Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Samski in dopust

Samski in dopust

Prvič morje je cca en teden. Ni tako pomembno.

Drugič. Sam samska, ne hodim rada na morje. Ok če grem zaradi drugih – prijatelji, starši, itd. – torej, ker drugim to ful pomeni in jih to osreči, pol ustrežem. Grem zaradi druženja, ne sebe. Moj pogoj je le, da je hotel in polpenzijon. Pol grem. V kamp, app itd. ne grem. Hotel ali nič.

Tretjič. Raje grem z nahrbtnikom za cca teden dni po prestolnicah. Več vidim in doživim, kot pa takrat ko ležim na plaži.

Tudi jest, drgač pa ne vem kaj nekateri mislite da mi ko smo samski ne gremo na dopust??

Vsak človek je sam krojač svojega življenja. Kje piše, da so vsi ljudje v zvezi srečni? Večina jih je odvisna od svojega partnerja!! Nekoč sem prebrala en pregovor ” Ni hudo biti sam, hudo je biti osamljen med ljudmi. Sama sem v zvezi, vendar še vedno sama odločam o svojem življenju. Ne, nisem rosno mlada. Ko sem bila samska, sem prehodila ogromno sveta in se niti zavzela nisem, da sem samska. V svojih zapisih sem objavila tudi en članek. Po svojih potovalnih poteh sem opazovala družine in pare, za katere bi bilo bolje, da nikoli ne bi bili skupaj. Tudi po 18 letih skupnega življenja s partnerjem, 2 ali 3x na leto popolnoma sama odidem v kakšne terme, kakšne hribe, koče…, zgolj zaradi svoje lastne duše in ne zato, ker bi me partner motil. Zato, da naredim nekaj za svoj notranji mir. Vsak človek potrebuje mir zase. Biti sam in osamljen ni enako. Osebe, ki žaljivo komentirajo imajo hudo življenje. V njih vre ves bes. Z besedami človek pove svojo notranjost, vendar si greniti življenja s takšnimi nesrečneži nima smisla. Preprosto takšnih komentarjev sploh ne berem, saj so prepolni cinizma, egoizma, z dodanimi psihosomatskimi težavami. No, torej, samski povem vam le, da je vsak človek samski, ko se rodi in ko umre. Vmes pa so odvisni od partnerskih odnosov. Pojdite tja kamor si želite in videli boste, da nikoli niste sami. Vedno se najde nekdo, ki z njim rečete kakšno besedo. Pojdite, razkrivajte svet, naredite nekaj za svoj um, dušo in telo. Razvajajte se. Čeprav sem v vezi se tudi samska. Lahko grem na konec sveta in še dlje, kot tudi moj partner. In prav je tako. Uživajte, življenje je eno in kratko.

Meni je bilo plažiranje vedno muka, ko so bili otroci majhni, smo hodili na morje, ker jim je bilo fajn in ker imamo astmatika. Ko je najmlajši dopolnil 10 let, smo začeli potovati drugače.

Ko sem bila samska, sem prav tako potovala, malo z vlakom, malo z letalom. Tako spoznaš veliko ljudi, v hostlih je svet v malem, ljudje z vseh vetrov, super je bilo.

Če bi se morala omejiti na Slovenijo in iti nekam sama. Ne vem, od kod si, jaz konkretno bi rada malo spoznala Ptuj. Spala bi tam, obiskala vse mogoče galerije, poleti so tudi festivali, koncerti … vmes bi šla še na kak hrib v bližini, en dan mogoče malo počofotat v terme, še raje pa na kako naravno kopališče. Ali pa bi šla na Jezersko za nekaj dni. S seboj vzela kolo, gojzarje in hajdi.

https://www.visitptuj.eu/dozivite-ptuj/ogledi-ptuja/5-dni-na-ptuju/

Zdaj me pa ima, da bi dejansko šla.

Odličen opis.

Ma ti si en luzer, pa ne samo to ampak si junfer ki sanja o ženi in dveh ljubicah. Nimaš pojma in pojdi raje dol s tega foruma

Ko sem bila samska, sem prav tako šla brez problema sama na dopust, na potovanja…. po celem svetu in se vedno imela zelo lepo. Ker si samski sigurno ne spadaš doma v kot. Družbo si vedno lahko najdeš, če želiš, pogovor se hitro naveže; če iščes mir se lahko držiš pa zase. Vse ok. Imaš se kot si narediš – odvisno je od tebe, ne od drugih.

Nas očitno več razmišlja o tem. Menda smo samski bolj čudni onim v zvezi ce gremo sami kam.
Festivali šli v k***, ostalo je hribolazenje pa polna obala.
Psa vlečt v hribe pa v šotor se mi ne zdi dobra ideja.
Čudež je sploh it na pijačo pa srečat koga primernih let.
[hashtag=razmisljamnaglas]#razmisljamnaglas[/hashtag]

Haha, vrjetno maš ful dobro zvezo, če si moraš boostat ego na forumih. Ziher sta noro srečna!

In še tisti, ki se sprašuje kam na dopust: jst sama ne grem, najdeš pač neko družbo, da greš z njo.
Lahko se prostovoljno javiš za vodičko in greš na morje z otroki. Dostikrat je družba vodičev prijetna in je zelo pestro.
Ali pa pelješ svoje starše, brata, sestro,…

Joj men je pa neskoncno leps hodit sam na potovanja in na dopust… je*es zeno in frende, k si pol cist izcrpan od prilagajanja in usklajevanja. Pravi dopust je, ko gres sam, kjer je edina neprijetna stvar: konec dopusta. Sm mel ze par dolgoletnih vez pa kaksna je bila boljsa, kaksna slabsa, a vedno na dopustu je bil nek kriz nad mano, da mislis se na drugo osebo in nisi povsem brez obveznosti. Seveda zavisi, kako se kdo pocuti sam (tu ne mislim samotar, ampak samozadosten). Tako da grem se vedno par dni z druzbo, kak teden sam in kak teden z drago.

Od nekdaj se rada potepam in za čas srednje inštudija sem velikokrat spravljala klapo na kup in na izlete. Potem se počasi folk začne vezat, skupine prjateljev razpadejo. Tudi jaz sem se vezala z enim izmed mojih prijateljev in bila v zvezi 6 let… Prva leta sva potovala skupaj, veliko potovala… Kar naenkrat je sel na potovanje sam, ker je imel osebno krizo. Kasneje za tem in nedolgo tega sem postala samska in šele zdaj ugotavljam koliko priložnosti za izlete in dogodke sem spustila medtem ko sem prosila, da greva skupaj nekam. Nisem samotar in uzivam v druzbi… Ampak ne za vsako ceno in z vsakim. Raje sama kot z nekom, ki ima drugacen nacin prezivljanja prostega casa. Da grem na morje lezat za en teden, se mi zmesa. Tako da bom vavcer porabla sama v enem izmed kampov. Parim prijateljem sem omenla kdaj bom tam in ce se mi zelijo pridruzit in prilagodit ok, cne pa tud prav. Drugace mam pa se eno idejo in sicer izpeljat Juliana Trail. Sicer je pa (se mi zdi) lazje sam potovati po tujini, kjer se slej ko prej najde kaksen tak kot ti (se posebej v hostlih).

V sloveniji mi je cudovito, ko grem sama v gore in med drevesi poslusam petje ptic. To me pomirja in mi daje energijo. Edino kar mi je res neprijetno je, iti sam na zur. Se mi zdi da ce prides sam na kak zur in nimas klape s seboj zgledas kot nek nesocialni cudak, ki nima prijateljev. To je edino kar mi manjka, da bi imela par ljudi s katerimi bi lahko sla na kak zur, kjer bi neki spili in prespali v blizini. Moji najboljsi prijatelji namrec poslusajo povsem drugacno muziko od mene.

Je pa res, da upam da bom lahko spoznala nekoga s katerim bom lahko delila ta aktiven lifestyle. Vcasih malo pogresam tisto osebo s katero lahko pocnes kaj vec, kot samo prijateljujes. Mentalno pa se se vseeno moras pospravit v setmind, ki te ne omejuje zgolj zato ker si samski. Mislim, da je bolje ziveti s predpostavko, da obstaja verjetnost, da v zivljenju ne bos nasel osebe, ki ti ustreza, kakor pa da ves cas isces samo to in si vedno znova razočaran.

Velikokrat sem se pocutila zares srecno, ko sem nekje bila sama. Ti obcutki so samo moji. In tem obcutkom je treba sledit, ko se izogibamo pohajkovanju, samo zato ker smo sami. Navsezadnje lahko ugotovis, da vendarle ni vedno tako slabo, ko se sam nekam odpravis. Nasprotno, porajati se ti zacnejo notranji obcutki zadovoljstva in odpre se ti svet, ki ga razumes samo ti.

Vso sreco. Morda se pa kje srecamo.

Lahko greš z mano da ne boš doma.

ja ampak razlika je ta da ste samski luzerji, vsi vas imajo za čudake ko greste kam sami tko potovat, razen tistim čudaškim hipijem ki se čudno oblačijo še nekako razumeš da gredo sami potovat ali na dopust ker so pač moteni,

samski ste pač ves zbran odpad na kupu ker niste primerni za zveze ker vas noben noče, neprimerni za pogovor neprimerni za prijatelja neprimerni za nič in tako vas tudi obravnavamo.
[/quote]

Samska sem prepotovala ze prakticno pol sveta, Evropa mala malica pa Tajska, Filipini, Bali pa se kaj…spoznala ogromno ljudi. Sami potujemo intelektualci, mors bit zelo iznajdljiv in financno odvisen, da lahko sam gres, ker se ti lahko marsikaj zgodi…tako da ocenjujes s takimi primitivnimi le ti slovencelj, ki nisi se nikjer bil in se hvalis z neumno zeno in se bolj neumnimi ljubicami kot pravis, druge bi te pa tako ne povohale, tako da se jih kar drzi pa ne zali ljudi, nikoli ne ves kaj se komu zgodi, da se odloci potovati sam in kaj nekoga privede, do tega, da je sam.

Ne boš verjela, samski imamo prijatelje, s katerimi radi kam gremo, okrog pa hodimo tudi sami, odvisno, kaj nam paše. Bon bom izkoristila s prijateljico na Krasu. Dopust z družbo še treh prijateljev je žal.padel v vodo, nameravali smo v Francijo. Letos zaradi corone tudi vikend brejkov ni bilo, te si vedno privoscim sama in grem malo v London, Pariz, Benetke, Berlin, tri dni in si nafilam baterije. In, ja, za seks imam vedno porocenega tipa, ker pac hocem samo seks, ne rabim pa veze. Sem pač rada sama s sabo, mam toliko stvari za pocet, da ni nikoli dolgcas.

Biti samski ne pomeni biti osamljen. Kot nam včasih paše iti samim na sprehod ali biti samo sami doma tako je s potovanji. Na sprehod na dopustu lahko gremo sami,jest tudi,jaz se sicer že na sploh ne kopam rada na morju tako,da mi to ni problem,sicer pa lahko tudi prebereš kakšno knjigo na plaži in se zamotiš,da nimaš družbe,čas mine.

Sicer pa veliko ljudi,ki so samski ima širši krog prijateljev ravno zaradi tega,ker so samski ,imajo več časa za prijatelje in pohajkovanje okrog kot pa nekdo v zvezi tako,da se jih veliko odloči potovati s svojo družbo. Bone sem pa že izkoristla ta vikend in imela sem se odlično🤷🏼‍♀️
🙂

Jaz grem na morje ali v terme ali kam v planine v solo izvedbi ali s kakšno prijateljico. Če grem sama, kako se počutim? BLAŽENO 🙂 Nikomur se mi ni potrebno prilagajat. Ne počutim se v zadregi, če grem sama v restavracijo saj ne potrebujem drugih rok, da mi nosijo hrano/pijačo v usta 🙂

Pa še nekaj besed za tega nestrpneža do samskih tu gor:
Človek verjetno se v sebi počutiš luzer -sklepam, ker s tem nazivom opredeljuješ vse samske. Ne vem kaj se ti v življenju dogaja – bo že bolje. Mogoče bi bilo dobro, da bi si kljub takšnemu nizkotnemu mnenju o samskih naslednjič, ko nekoga od nas srečaš zastavil vprašanje: Zakaj je sam/a? In si mogoče odgovoril s tisoči vzroki: mogoče je to oseba, ki je zbežala pred vsakdanjo resničnostjo ob izgubi-smrti ljubljene osebe, mogoče je to samski podjetnik, ki si že par let ni privoščil oddiha od direndaja v firmi, mogoče je to samska ženska, ki je neutrudno skrbela za svoje obnemogle starše in si je privoščila prepotreben oddih od vsega bremena, mogoče je to samska učiteljica, ki potrebuje odklop od otroškega živžava, mogoče je to mlad samski fant, ki še ni našel svoje sorodne dušice in je vase zaprt, ter posledično nima prijateljev, mogoče je to ločena samska ženska, ki si je končno privoščila trenutke miru po dolgoletni psihični/fizični zlorabi partnerja, mogoče je to samo ena samska oseba, ki se želi dati na off in gledati valovanje morja in uživati sama s sabo,….
Samski ti nič nočejo. Ne vem zakaj se zaradi njih počutiš tako slabo? Mogoče te zato samskost tako spravlja iz tira, ker si tudi sam samski in te nobena noče. Začni gledat bolj pozitivno na ljudi , pa boš tudi ti privlačil ženski svet.

Moji zadnji dopusti pred marcem. Od leta 2017.

Curacao
Tenerife
Zelenortski otoki
Oman
Nepal
Patagonija
Korzika

Grem sama na dopust, komaj čakam, ker lani nisem šla zaradi finančne stiske. Zakaj bi bilo čudno potovati sam??? Dolgčas mi ni nikoli, zbiram zanimive destinacije in vedno vzamem s sabo kaj da se lahko v primeru slabega vremena zamotim. Če nič drugega, si vzamem čas končno prebrat dobro knjigo.

Drugače grem kadarkoli si lahko privoščim – če mi paše, se vedno najde kaka zanimiva družba.
Ne obremenjujem se, mi odgovarja samota, sem malo introvertirana in včasih se ljudi kar malo bojim.

Sem se odločil da grem v Grčijo, če še koga zanima? Mal bom lenaril od tega stresa in mal raziskoval otok 🙂

Jaz že 8 let hodim sam na dopust sam na izlete potovanja…
Pa to še ne pomeni, da sem nor ali da sem len da bi si poiskal punco…
Ampak enostavno sem se navadil na to, da grem sam. Na začetku je bilo seveda hudo pa si opazoval druge pare ampak se da preživeti tudi sam na morju ali bilo kje drugje. Le dobro si moraš splanirati zadeve, da ti ni dolgčas in boš užival

Ce je katera zainteresirana..
Za kaksen potep…
Imam 49 let. Iz Lj.
Vec pa na mailu:
slo3.14pimo@yandex.com

Lp

Doomer… imava kar nekaj skupnega 😀

Škoda, da ti ne morem poslati ZS.

Napaka maila slo3.14smo@yandex.com

Eni imate pa res preveč časa drugim pametovat.. Ne nisem ena samskih ampak pametovat ni treba nikoli ne Es kdaj postaneš ti samski ali samska

New Report

Close