Samos Grčija
pozdrav vsem potnikom in popotnikom
Mene pa zanima nekaj info o otoku samos v Grčiji Namreč imamo namen it nekje v drugi polovici 6 meseca in tokrat prvič potujemo z enoletnim otrokom. Do sedaj ni bilo težave z izbiro hotela ali podobno, tokrat pa nisva sama z dragim. Zato me zanima , če ima kdo že izkušnje s potovanjem s tako majhnim otrokom in ali ima kdo priporočilo za hotel , ki bo tudi primeren tako majhnemu otroku. Hvala za ifo
Samosa ne poznam, bi ti pa samo rekla, da je s toliko starim otrokom sanjsko potovat, posebno če ga dojiš.
Poskrbi samo, da se mu ne bodo ušeska zamašila med vzletom in pristankom (zaradi spremembe pritiska), takrat mora sesat (dojenje, duda, stekelnička). S sabo na letalo lahko vzameš voziček, ki ga prijaviš hkrati z ostalo prtljago, a ga oddaš osebju šele tik preden se povzpneš na letalo in ga nato tudi dobiš takoj po pristanku (ponekod je treba na to posebej opozorit osebje pri letalu).
Konec junija še ne bo preveč vroče, vendar bi bilo vseeno smiselno vzeti sobo s klimo, da boste mirno spali. Skoraj v vsakem hotelu imajo otroške posteljice.
Čez dan pa se bosta ravnala po otroku. Tako majhen komot zaspi v senci na plaži v vozičku, čez opoldne greste malo na siesto v sobo, zvečer je najlepše na plaži, potem pa v najbližje mestece ali vas na večerjo in sprehod, saj dojenčki mirno zaspijo v vozičku in ga potem v sobi samo v posteljico preložiš.
Aja, ob izposoji avtomobila ti v turističnih krajih v Grčiji povsod ponudijo varnostni sedež za otroka, tako da najamete še avto s klimo in si ogledate otok.
Skratka, uživali boste, če le ne boste preveč komplicirali.

Jaz sem bila v Kokarriju, tam so najlepše plaže, do katerih lahko greš tudi peš. En hotel je bil direktno v mestecu, mislim da Kokarri beach, jaz sem bila v Helen Yolanda, pet minut hoje iz mesteca in pet minut do plaže. Takrat sem bila še brez tamaučka in sva z dragim prevozila cel otok. Kokkari je lušteno mestece, edino piha lahko na mestni plaži. Na večjih in lepših plažah zraven pa ponavadi ne, tako da ni problema.

živjo,
mi smo bili lani na samosu junija s sedemmesečnikom in imam zelo dobre izkušnje kljub vročini.takrat sem samo dojila in ni bilo problemov. kar se tiče otoka sem bila navdušena, da ne govorim o prijaznosti prebivalcev. 4 dni smo rentali avto in se kopali na zelo lepih in urejenih plažah. šli smo preko agencije relax hotel princessa(hotel ni ne vem kaj) hrano so imeli vrhunsko v nobeni restavraciji na samosu nismo tako dobro jedli kot v hotelu.lastnik hotela in osebje nad prijazni pod hotelom (100m) plaža, v hotelu tudi bazen.zdi se mi,da je zelo prijazno družinam in sploh dojenčkom,toplo priporočam!!!
slika,
na Samosu bo super dopust. Mi smo bili lani na Samosu z 9 mesečnikom in 3 letnikom. Brez problemov. Letalo je bila zanimivost za oba.
Šli smo prek Intelekte v juliju. Nastanjeni bili v hotelu Princessa. Kot so ti napisali je 100 m od lepe in urejene plaže s kamenčki. Idealno za otroke. Tudi nekaj naravne sence se najde, sicer pa so senčniki na plaži. Tudi restavracija je ob plaži.
s samim hotelom nismo bili najbolj zadovoljni, šef je paradiral en dan slabe volje, drugi dan ves sladek. Ostalo osebje je prijazno. Hrana je bila dobra, vsakič tudi kaj tradicionalno grškega v meniju.
Prek dneva so izklapljali klimo v sobah, kljub temu, da je bilo po katalogu klimatizirano. Tako smo morali urgirati pri recepciji in pri predstavnici Intelekte, ki pa ni nič uredila. Klimo smo nujno potrebovali le za ohladitev sobe pred opoldanskim spanjem otrok in pa zvečer pred spanjem in smo se namučili, da nam je bilo ugodeno.
Hotel ima depandanse, leži v hribu. Do sobe boste imeli verjetno kar dosti stopnic. Bazen bi bil lahko čistejši oz. bi ga morali sproti čistiti.
Hotel je od mesta Pythagorion oddaljen 3 km, kamor vas večkrat dnevno odpelje hotelski avtobus ali pa si najameš taksi.
plaža +
nastanitev o
hrana o
Če potegnem črto, hotela ti ne odsvetujem, niti ga ne priporočam. Nekaj vmes, glede na hotele v Grčiji. Z majhnimi otrokom je včasih priročno, da ni daleč do plaže. Ostale dni si boste pa rentali avto in na ture po otoku.
Pazi neposredno v kraju Kokkari pogosto piha veter. Mislim pa da naše agencije niti ne ponujajo kaj dosti hotelov v kraju, le ob njem, kjer pa veter ni tak problem.
Mi se letos vračamo na Samos, 14 dni, v hotel Mykali. Žal pa ni tako blizu plaže (500m), bomo pa več okoli po otoku hodili in raziskovali še druge kotičke, kamor lani nismo uspeli.
Več o ocenah hotelov si lahko prebereš na http://www.holidaycheck.com
Uživajte.

Toplo ti priporočam Hidrelle baech, takoj blizu letališča… in sicer vzamite studi, kjer imaš tudi kuhinjsko nišo. Lep kompleks s hiškami, trinadstropja…na zajtrk pa večerjo greš v hotel, ki je minutko hoje oddaljen.. zelo lepo in primerno za otroke.. Mi smo v lanskem letu potovali z 11 mesečnikom.. super lepo..

Meni je bil definitivno bolj všeč Pythagorion, ki je manjša ribiška vasica, z dolgo plažo, kjer lahko najdeš kotiček samo zase ali pa greš na organizirano varianto. Samos je bolj pristaniško mesto, brez kakšnih pametnih plaž. Če boste najeli skuter, je pravzaprav vseeno, v katerem kraju ste, ker se lahko vozite po celem otoku. Nočno življenje je približno enako, v Samosu je nekaj več diskotek, ampak nič posebnega (vsaj za moj okus).
Tsh, jaz sem bila v enem drugem hotelu v Samosu, tako da ne vem, kako izgleda hotel Gagou beach od znotraj, sem pa videla plažo, ni prav velika, opremljena je z ležalniki in senčniki; mene ni preveč impresionirala.
Lani poleti je bila voda normalna za kopanje, je pa res, da je v tem koncu egejskega morja voda ponavadi malo hladnejša, kot ob drugih otokih.

Mi bili lani na Samosu, mesto Samos, H.Andromeda (poznam tudi H.Anthemis – studiji) začetek julija. Oba zame dobra varianta.
Mesto Samos bilo ok, a nam bil Pythagorion bolj simpatičen.
Plaže pa imamo mi raje manjše (zalivčke) in ne kot je tista od mestra Pythagorion, ki je tipa dalše plaže. Smo imeli najet skuter in raziskovali otok, našli pa malce naprej od našega hotela eno plažo (livadaki -hmm, no nekaj takega?!), ki nam bila zelo ljuba in se vračali 3x.
Hotel Gagou Beach je meni (videla pa le zunanjost) deloval ok, tudi “njegova” plaža mi ni bila slaba (manjša, zraven simpatičen lokalček ob obali), edino takrat je bila zelo umazana voda (verjetno smo imeli smolo, da je kaj naneslo v zaliv)?!

Hotel Dorissa je lep. Plaža je čudovita, samo letališče je takoj zraven. Ponoči sicer letala ne vzletajo in pristajajo.
Midva sva bila v Hotelu Proteas Bay. Je ca. 2 km od Pytagoriona. Plaža je OK, manjši kamenčki. Hiške so “posejane” po hribu. Zelo lepo, samo večerje (2 menija) strežejo, razen ko so tematski dnevi. Pytagorion je čudovito mestece. Majhno a sila prijazno.