Šampon za lase
Imam ekstra suhe lase, sin ima ekstra mastne. Pred kake pol leta sem kupila nek zeliščni šampon v običajni trgovini, ne vem katere znamke točno je bil, bil je pa kao zeliščni za normalne lase in obema, meni in sinu je bil ok. Zdaj kupujem samo take, ne glede na znamko (Garnier, Schauma ipd.), jaz imam še vedno suhe, a manj, sin še vedno masne, a veliko manj.
Po moje je edino kak domači zvarek učinkovit, kar se pa šamponov tiče, so tile po 2€ vsi en glih, edino Syoss se mi je zdel malo boljši, ampak ne vem, če bi bila po drugi flaški šampona še vedno enako zadovoljna kot po prvi.
Ni takega šampona, ki bi ustavil mastenje las. Uporabljaj nežen naravni šampon za normalne lase in peri po potrebi. Če je to vsak dan pa vsak dan, ker ti jaz povem iz izkušenj, da je larifari da pogosto umivanje las škodi. Samo navadiš se na na določen otip las, če si jih pereš vsak dan, in postaneš kar odvisen od tega, se ti zdi, da takoj grdi zgledajo, če niso sveže umiti. Jaz si jih že 20+ let perem vsak dan ali vsak drug dan in imam še vedno lepe lase in nobenih težav z lasiščem. Lasem škodi fen in masti jih intenzivno krtačenje, večkrat tudi uporaba pen, gelov, lakov in podobno.
Najbolj mi je grdo, ko zagledam nekje žensko z mastnimi lasmi. Kot da tuša pa tople vode nimajo doma ali kaj. Da mi potem pa še nabija o zdravem lasišču pa laseh je pa že tu mač.
Moje frizerka je rekla, da so najbolj zdravi šamponi po starem: brezov, kamiličin ali koprivni, ker imajo najmanj dodatkov.
Lasje so mastni zaradi različnih vzrokov. Sama sem imela obupno mastne in sem jih prala vsake dva dni, potem sem si naredila rahlo volumensko trajno in je boljše, tako da zdaj si lase operem enkrat tedensko. Resnično, bolj kot si umivaš lase, bolj so mastni, čeprav je dejstvo, da se z mastnimi lasmi človek počuti zelo neurejen in zanemarjen.
A trajno si delat, to je pa tvoja frizerka uspela naredit brez vseh dodatkov????? A ko si delaš trajno v salonu tako smrdi po kemikalijah pa še tvoji lasje tedne in tedne da bi ena srednje velika žival lahko od hlapov vseh teh strupov crknila.
In taki potem delijo nasvete o previdnosti pri pranju las in šamponih.
Pa še kako je res, da pogostejše pranje masti lase – seveda pri tistih, ki smo k temu nagnjeni. Najprej sem si jih prala enkrat na teden, potem dvakrat, po 35-letu je šlo pa samo še navzdol. Po štiridesetem bi si jih morala prati vsak dan. Vsakič ko sem skrajšala za en dan, se je stanje drastično poslabšalo. Največkrat po morju, kjer že zaradi soli in krem pereš vsak dan.
Poglejte sestavine ne šamponih. Mene ne bo noben prepričal, da je breza ali kopriva boljša. Ker nima to z brezo in koprivo nobene zveze, je pač cenen šampon. Škodi verjetno ne, koristi pa tudi ne. Meni se je po njih še prhljaj pojavil.