Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Šamponi brez sulfatov

Šamponi brez sulfatov

Večina šamponov vsebuje – Sodium Laureth Sulfate.

Gledala sem šampone brez sulfatov, a ti imajo na drugem mestu, namesto zgoraj omenjenega – Sodium Myreth Sulfat.

Ta naj bi bil bolj nežen in primeren za dojenčke, nekateri pa ga imajo za prav tako škodljivega. Se kdo spozna, koliko je v resnici NE škodljiv?

Jaz bi šampon, ki nima nobenega sulfata, samo naravne sestavine.

Jaz imam že celo življenje čudne lase –  tanki in rahlo valoviti. Dolgo sem iskala dobro lasno kozmetiko. Potem se pa enkrat iskala balzam za lase za hči in naletela na Eteriko. Balzam je bil super, zato sem sprobala še oba šampona. Sta btez sulfatov. Res da gre za dražjo kozmetiko, ampak meni odgovarja.

Eterika, kje si kupila, cena ni pomembna. Hvala.

Odgovor na objavo uporabnika
i love green, 17.08.2024 ob 10:41

Eterika, kje si kupila, cena ni pomembna. Hvala.

Eterika nima nobenega certifikata o eko bio pridelavi, tudi nima vrednostno navedenih sestavih, samo opisno. Kar pomeni, da je lahko v sestavinah karkoli, ker je nihče ne preveri.

kupi certificirano ekološko kozmetiko. je cenovno dostopno.

Neprijavljena, 17.08.2024 ob 10:39

Jaz imam že celo življenje čudne lase –  tanki in rahlo valoviti. Dolgo sem iskala dobro lasno kozmetiko. Potem se pa enkrat iskala balzam za lase za hči in naletela na Eteriko. Balzam je bil super, zato sem sprobala še oba šampona. Sta btez sulfatov. Res da gre za dražjo kozmetiko, ampak meni odgovarja.

Od Eterike imam tudi jaz kokosov balzam,sem res zadovoljna z njim, me ima zdaj, da bi probala še vanilijev

eh, eterika je pa res nekvalitetna v smislu sestavin, sama kemija, ne dam tega nase, pa če mi plačaš.

Anonimno6, 17.08.2024 ob 15:15

eh, eterika je pa res nekvalitetna v smislu sestavin, sama kemija, ne dam tega nase, pa če mi plačaš.

Meni naredi čisto lepe pa mehke lase, sem včeraj probala eno lorealovo masko, prav čutiš pod roko,da lasje niso lepo mehki

L’Occitane je brez sulfatov

https://ie.loccitane.com/hair-care/product-types/sulphate-free-hair-care

Blagovna znamka Polja Sivke v Sanolaborju, imajo šampon Rožmarin & Smilj za revitalizacijo las, brez sulfatov. Sestavine – naravne. Cena 15.80 e za 200 ml.

Me mika zelo, samo cena je kar visoka. Je katera že poiskusila?

Anonimno 8409, 17.08.2024 ob 16:39

L’Occitane je brez sulfatov

https://ie.loccitane.com/hair-care/product-types/sulphate-free-hair-care

Verjameš Loccitanu??🤣🤣🤣

L’occitane je ena slabših izbir na trgu, polna nafte in premočnih cenenih dišav, marsikaj bazira na detergentih in ne milih, skratka – ta znamka je vredna 10% svoje cene, po sestavinah pa je tako porazna, da jo prekaša še najcenejša diskontna kozmetika iz drogerij, ki ima kakšen certifikat.

Ni res, da so šamponi (in izdelki) znamke l’occitane brez sulfatov. Morda imajo nekatere izdelke brez, a vsekakor SLS in SLES mnogi njihovi izdelki vsebujejo. L’occitane je daleč od neke naravne kvalitetne kozmetike. Da o mineralnih oljih, ki jih vsebuje večina njihovih izdelkov, ki bazirajo na nafti, ne govorimo…

Anonimno 8409, prvi klik na šampon Loccitaine, pa je v sestavinah takoj za vodo naveden SODIUM LAURETH SULFATE, torej ga je procentualno v produktu največ, takoj za vodo (ker morajo pisat po vrstnem redu procentov). In to se prodaja za kao nek EKO šampon za ponovno polnjenje. Bedarija. Če nima certifikata, ni E od Eko, to je menda ja jasno. Ta firma je precenjena totalno, vredna ni svojega denarja, samo uspešen marketing ima. Da o agresivnih vonjavah niti ne govorimo.

Očiščevalni šampon za svežino – EKO ponovno polnjenje

Lokasitan šit, 17.08.2024 ob 18:05

Ni res, da so šamponi (in izdelki) znamke l’occitane brez sulfatov. Morda imajo nekatere izdelke brez, a vsekakor SLS in SLES mnogi njihovi izdelki vsebujejo. L’occitane je daleč od neke naravne kvalitetne kozmetike. Da o mineralnih oljih, ki jih vsebuje večina njihovih izdelkov, ki bazirajo na nafti, ne govorimo…

Se strinjam, L’occitaine je poln sulfatov, kar poglejte embalažo. Če ni SLS, je pa SLES, ni velike razlike. Seveda se sestavina skriva tudi pod drugimi imeni, da je le potrošnikom težje prepoznati njihove manipulativne igre.

Kupujte certificirano ekološko, ljudje. Sploh za otroke. Ali pa izdelujte sami in imejte kontrolo.

Jaz prisegam na Weledo, ta nima ne SLS ne SLES, pa tudi sintetičnih dišav in mineralnih olj ne, ki jih je L’occitaine poln.

Kaj pa Natura Siberica?

dobro poglej, 17.08.2024 ob 12:11

Eterika nima nobenega certifikata o eko bio pridelavi, tudi nima vrednostno navedenih sestavih, samo opisno. Kar pomeni, da je lahko v sestavinah karkoli, ker je nihče ne preveri.

Eterika res nima certifikatov, ima pa vse sestavine lepo navedene na izdelku. V skladu z zakonom, tako kot drugi. Tako da ne laži o opisnih sestavinah. Meni njihovi produkti odgovarjajo, vi pa vsak po svoje.

Je pa zanimivo to da ima mala Slovenija veliko dobrih proizvajalcev kozmetike ( od Odori, Butters, Ansy, Galla naturelle, Skin fairytale,…) ampak to za Slovenke ni dovolj dobro.

Pa da odgovorim še tisti, ki sprašuje kje kupujem: v našem kraju imamo eno majhno posebno trgovinico, ki ponuja lokalne produkte. Butična trgovinica katere lastnica se zelo trudi v tej smeri. Zaenkrat uspeva, ker dela s srcem smo ji ljudje prisluhnili. Ima pa tudi spletno prodajo.

Sem šla gledat, kaj mam doma. Vsi šamponi in mila vsebujejo to, in vedno je sestavina na drugem mestu za vodo.

Neprijavljena, 17.08.2024 ob 18:59

Eterika res nima certifikatov, ima pa vse sestavine lepo navedene na izdelku. V skladu z zakonom, tako kot drugi. Tako da ne laži o opisnih sestavinah. Meni njihovi produkti odgovarjajo, vi pa vsak po svoje.

Je pa zanimivo to da ima mala Slovenija veliko dobrih proizvajalcev kozmetike ( od Odori, Butters, Ansy, Galla naturelle, Skin fairytale,…) ampak to za Slovenke ni dovolj dobro.

Pa da odgovorim še tisti, ki sprašuje kje kupujem: v našem kraju imamo eno majhno posebno trgovinico, ki ponuja lokalne produkte. Butična trgovinica katere lastnica se zelo trudi v tej smeri. Zaenkrat uspeva, ker dela s srcem smo ji ljudje prisluhnili. Ima pa tudi spletno prodajo.

Kateri balzam od eterike pa uporabljate?

Eterika ima neugodno razmerje cena kvaliteta. Nenormalno nabite cene.. Izdeki so vredu, ampak enako kvaliteto lahko dobis za bistveno manjsi denar. Kvazi zbiranje točk, kjer v resnici zbiras cente. Seveda jih ne mores združiti s kuponi.

Ja, vse sestavine ima res navedene. Ampk nikjer ni dokazila o sledljivosti in kvaliteti teh sestavin. Nobenega neodvisno podeljenega certifikata nima. Ni vsako arganovo olje enako. In glede na to, da si  lahko privošči vsake tri mesece luksozna potovanja po svetu, to se toliko bolj potrdi, da izdeke prodaja po bistveno visji ceni kot so surovine.

Dr Bronner je menda okej za probat, ce isces brez sls. Pa tudi razlozen je lepo: https://www.lisabronner.com/deciphering-soap-and-bodycare-ingredients-beware-of-the-eth/

vichy dercos sensitive brez sulfatov ..imam SD in je edini šampon ki mi ne škodi

Išči šampone brez sulfatov in parabenov!

za lavero vem da je brez sulfatov, parabenov, silikonov, sem jo dolgo uporabljala.. verjetno vse te kao bio znamke da so brez..

Kupuj v bio trgovinah, ker ne smejo prodajati izdelkov brez certifikatov

New Report

Close