šamrole

Pozdravljena!
Meni je všeč kokos, zato pripravim za šamrole sledečo kremo:
1 vaniljin puding
3 dcl mleka
3 žlice sladkorja
Puding skuham po navodilih, ga ohladim. Posebej penasto stepem ali maslo ali margarino (1/3). Ohlajen puding postopoma dodajam spenjenemu maslu ali margarini. Na koncu dodam še vaniljevo aromo in kokosovo moko po okusu. Krema je kompaktna in lahko stoji tudi več časa. Kokos lepo “popije” odvečno vlažnost. Nam je ta krema zelo všeč, uporabljam jo tudi za tortni nadev v kombinaciji s čokoladnim.
Lep dan!
Mako

jaz sem si pomagala (ko sem rabila veliko količino in sem imela premalo kovinskih modelčkov) kar s kartonom s folij- npr. aluminijasta folija ima v sredi s kartona zadosti trden obroč. In tudi prozorna folija.
Ta okrogel karton sem oblekla v peki papir.
Napolnim jih s stepeno sladko smetano. Ali pa smetana+van.puding.
lp!

Jaz pa vedno uporabim kar tole, zelo zelo dobro….
VANILIJEVA KREMA
Sestavine:
0,5 l mleka
10 + 5 dag sladkorja
3-4 jajca
6-7 dag moke
1 vanilijev sladkor
za aromo: žlička ruma ali 3 kapljice kakšne escence (npr. mandljeve)
Izdelava:
Najprej skuhaš mleko. Med tem stepeš beljake v sneg in ko je že trd mu med stalnim mešanjem dodajaš 10 dag sladkorja. Rumenjake mešaš s 5 dag sladkorja. Ko nastane penasta krema dodaš žlico mleka, vanilijev sladkor in moko, počasi prilivaš vrelo mleko in medtem močno mešaš z mikserjem. Posodo postaviš na srednji ogenj in mešaš dalje (caa. 3 minute) dokler se ne začne zgoščevat. Dodaš rum in trdi sneg. Sneg vmešaš le toliko, da se zakrije. Ohladiš.
Uporaba:
Kremo lahko uporabiš za kremne rezine, princeske, šamrole ali kar tako za posladek.