce ogibala, ker me je blo strah lis tako da me je tale od Nivee cist sezul sploh ker je koza skos tko mehka..
a si za zmenek od nekdaj si želim seksati s punco take polti kot ti, za darilo ti pa lahko podarim najkvalitetnejšo kremo za samoporjavitev vegansko ki je tudi zelo draga in se ne zafrkavam piši mi na mail krema@highvip.com