Najdi forum

šamrole

Mene pa zanima, če ve kdo za kakšno fajno filo za šamrole, namesto snega. Seveda mora biti kompaktna, gosta, da ne teče potem ven. Ali pa vsaj kaj se še lahko doda v sneg??
Hvala!!!!!!
lp

Tista za princeske.

Gre tudi s katerokoli kremo za torte, če le ni pretežka, tista prav maslena…

Čudovite so s stepeno sladko smetano in dodano čisto malo mletega sladkorja …

Pozdravljena!

Meni je všeč kokos, zato pripravim za šamrole sledečo kremo:

1 vaniljin puding
3 dcl mleka
3 žlice sladkorja

Puding skuham po navodilih, ga ohladim. Posebej penasto stepem ali maslo ali margarino (1/3). Ohlajen puding postopoma dodajam spenjenemu maslu ali margarini. Na koncu dodam še vaniljevo aromo in kokosovo moko po okusu. Krema je kompaktna in lahko stoji tudi več časa. Kokos lepo “popije” odvečno vlažnost. Nam je ta krema zelo všeč, uporabljam jo tudi za tortni nadev v kombinaciji s čokoladnim.

Lep dan!

Mako

Evo mene – nevednico…

A se ljubi kateri napisat še recept za testo? Pa a je treba obvezno imet tiste modelčke za šamrole ali ste tudi že kaj drugega pogruntale?

Meni je pa najboljša fila zmešana iz sladke smetane in vanilijevega pudinga, pa še kakšen kremfix, da je bolj kompaktno.
Dober tek

mlajsk! mako – bom nardila! 🙂 hvala
Pikca: testo je lahko kar kupljeno listnato. Modelčke se splača kupit. če z njimi lepo ravnaš, jih imaš lahko za dolgo. Če pa se sama čessa drugega spomneš, pa lahko maš tud tist. Sam kupljeni so po moje nabolj zihr. :))

Zdaj modelčki niso več tako dragi, pa še marsikje se dobijo, tako da je po mojem to najboljši način. Prej se je pa peklo na suhih koruznih steblih.

REssssssssss?? Na koruznih steblih??? noro!!! Le kam bo šla naša domišljija in iznajdljivost ob vsej tej tehniki?? :))
lp

jaz sem si pomagala (ko sem rabila veliko količino in sem imela premalo kovinskih modelčkov) kar s kartonom s folij- npr. aluminijasta folija ima v sredi s kartona zadosti trden obroč. In tudi prozorna folija.
Ta okrogel karton sem oblekla v peki papir.
Napolnim jih s stepeno sladko smetano. Ali pa smetana+van.puding.
lp!

Jaz pa vedno uporabim kar tole, zelo zelo dobro….

VANILIJEVA KREMA

Sestavine:
0,5 l mleka
10 + 5 dag sladkorja
3-4 jajca
6-7 dag moke
1 vanilijev sladkor
za aromo: žlička ruma ali 3 kapljice kakšne escence (npr. mandljeve)

Izdelava:
Najprej skuhaš mleko. Med tem stepeš beljake v sneg in ko je že trd mu med stalnim mešanjem dodajaš 10 dag sladkorja. Rumenjake mešaš s 5 dag sladkorja. Ko nastane penasta krema dodaš žlico mleka, vanilijev sladkor in moko, počasi prilivaš vrelo mleko in medtem močno mešaš z mikserjem. Posodo postaviš na srednji ogenj in mešaš dalje (caa. 3 minute) dokler se ne začne zgoščevat. Dodaš rum in trdi sneg. Sneg vmešaš le toliko, da se zakrije. Ohladiš.

Uporaba:
Kremo lahko uporabiš za kremne rezine, princeske, šamrole ali kar tako za posladek.

New Report

Close