Sampon
Lep pozdrav,
ne vem na koga naj se obrnem zato bom vprasala vas.Zanima me kaj naj naredim z mojimi lasmi.Ko si jih operem izgledajo lepi,sijoci,zdravi,oh in sploh,potem cez dva dni pa so ze mastni.Kateri sampon naj uporabim,da mi ne bo treba lase prati vsake tri dni?Vsi mi govorijo,da jih ni dobro umivati tako pogosto,ker mi bodo zaceli izpadati,mene pa je zacelo malce skrbeti kaj ce je res.Trenutno uporabljam sampon smooth intense,kaj pa vi priporocate?
Hvala ze vnaprej,
LeOna
Zaenkrat še ne poznam primera, da bi komu zaradi prepogostega pranja izpadli lasje. Velikokrat se lasje mastijo v puberteti, nekaterim pa skozi vse življenje. Dokler ni znan vzrok mastenja las, je zadevo težko odpraviti. Vzrokov je lahko več: prehrana, ki vsebuje preveč maščob, stres, nepravilna nega, dedno nagnjenje k mastenju las….Svetujem ti, da poizkusiš s kuro ampul in šampona proti mastnim lasem. Lahko si kupiš izdelke pri frizerju, npr. iz linije Kerastase L’0REAL, Joico,Tigi,..Wella, ..ali pa si kupiš Vichyeve ampule in šampon v lekarni. Rezulat ne bo viden že po prvem pranju, ampak moraš vztrajati kar nekaj časa. Svetujem ti prav tako več pozornosti pri izbiri hrane,vsaj med kuro z ampulami. Če imaš tudi mastno kožo, si jo boš se posebej očistila s sadno dieto, mleko, mlečne izdelke, meso,… pa ti vsaj ta čas odsvetujem.
lp alenka