Samski in prednosti, ce si sam..
Tole je samo za samske prosim. Vezani pejte k svojim partnerjem….
Cist na frisno sem sama in zacenjam ugotavljati prednosti, ce si sam….
– v postelji ni guzvanja
– noben ne hrka zraven
-lahko ga spustim na glas
-jem samo tisto, kar meni pase
-lahko se cel dan svaljkam po postelji
-daljinec je moj
-lahko zaspim pred tv
– na glas poslusam mojo muziko in plesem zraven kot utrgana, ce mi pase
Kaj sem se pozabila? Kaj se negujete in cenite samski?
Te čist razumem, na frišno kar nekaj časa paše bit sam, ni se ti treba na nikogar ozirat. Jaz sem že leta samska in sama in mi je začel ful manjkat… Vsak slog ima svoje pluse in minuse. Kdor je not, bi ven… in obratno:))
Meni je poleg ostalega najboljše to, da lahko kuham tudi brezmesne obroke :)V nasprotnem primeru je bilo do sedaj vedno obvezno meso na meniju. 😀
lahko ga spustim na glas. He he ehe hee:)))))
pr muziki pazi da ne boš preveč radodarna z njo tudi do sosedov…. razn če uživaš ko polniš državni proračun
Grem kamor hočem, delam kar hočem in kadar hočem.
Mi čisto paše in ne menjam 😀
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Samo je to čisto res. Lahko našteješ milijon prednosti samskega stana, pa je na koncu dovolj ena prednost nesamskega, ki povozi čist vse prednosti samskega … in to je … ne biti sam …
Je pa klinac. Sem zdaj par let samska (ločena) in kolikor mi prvo leto ni bilo do nikogar, slej ko prej začne ta samskost najedat … mene samo … in da je po parih letih štala še večja, se pojavi dvojna kozlarija … po eni strani si moškega v smislu partnerja želim zelo, pod drugi strani pa se samskega življenja in vsega kar spada zraven navadiš in če si še star tam nekje 35 ali 40+ … ti nekak ni več do tega, da se nekaj blazno prilagajaš, spreminjaš, da ti nekdo spet razruši nek tvoj red. Ne vem, vsaj jaz se tako počutim. Tako da za enkrat menim in tako delujem, da moški ja, nikakor pa ne za živet v dvoje.
Plusi:
Ni se treba prilagajati
noben ne sprašuje, kam greš, kdaj prideš
noben ne skače v luft, če si doma kasneje, kot je bilo planirano
lahko si vrtaš po nosu sredi kuhinje
ni ti treba gledati, kako si nekdo drug vrta po nosu sredi kuhinje
imaš blažen mir
nimaš dodatne zoprne žlahte
wc je vedno na voljo
lahko se cel vikend vlečeš okoli v strgani pižami
vse ostane točno tam, kjer pustiš
ne skrbi te, kje se je zakantal, če je pozen
minusi:
stroški se ne delijo na dva
Idealno je, če sta 2 samska soseda, ki sta lahko skupaj, ko si želita družbe, ampak hkrati tudi povsem ločena, ko si začneta najedat. Se pravi, pobereta prednosti parov in prednosti samskega stanu.
Tako fura kolegica že 6 let z enim tipom. Je in ni samska. Mislim, da se je zaljubila v ta lifestyle, saj ji, kot trdi, še na misel ne pade, da bi se “zresnila”.
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Samo je to čisto res. Lahko našteješ milijon prednosti samskega stana, pa je na koncu dovolj ena prednost nesamskega, ki povozi čist vse prednosti samskega … in to je … ne biti sam …
Je pa klinac. Sem zdaj par let samska (ločena) in kolikor mi prvo leto ni bilo do nikogar, slej ko prej začne ta samskost najedat … mene samo … in da je po parih letih štala še večja, se pojavi dvojna kozlarija … po eni strani si moškega v smislu partnerja želim zelo, pod drugi strani pa se samskega življenja in vsega kar spada zraven navadiš in če si še star tam nekje 35 ali 40+ … ti nekak ni več do tega, da se nekaj blazno prilagajaš, spreminjaš, da ti nekdo spet razruši nek tvoj red. Ne vem, vsaj jaz se tako počutim. Tako da za enkrat menim in tako delujem, da moški ja, nikakor pa ne za živet v dvoje.[/quote]
Popolnoma se strinjam s tabo. Mene je strah trenutka, ko mi bo zelo manjkal nekdo, ker mislim, da se ne zmorem več prilagajati.
To je idealno in izvedljivo v kasnejših letih, ko ni več otrok oziroma če jih sploh ni.
Dragi moji, moram vas spomniti, na starost je treba misliti. Takrat si najbolj potreben pomoči in če si samski je zelo težko. Takšna je bila izjava predbivše nekoč
kaj če ti en stari ded pomagat v starosti?
kaj če ti en stari ded pomagat v starosti?[/quote]
Lahko vsaj prdne namesto nje :))) že to je nekaj :)))
To je čisto odvisno od zdravja.
In od denarja.
Če je denar ni problema na stara leta biti sam, ker itak nisi…………imaš malo morje služabnikov, lahko se gre v dober dom in itd……………
Problem je če si bolan in sam in da si brez denarja. Tu pa res pride mogoče lahko pomoč partnerja potem. Pa še to vprašanje. Tako da to so samo zastrašujoče napovedi, da se človek za brez veze počuti v strahu.
Pri nas je soseda stara samska 80 let ima kmetijo in sama fura ima pa denar seveda da lahko plača delavce. Zdaj pozimi pa uživa v branju in hodi do znank. Je zdrava in ima denar. Eto to je pomembno v življenju.
– v postelji ni guzvanja – ponavadi se rada stisnema, če sma si na poto gre en na kavč, recimo ko je kdo bolan ali nespečen
– noben ne hrka zraven –hrkama oba, ponavadi naju ne moti, če naju moti, spet kavč ki je super udoben
-lahko ga spustim na glas –delava oba in se ob tem hecava, seveda ko sva sama
-jem samo tisto, kar meni pase – moj poje vse kar skuham tako da itak jemo vedno kar meni paše
-lahko se cel dan svaljkam po postelji – če mu povem da mi paše da sem cel dan v postli me pusti na miru, isto jaz njemu, vseeno pa se motivirava da vstanema ker ležanje cel dan tud ni glih pametno razen če si bolan
-daljinec je moj – itak ni nič pametnega po TV ampak le ne druga imava podoben okus za filme, oddaje, če si en res želi gledat nek film drugemu pa ni, le slednji popusti in gre delat kaj drugega
-lahko zaspim pred tv – tudi to se zgodi in ni nič narobe, vsakodnevno spanje pred tv pa itak ni smiselno ne pametno ne zdravo
– na glas poslusam mojo muziko in plesem zraven kot utrgana, ce mi pase- tudi to lahko, se drugi pač umakne v delovno sobo ali ven na zrak ali pleše zraven
Ni se treba prilagajati – prilagajanje je osebnostna rast kadar je vzajemno in ne enostransko
noben ne sprašuje, kam greš, kdaj prideš – spoštovanje da poveš kam greš pride v zdravem odnosu samo od sebe in ni v breme ampak izraz ljubezni
noben ne skače v luft, če si doma kasneje, kot je bilo planirano – če ne prideš pravočasno pač sporočiš, skakanje v luft je res nepotrebno če je zveza prava
lahko si vrtaš po nosu sredi kuhinje – tudi to se zgodi pa noben ne renči
ni ti treba gledati, kako si nekdo drug vrta po nosu sredi kuhinje – greš ven iz kuhinje al pa mu ponudiš robček
imaš blažen mir – mir je precenjen, če ga rabiš si ga komod vzameš tudi v zvezi
nimaš dodatne zoprne žlahte – dodatna žlahta je vedno plus in minus, moreš si pa sam naredit tak da jim ne pustiš da ti najedajo
wc je vedno na voljo – pri dveh osebah wc ni nek problem
lahko se cel vikend vlečeš okoli v strgani pižami – tudi to je dovoljeno, če je partner normalen se bo seveda trudil da te spravi iz pižame, če pa mu daš vedet da res rabiš to, pa te pusti pri miru pa se vleči naokoli
vse ostane točno tam, kjer pustiš- tukaj pa pride fajn delitev nalog, pa naj zveni še tako staromodno, jaz mojemu ne pustim šarit po kuhni, on pa meni ne po njegovi delavnici in ni problemov
ne skrbi te, kje se je zakantal, če je pozen – skrb je izraz ljubezni, če si sam tudi za tebe nobenga ne skrbi kje si, to pa tud ni fajn občutek. vse se pa da porihtat če se ti človek javi ko je treba ine zgine za 10 ur v neznano
Vem da ni tema za nesamske a morem se oglasit. Vse kar ste naštele kot prednosti jaz to imam tudi v vezi, tak da ne vem kakšne veze ste imeli vi, vidim pa da je marsikaj manjkalo očitno. pa srečno
Ni bil namen prepričevanje, zgolj razmislek v smer, da se ne oklepat nekih plusov ki vam jih kao daje samskost, saj je z pravim partnerjem prav tako vse to možno. Pustite se presenetit, tudi moji bivši niso bili ravno piknik na plaži, so mi pa dali priložnost da se naučim česa v zvezi nočem in sem tako slednjega prav izbrala kakor tudi on mene.
Tudi jaz se sprasujem, kaksne veze ste imeli, da ste bili tako privezani. Jaz vse to lahko pocnem, ceprav sem porocena.
Po drugi strani- imeti nekoga samo da bo skrbel zate, ko bo šlo zdravje k vragu… meni se zdi precej egoistično.
Za to imajo otroke, ne partnerjev.
Forum je zaprt za komentiranje.