Samske ženske pri 40ih?
Jih poznam par. Že okoli 50 in čez. Nobena zatežena, neurejena, zavaljena in kar še nakladate zgoraj. Jim pač ni uspelo najti partnerjev, kaj vem, zakaj, mogoče previsoki kriteriji, mogoče niso srečale pravega (in niso bile zadovoljne kar z vsakim) ali imele tudi nekaj smole v življenju…
Vem pa za nekaj poročenih, tudi malo mlajših, ki so se pa kar malo zapustile, čim so si uspele najt dedca in pridelat vsaj kakega otroka, na katerem potem visijo 24 ur na dan.
Bi kaj rekel, pa ne smem več dajat “pavšalnih ocen”, da morda ponovno nevedoč, ne stopim na kurje oko kaki šefinji MON-a.:))
Poznam samo eno…
…pa ni grda, debela – pravzaprav je kar simpatična…ampak, ko sem jo bolje spoznal, sem videl da ima kar precej problemov s psiho. Mislim, da težko spusti moškega zraven, verjetno so krivi njeni odnosi iz primarne družine.
Tako, da se ravno ne strinjam, da mora biti ženska grda in neurejena. Tudi take dobijo tipe, kdor ne verjame naj gre enkrat med vikendom v Franci na Balanci:)))
Mam tako prijateljico, zdej je že ornk čez 40 ampak je izobražena, zaposlena, precej premožna (dedovanje), ljubkega videza, oblači se odlično, primeren makeup in sijajna negovanost (jasno saj mima časa zase na pretek :), lepih manir, spozna se na marsikaj, veliko hobijev….idealna družabnica. Želela si je kopico otrok, ko je bila še mlada, vendar ni uspela najti sebi enakega moškega (z manj pa se kot ji veleva pamet pač ni potrebo zadovoljit!). Bolje biti sam kot pa v slabi vezi.
Moja bežna znanka je skoraj 40 pa še nikoli imela fanta, partnerja.
Je tudi izobražena, zaposlena, aktivna, potuje, športa. Vendar vase zaprta. Ne uredi se. Nikoli se ne naliči, sivih las si ne pobarva.
V glavnem sanja o tem, da bi imela partnerja, samo je noben noče. Pri njenih letih je že tako prepozno da bi lahko še upala na moškega.
Moja prijateljica pri 40-ih je pa ravno nasprotje tega, kar pišete o grdoti in neurejenosti. Je lepa, izobražena, a preveč introvertirana/zadržana. Kot mlada si je postavila visok standard pri moškem (po svojem očetu) in danes priznava, da je bil to tudi razlog, zakaj je ostala sama, saj so se nanjo lepili le neki luzerji in dripci in moški, ki je niso fizično privlačili. Samo enkrat je bila res zaljubljena, a se ni spustila v razmerje, ker je ugotovila, da je zaljubljena v ženskarja, čeprav je imela priložnost za seks in morda tudi razmerje. Bila je prilika, ki jo je namerno zamudila. Svoje odločitve ne obžaluje, ker ima dovolj polno življenje in si več ne želi moža/moškega, ker se zaveda, da bo pri teh letih dobila le kakega ločenca s prtljago in takega, ki išče predvsem servis.
Točno, tako, bolje biti sam kot pa v slabi zvezi. Sama sem samska (sem precej mlajša od tvoje prijateljice in tudi nisem premožna) le zaradi slabih (ogabnih) izkušenj, tako da sem se nekaj časa izogibala vseh moških kot hudič križa, ja, še enkrat, raje sem samska, kot pa biti z alkoholikom, nasilnežem, pohotnežem in podobno.
Ok, ko prebereš večno samska pri 40 se ne sliši ravno nek presežek… Potem se pa spomnim na eno žensko, ki temu opisu ustreza, in moram reči da je ena od najboljših ljudi, ki jih sploh poznam. No, ne gre mi predalčkanje, opisovanje neke skupine ljudi z labelcami se mi zdi povsem odveč. In če to kogarkoli moti, mi brez problema nalepi labelco “čudna” na predalček, kamor me je pač uvrstil.
Na prvo roko, rekel bi da so stare nekje od 38 do 42 in brez otrok. Razlogov zakaj so same je pa verjetno vsaj toliko kot žensk, ki padejo v ta predalček. Večinoma so v redu ženske, jih je pa nekaj, ki so super.
A sem v redu napisal…
jaz sem prepričan, da vizualnost nima pri tem ključnega pomena. za vsak šrauf se najde matica.
biti sam je pač proti človeškemu nagonu. poznam neki takih ja. vse so zatežene, zakompleksane,sitne, nič ne smeš rečt, nič povedat, skoz moraš full pazit, kaj govoriš, da slučajno ni kaj uzaljena, v glavnem bluz. težko je bit z takimi skupi. poznam tudi moškega teh let. pa isto. skoz isto. isti problemi, isto sranje, skoz pametovanje, skoz bluz, skoz sitnoba.
pa kdo bo to gledal???
pa ne rečem, če si samski pri 40 pa imaš vsaj kot nek dec, neki an e? nobel avto, vlko bajto, dober flat, si neka marka. si nekdo. ne pa tako, da imaš jajc od avta, nimas kesa, nimas ničesa pa še druzine ne. pol pa se čudite če so sitni?!!!
taka baba je škart roba…..zato je tudi samska. Zakaj je škart in na katerem področju, je pa odvisno od babe do babe. Tista, ki je po videzu dobra ima zagotovo probleme s psiho (take ali drugačne), tista, ki je grda, je pač grda….Čeprav bi tako čez palec rekel, da je manj samskih grdih, ki pa so pozitivne osebnosti in poštimano v glavi, kot pa lepih in razmetanim podstrešjem. Grda in psihotična je pa tombola.