samozaklepanje dokumenta
Pri delu v MS Wordu nam prihaja do naslednjih težav: Med delom (ko kopiramo podatke iz enega v drug dokument – gre v glavnem za grafe narjene v Wordu) se pojavi opomba: Winword je povzročil napako št…Če se bodo težave ponavljale, ponovno zaženite računalnik.” Ko želimo dokument ponovno odpreti, nam je na razpolago le še za branje, za ostalo je zaklenjen. Javlja, da ta dokument uporablja še nekdo drug (nismo pa v mreži, ker gre za domači računalnik). Dokumeta ne moremo odkleniti, ne dovoli nam ga zbrisati…skratka je neuporaben, samo prostor nam zaseda. Edino, kar lahko naredimo je, da njegovo vsebino skopiramo v drug dokumet. Naj povem še to, da kopiramo iz dokumenta, katerega smo dobili po elektronski pošti od znanega avtorja in, vsaj namerno, naj ne bi šlo za virus.
Pa še to: Ustvarja se ogromno število datotek, s končnico .tmp, ki pa so praktično prazni. Tudi nekaterih od teh nam ne dovoli zbrisati.
Ali je naklučje, da se mi tovedno zgodi ob isti uri ? Ob 0.30!!!!
POMAGAJTE PROSIM!
Hvala in lep dan!
LP DArja
Darja živjo..
Ti imaš očitno nekaj težav..
1. Koliko imaš ram spomina v machini – če ti dela .tmp datoteke, ki so 0 dolžine.
2. Poizkusi ponovno reinstalirati Office 2000, ali pa instaliraj nove popravke za
off2000.
3. Kako veš da ti sogovornik ni poslal virusa – ali mu samo verjameš na besedo,
ali si pa le pregledala datoteke s AV programom..
4. To da ne moreš potem (po crachu) več delati z datotekami je tako, ker Word
postavi datoteko v neko “stanje” kot da je še v uporabi – v resnici pa ni,
ampak se jih da pobrisati malce drugače..
5. Koliko so veliki ti dokumenti – grafi, koliko imaš še prostega diska ???
lp
Živjo!
1. 256 MB RAM-a
2. AV program sem seveda spustila skozi
3. Disk imam razdeljen na štiri particije, vsaka po približno 9,2 – 9,3 GB. Večina diska je prazna. Na tej particiji konkretno je še dobrih 8 GB prostih.
Pa še to: Danes popoldan mi je “velokodušno dovolil” zbrisati nekatere tmp datoteke. Morda zato, ker sem pri dokumentu (dobljenem po el. pošti) iz katerega sem kopirala grafe, spremenila avtorja (lastnosti dokumenta)? Potem mi je (zaenkrat) čudežno nehal zaklepati dokumente. Prav tako je odklenil že zaklenjene. Očitno je šlo za to, da preprosto ni dovolil spreminjati stvari, narejenih v dokumentu, katere je nekdo poslal po E-mailu. Ali razmišljam prav?
Hvala in lepe dneve želim!
Darja
Točno tako, lahko ti jih je pa pošiljatelj zaklenil proti spreminjanju.
Čeprav ko si rekla, da si vsebino dokumenta prekopirala v nov dokument
ti ne bi smelo “nagajati”..
Pa vendar !!
Kaj pa napake zaradi Worda – tisto izvedel je neveljavno operacijo, blablabla
lp
Darja, ne glede na to, da imajo različne verzije Worda vsaka svoje muhe, nekoliko sumim na enega od makro virusov. Razlog za težave so prav tako lahko na strani uporabnika, ki ti je pošiljal datoteke.
Forum je zaprt za komentiranje.